Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok elmenni érettségizn...

Nem akarok elmenni érettségizni. Ne menjek?

Figyelt kérdés
Már leérettségiztem 2 éve, nem a legjobb eredménnyel, de meg lett. Anyám viszont erőlteti azt a k..rva főiskolát, amihez semmi kedvem nincs, még pár évet elb. szni. Műszaki tárgyakból sose voltam jó, hallottak alapján pedig a mai világban annak az iránynak van értelme. Menjek el turisztikai szakra, utána dolgozzak egy szállodában recepciósként. Szerinte az lenne jó nekem. Most ősszel elküld érettségizni, amihez semmi kedvem, szívem szerint nem mennék el, inkább dolgoznék, elmennék kitanulni egy szakmát is, de az nem jó, legyen mindenképp diploma. Ti mit tennétek a helyembe. Érettségire gondolom muszály bemenni. Meg amiatt izgulok, a rokonság mit fog gondolni rólam, meg anyám biztos kidobna. 20/F
2018. okt. 11. 22:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
19%

Nem akarok érvelni amellett, hogy "újra" beülj suliba tanulni, mert 2 év kihagyás után nem lenne valami egyszerű visszaszokni, és te sem akarsz eleve. Egy szakmát jól kitanulni sem rossz ötlet ráadásul. Szerintem nem kötelező menned, ha nem akarsz, mert ha nem akarod, nem biztos, hogy el fogsz érni jobb eredményt, ezzel is számolni kell... Viszont, ettől függetlenül, ha már készültél rá, akkor próbáld meg, veszíteni nem fogsz vele semmit azért.

Sok helyen "előfeltétel" valamilyen papír, oklevél, és sokszor csak emiatt vesznek fel embereket.

Szerintem, ha úgy érzed, jobban menne egy szakma, mint egy diploma megszerzése, válaszd azt.

2018. okt. 12. 21:38
 22/24 anonim ***** válasza:
Az érettségi az kb. wc papír. Egy nagy nulla, nem ér semmit. Én érettségi után kihagytam egy évet, mert nem tetszett a szak, amit elkezdtem és a köztes időt próbáltam elütni valami értelmessel, de végül csak a tanulás lett belőle, mert dolgozni SEHOVÁ sem tudtam elmenni. Mindenképpen kell tanulni valamit utána vagy egyetemen/főiskolán vagy pedig OKJ-n. Eddig miért nem mentél el? Szerintem anyukád csak megijedt, hogy nem lesz belőled semmi, ami azért így elég valószínű, már ne is haragudj. Nem kötelező egyetemre menni, de akkor legalább egy szakmát meg kell csinálni.
2018. okt. 13. 10:47
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

"Már leérettségiztem 2 éve, nem a legjobb eredménnyel, de meg lett."

"Most ősszel elküld érettségizni, amihez semmi kedvem,"

Hányszor akarsz leérettségizni?

Sztem kamu ez az egész...

2018. okt. 13. 11:57
 24/24 anonim ***** válasza:
Most érdemes egy jó szakmunkát kitanulni. Olyan kevés a szakember mindenhol, hogy ingyen vannak tanfolyamok, iskolák, amik korábban több százezer forintba kerültek.Pl. Gödöllőn a Madách I. szakiskolában rengeteg átképzés, szakma választható. Villanyszerelőket ingyen képeznek, mert nincs ember az ELMÜ-nél.
2018. okt. 15. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!