Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aggódok, hogy a szüleim...

Aggódok, hogy a szüleim hogyan fogadják majd a választottamat. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Megkérték a kezem, és én igent mondtam. A legboldogabb nő voltam a világon - csak a szüleim még sosem találkoztak a fiúval, amit megmagyaráz az a majd' 300 km, ami köztünk fekszik.

Volt egy exem, egy gimis szerelem, akit ismertek a szüleim; ő egy élő Ken baba volt, tökéletes külsővel, tökéletes modorral, a szalagavatómon vele táncoltam, de már akkor is tudtam, hogy egy s**fej, és szétmentünk. A szüleim - főleg édesanyám - számára azóta is ő az ideális férjjelölt, mert milyen jóképű volt, meg milyen csiszolt volt a modora, anyám szerint egy idióta vagyok, hogy szakítottam vele. Pár hónappal azután megismertem a barátomat, aki másfél év együttjárás után megkérte a kezem. Ő tökéletes. Okos, vicces, empatikus, megtaláltam benne a lelki társam. Egy éve összeköltöztünk, és imádom, hogy mellette kelek fel, minden napom színessé teszi. Igyekszek én is feldobni a napjait apró meglepetésekkel.

Viszont a szüleim a mai napig az exemet sírják vissza, hogy milyen szép pár voltunk, és ha együtt maradok vele, és elvesz, akkor már szép gyerekeink lennének, és ez mindennél fontosabb számukra. A szép unoka. Én itt maradtam Budapesten egyetemen, aztán dolgozni, nem is tervezek hazaköltözni, és, kövezzetek meg, de gyereket se szeretnék, ahogy a vőlegényem se (hál' Istennek). Anyáméknak van két unokájuk a nővéremtől (akik szeretnének még több gyereket), meg van két öcsém, akik közül egynek biztosan lesz gyereke, mert nagyon szeretne. Szóval nem rajtam múlik a dolog. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy elvileg a családban én vagyok a legszebb lány. És én is tudom, hogy jól nézek ki (most még!), meg a visszajelzésekből is látom, amit az emberektől kapok. És erre összejöttem egy olyan sráccal, aki vékony, és kopaszodik, és annyira állítólag nem is jóképű - viszont én imádom, számomra tökéletes! Fizikailag is vonzódom hozzá (nagyon is), meg ő az, aki színt visz a napjaimba. Viszont tudom, hogy a szüleim ki fognak borulni, hogy "lefelé házasodom"; ezt nyomatták a nővéremnek is, mert ő jobban keresett, mint a párja, és eszméletlenül megszívatták szegény sógoromat, nem győztem elnézést kérni a szüleim nevében. De a szüleim mostanra _talán_ felismerték, hogy a pénz nem minden, viszont az értékrendjük ugyanolyan felszínes maradt. És mivel egy, állítólag csúnyácska nővérem van, meg két öcsém, és én vagyok a "szép" lány a családban, nagyon félek attól, hogy nem fogadják majd kedvesen a vőlegényem, vagy meg is alázzák.

Egyértelmű, hogy ahogy őt, vagy engem, vagy bárkit az ünnepi asztalnál elkezdenek alázni, én felállok, felállítom a páromat, és megyünk vissza a kettőnk otthonába. De attól még szerintem érthető, hogy félek. Azt szeretném, ha erre nem kerülne sor, ha béke lenne az ünnepi asztalnál, tiszteletben tartanák, hogy őt választottam, és velem együtt örülnének.

Szerintetek mit csináljak? Nyilván illene hazamennem, pláne, hogy azt fontolgatjuk, a mi falunk templomában házasodunk majd. És nyilván szeretném, ha kedvelnék a szüleim, és ő is megkedvelné a szüleimet, mert vele tervezem leélni az életem, de ez így nagyon gázos. És igen, még fényképet se láttak róla. Én se szeretek fotózkodni, meg ő se, ez az oka. Mihez kezdjek a szüleimmel?

