Édesanyám nem akar engedni közmunkára. Mit tegyek?
21 éves lány vagyok sajnos a középiskolát nem tudtam befejezni családi okok miatt. Így 8 általánosom van meg egy dajka szakmám,amit felnőtt fizetéses képzésen tettem le. Augusztus óta a barátommal élek együtt viszont azóta nem találok munkát. Se takarításra, se dajka munkakörbe nem vesznek fel. Ez miatt teljesen kivagyok. Az élet úgy hozta,hogy a barátom se van jobb helyzetben, mint én. Ő 22 éves és karbantartóként dolgozott az önkormányzaton havi 70ezret keresett. 1 hete megpróbált egy gyári munkát ahol tojást kellett rakodni és csomagolni,de nem bírta mivel 10 vagy 12 órát kellett dolgozni egész hónapban.
Most arra jutottunk, hogy ketten elmegyünk közmunkára még össze nem szedjük magunkat pénzügyileg. Édesanyámnak ezt megemlítettem, de kiborult azt mondta nem érti ha baj van miért nem fordulok hozzá? Nem merem megmondani neki, hogy segít mindenben,de nem kérhetek tőle mindig pénzt! Magamnak is keresnem kell, csak átmenetileg gondoltam ezt. Rosszul esik,hogy nem támogat azt is mondta, hogy nem azért nevelt, hogy levelet seperjek meg szemetet szedjek és nem is ezért tanultam ennyit és nem ezért segített bele a dajka képzésbe. Megértem őt. De mit mást tehetnék? Hogy győzzem meg? Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó! Én is voltam közmunkás(adminisztrátor) terhesen, mert az előző munkahelyemen nem hosszabították meg a szerződésem. De ne uszítsd már, hogy 6-8 órát dolgozzon a minimálbér feléért, mikor ugyanennyi óráért rendes fizetést is kaphatna! És igaza van, itt az egyik hozzászólónak, hogy akkor leszel önálló ha megdolgozol keményen mindenért, és nem sírni kell hogy jaj nem bírom a 12 órát!
Ha én is sírnék hogy nem bírom a 12 órázást, akkor a gyerekeim mit ennének?
Nem akadályozhatja meg. Nagykorú vagy. Kötelező dolgozni, segélyt nem kapsz. Mondd meg neki, hogy vége az élősködő, ingyen segélynek.
Felnőtt vagy, reggel elmész szépen és dolgozol.
Nem tudom, hol élsz, de úton-útfélen olvasni a városokban, hogy munkaerőt keresnek. Eladót, stb. Vágj bele, mellette tanulj. Ha a pasid nyafog, mert 12 órát kell dolgoznia, akkor lusta, nem lesz a társad. Mi lesz, ha gyereketek dzületik?
Neked lesz a gyerek, a munka, a háztartás, neki meg napi nyolc óra, aztán a lógás?
Úgy hagyta ott az előző munkát, hogy nem volt meg a másik, a jobb munkahely?
Ne haragudj, de ez a pasas egyszerűen nem akar dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!