Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő tehet ilyet? Többi...

Egy szülő tehet ilyet? Többi lent.

Figyelt kérdés

Amit tudni kell, hogy 18 éves fiú vagyok és anyámmal és öcsémmel élek.

Nem dolgozok mivel 8 osztályom van, de keresek munkát csak eddig visszautasítottak mert nincs diplomám.(NEM MAGYARORSZÁGI VAGYOK)

És egy ideje öcsém azzal sérteget, hogy mekkora szégyen vagyok mert 18 éves létemre nem élek külön, meg nem sokáig leszek itt.

És egy nap hallodtam, hogy anyám beszélgetett a barátnőével, hogy 1 hónapom van hátra, ha addig nem találok munkát kidob az utcára.

Rajtuk kívűl nincs élő rokonom. És az is nehezemre van, hogy városba élek és idegen a nyelv, meg nem ismerem a környéket és anyám se hajlandó velem jönni munkát keresni.

És rossz érzés, hogy mindennap megkapom azt, hogy szégyen vagyok.

De arról is anyám és a volt párja tehet, hogy nincs diplomám.. mindég keresztbe tettek nekem.

Öcsém meg anyám azok ketten jól elvannak.

Mit tehetek?

2018. nov. 2. 18:19
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
90%

Gyere akkor vissza magyarba! Vanak munkák...tudok en is ha gondolod szivessen segitek! Igaz gyár de van szállás es kezdesnek vagy átmenetileg sikan jönnek ide. Itt tudnal spórolni. Jo estu sukit us tudok ami nem drága. Aztán szakmát is tanulhatsz. Itt a hatar...ha nemetezel akkor kint is van meló. Havi 1500 euró a minimum.

Ha ilyen szuleid vannak csak egyre idegbetegebb leszel. Nem lesz ho vége.

2018. nov. 3. 10:47
 32/33 anonim ***** válasza:
80%
Bocsi a félre írásokèrt!
2018. nov. 3. 10:50
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

# 25

14 év a tankötelezettség Szerbiában. Illetve nem tudom, hogy mostanában változtattak-e rajta (szerintem nem), de pár éve még tuti ennyi volt. És lehet magyarul tanulni iskolákban, szóval igenis kerek a történet, nagyon sok magyar fiatalnak szörnyű a szerbtudása. Bár a Szabadka környékieknek egész jó szokott lenni.

Kérdező:

Szerbiában is érettséginek hívják az érettségit, nem pedig diplomának, legalábbis én még senkitől se hallottam diplomának, pedig én is vajdasági vagyok.

Azt nem értem, hogy érted, hogy Szerbiában nem lehet ingyen tanulni. Kérlek, ezt fejtsd ki. Ingyenes az általános- és középiskola is, és felsőoktatás is van ingyenesen. Szabadkán is kijárhatod estin a középiskolát, azzal csak előrébb lennél valamennyivel, ha nem is sokkal. De ha más nem, idényjellegű munkákra vagy gyárba akkor is elmehetsz.

2018. nov. 3. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!