Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiket verbálisan bántott...

Akiket verbálisan bántott valamelyik szülője, hogyan teszik túl magukat rajta?

Figyelt kérdés
2018. okt. 27. 22:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%
Na de hol van itt a verbális bántalmazás?
2018. okt. 28. 06:15
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
A "másnak jobb lett" még nem verbális bántalmazás kategória, de nyilván senkinek sem esik jól. Én mondjuk sosem mondok ilyet a gimisemnek, nem motiváló az tény es nem ösztönzi hogy máskor jobb legyen.
2018. okt. 28. 06:48
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom nektek mi a verbalis bantalmazas, de igen ez is lehet az!!! Egyszeruen nincs realis kepuk, es a gyereket teszik tonkre...

Kedves Kerdezo, eloszor is, engedd meg hogy gratuláljak! Mar egy nyelvvizsgad is van es nem az egyetem utolso eveiben fogod osszekaparni... Es az erettsegit nagyon szep szazalekkal teljesítetted!!! Ha az ősök ennyire maximalisták, és ennyire alapnak vesznek mindent, Te ne veszítsd el a realitaserzeked es ne hagyd hogy ezek letorjenek, egyszeruen ne tulajdonits a velemenyuknek nagy jelentoseget, hanem nyugtasd azzal magad, hogy ez mar pipa az eletben, es nem is rosszul teljesitettel. Vagy amikor ilyen hozzaszolasokat kapsz, fejezd ki, hogy ez neked rosszul esik... Ha nem lehet, akkor csak szolj vissza frappansan, hatha valtozik a hozzaallas.

Mindig tudd, hogy magadnak talusz, hogy kesobb el tudd magadat tartani, talan ha csak ez van szem elott, konnyebb elviselni az ilyen megnyilvanulasokat.

N

2018. okt. 28. 08:10
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Ez is a bántalmazás egyik fajtája, a mérgező szülőség egy formája. Sosem lehetsz elég semmiből, mindenből a legjobbat kell nyújtanod. Még mindig azt mondom: Önismeret! Tudd, hogy Te hová akarsz eljutni az életben, és amiben jó vagy, abból próbáld kihozni a maximumot. Nézz vagy hallgass önfejlesztő előadókat, vagy olvass önfejlesztő könyveket.
2018. okt. 28. 09:13
 15/20 anonim ***** válasza:
74%
Úgy, hogy rájöttem, nem én vagyok a hülye, hanem az a kedves "felnevelőm" aki lehülyézett. A végén már nem is érdekelt, csak kiröhögtem amiért lek*rváz, mert tudtam, tudom, hogy ő a szánalmas, nem én. Egy gyáva féreg, aki a végén tőlem retteget, nehogy feljelentsem. Aztán elköltöztem otthonról és alig tartom vele a kapcsolatot. Ez volt az utolsó szeg a koporsóba. Fellélegeztem és kisimultam. Ha gyerekem lesz biztos soha nem fogom rábízni, vagy tartósan egyedül hagyni vele.
2018. okt. 28. 09:18
 16/20 A kérdező kommentje:
13-as! Köszönöm. Ez tényleg jólesett.
2018. okt. 28. 11:03
 17/20 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha a családodban ez a teljesítménycentrikusság verbálisan fejeződik ki - ahogy írod - az egy verbálisan BÁNTALMAZÓ közeg. Tehát, amit a nagymamád mondott, az bántás. A verb azt jelenti szó, tehát igen, verbálisan bántott. Te voltál ott, te érezted, te ismered a nagymamád. Ha úgy érezted, hogy bántott, hát bántott és pont.

13-as Hozzászóló igazából mindent leírt, amit én is szerettem volna. :)

Igen, állj ki magadért, mert nem vagy akárki.

Felnőttként érettségiztem munka mellett - megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen szintű tudást várnak el gyerekektől. Majdnem kitűnő lett az érettségim, dicséreteket is kaptam stb. stb... De... egy példa csak: amikor a Rómeó és Júlia házi dolgozatomat a tanárnő - elmondása alapján - felolvasta nappalin és közölte, hogy ilyen dolgozatot vár tőlük is, hát felálltam a padból és kikértem magamnak a nevükben. Harminc év élettapasztalatát elvárni egy 16 évestől - irreális. És Te egy ilyen elvárásszinten ilyen jól teljesítesz! Igenis légy büszke magadra! Nagyi meg mutassa meg üljön le és töltse ki jobban azt a tesztet, ha ilyen okosnak hiszi magát! ... Na ez már lehet erős. Itt kéne abbahagynom. :)

Az az ember, aki nem szeret és elfogad és bátorít - ahogy te is írtad, mi a bátorító -, az nem a javadat akarja, hanem a saját életében történő rossz dolgok miatti frusztráltság okozta feszültséget akarja rajtad levezetni. Pedig az erősek tartoznak a gyengéknek azzal, hogy felemelik - és nem fordítva.

A nagyira most nagyon haragszom. ;) Ha nevetni akar, nézzen KAP-TÁR-t. :D

https://www.youtube.com/watch?v=L9jvIp-YzNU

2018. okt. 28. 13:22
 18/20 Metionin ***** válasza:
Nehezen, évek alatt, terápiával. Nekem kb. 3 évembe került. Olyan 10 éves koromig fizikailag is bántalmaztak, majd amikor behívták őket az iskolába az ütésnyomok miatt, már "csak" verbálisan.
2018. okt. 28. 16:03
 19/20 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, őszintén így gondolom!!! :)

N

2018. okt. 29. 20:17
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen „semmi se jó” rokonom. Minimálisra veszem a kommunikációt és a találkozásokat vele. Semmi értelme bármiről is beszélni az ilyenekkel.
2018. okt. 30. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!