Eleve annyira kínos ez nekem, már maga a kérdés, hogy ilyet fel kell tenni, hogy "elvileg szebb vagyok a barátomnál". Bár még nem találkoztak vele a szüleim, sokat meséltem róla telefonon, az segíthet? Elmondtam neki, hogy mire számítson a szüleimtől, de nagyon félek attól, hogy megalázzák, én se szeretnék szégyenkezni emiatt. Viszont most már muszáj vállalnom a (felszínes, és nagyon-nagyon régimódi) szüleim előtt a barátom, és a barátom előtt a szüleim, elvégra összekötjük az életünk, és ez nem egy kis dolog. Hogyan vegyem rá a szüleimet arra, hogy normálisan viselkedjenek?

Légyszi, ne trollkodjatok szét, tényleg nagyon félek attól, hogy a szüleim f**zok lesznek vele.

2018. dec. 12. 01:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem legalább képeket küldj nekik róla, akkor lesz idejük elfogadni, tudni hogy mire számítsanak, és így nem dobod a mélyvízbe a cápák közé.

Plusz azt is ilyen értelmesen, bőven kifejtve mondd el nekik, amit itt nekünk leírtál. Hogy mennyire szeretitek egymást, és hogy együtt szeretnétek leélni az életeteket. Akkor érezni fogják a szavaidból hogy tényleg komoly a dolog, és hogy felesleges hápogniuk.

2018. dec. 12. 11:31
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

"a családban én vagyok a legszebb lány"

A többi családtagodról meg a szerelmedről is leírod, hogy milyen csúnyák.

Így bizony nem nehéz!

S mint tudjuk, vakok közt a félszemű a király.

2018. dec. 12. 14:27
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Nem küldtem még róla képet, ma estig. Mert úgy voltam vele mostanáig, hogy mit számít? A tesóimnak bemutattam, és ők bírták. Most, ha negatívan reagálnak a szüleim, az azt jelenti, hogy nem megyünk a szüleimhez.

A testvéreimnek boldogan bemutattam, mert ők semmire nem tartják a szüleim értékrendjét, meg egy városban élünk, így nyilván könnyebb volt. Nem igaz, hogy szégyellném a vőlegényem. Csak attól féltem, hogy a szüleim bunkók lesznek majd vele; akár a karácsonyi vacsorán, akár az esküvőn. Nekik nem számít se az alkalom, se az, hogy kit viszek haza, és miért. Engem végtelenül sokat csesztettek, amiért tudományos pályán helyezkedtem el, és nem teljesítettem azt, amit ők megálmodtak: család, unokák, rendes feleségnek lenni.

A nővéremtől vannak unokáik, de őt is rengeteget szívatták, kamaszként anorexiás lett a hülye elvárásaiktól. A szüleim fel se fogták, hogy a tesóm egy betegségben szenved, amit valószínűleg ők okoztak a kritikus hozzáállásukkal. És én sem tudom, miért adok még egyáltalán a véleményükre, de nem tudok mit tenni ellene. Elvileg imádniuk kellene a nővérem gyerekeit, de nem, mert a nővérem járt egyetemre, és igent mondott egy szakmunkást végzett srácnak, akitől jobban keresett gyerekvállalás előtt. Aki amúgy jó fej, intelligens beszélgetőpartner, és odafigyel a gyerekeire. Függetlenül attól, hogy nem tanult tovább.

Külső szemlélőként igazából én is azt mondanám magamnak, hogy szarjam le. De szívem szerint haza se vinném a vőlegényem, és ennek nem az az oka, hogy szégyellem, hanem, hogy sokkal inkább tölteném vele kettesben a karácsonyt, mint, hogy órákat utazzunk haza, hogy aztán - esetleg - megalázzák őt is, engem is, aztán mehessünk vissza - ha a vonat esetleg már nem jár, akkor stoppal, mint ahogy az velem történt évekkel ezelőtt. Viszont előbb-utóbb csak muszáj vagyok bemutatni, és ez már inkább utóbb, mint előbb.

Csak szeretnék egyszer végre egy nyugodt karácsonyt. És szeretném, ha megkedvelnék a választottam. És még véletlenül se aláznák le, borzasztóan sajnálnám a vőlegényem, és szégyenkeznék a szüleim nevében.

2018. dec. 15. 20:49
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Csak szeretnék egyszer végre egy nyugodt karácsonyt."

Na pont ezért kellett volna már jóval karácsony előtt megejtened a dolgot.

2018. dec. 16. 12:52
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

Na hogy döntöttél kérdező, mentek?

Szüleid hogy reagáltak a vőlegényed fotójára?

2018. dec. 21. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!