Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell a gyerek előtt...

Miért kell a gyerek előtt kifigurázni engem?

Figyelt kérdés

Unokahúgom 8 éves, betegesen rám van kattanva. Folyamatosan mászik rám, ugrál rajtam, ha leülök, azonnal az ölemben van. Viszonylag gyakran látom, mert a nagynénémék a nagyszüleimnél élnek, így hiába akarok mondjuk csak mamáékhoz menni, a gyerek ott lesz. Ez nem is lenne baj, csakhogy nagyon "sok" és neveletlen, kezelhetetlen. Hisztizik mindenen (de a vörös fejjel üvöltős, földön fetrengős hisztiről beszélek), hazudik, üt-vág-harap. Folyamatosan azt akarja, hogy nálam/nálunk aludjon. Viszont ennek több akadálya van:

1. a szüleim elváltak, én ha hazajövök Pestről (ott tanulok), akkor anyánál vagyok. Anyának semmi köze ehhez a családhoz, nem is beszélnek, tehát most az unokahúgom minek lenne ott... Ráadásul anya és a férje nem rajonganak a gyerekekért, esténként szeretik a csendet és a nyugit. Nem még hajnal 1-kor is egy 8 éves dumálását hallgatni...

2. Sokáig alszom. Nekem a reggel 8-9 még szinte hajnal, viszont az unokahúgom maximum 6-ig alszik, utána szórakoztatni kell.

3. A barátommal hétköznap nem tudunk találkozni, én Pesten élek, ő Szegeden. A hétvégék azok, amikor együtt tudunk lenni, egymásnál aludni. Nyilván nem fogok egy gyereket magunk közé fektetni...

4. Fél (maximum 1) óra bőven elég ebből a kislányból. Mint írtam, nagyon neveletlen és nekem semmi kedvem idegesíteni magamat a hülyeségein.

Már mondtam többször, hogy nekem nem olyan jók a hétvégék az ottalvásra, meg a barátommal vagyok leginkább, vagy elmegyek a barátnőimmel bulizni. De ilyenkor azzal jön a nagynéném, hogy jaj hát egy éjszakát csak kibírok nélkülük... Szóval már nem is mondom, hogy nem jó, csak annyit, hogy majd máskor, majd a szünetben, stb. És ma is mondtam, mire a nagynéném elkezdte mondani, hogy "Igen Szívem, majd 25 év múlva, az esküvőd előtt ott alhatsz nála egyszer", meg hogy "Persze majd majd majd, ennyi majd nincs a földön se."... Nem értem, miért nem esik le neki, hogy nem hiányzik nekem 20 éves egyetemistaként az, hogy bébiszitterkedjek. Meg legutóbb is a lánya elkezdett hisztizni, hogy vigyem el kocsikázni. Mondta az anyja is, hogy na, vigyem már el egy fél órára. Gondoltam majd ad benzinpénzt, ha hazaértünk (én nem dolgozom, nincs fizetésem), de nem. Csak megköszönték, és bementek.

2018. szept. 2. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Elég pofátlan a nagynénéd, én megmondanám neki kerek perec, hogy nem bébiszitternek mész oda, hanem a nagymamádat meglátogatni és pont.
2018. szept. 2. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Valóban pofátlan a nagynénéd..Én a helyedben amikor azt mondja,hogy egy éjszakát kibírsz a barátod vagy a barátnőid nélkül,megmondanám neki,hogy nem nem bírom ki mert máskor nincs lehetőségem velük lenni,de a kisgyereket mindig láthatom.Na meg nincs az sehol sem megírva,hogy neked ott alvós bulit kell tartani a kislánynak.Arra meg,hogy majd 25év múlva az esküvődkor ott aludhat,megjegyezném,hogy vagy akkor sem..Nem is értem hova gondolnak az ilyen emberek..
2018. szept. 2. 18:21
 3/7 A kérdező kommentje:
De a "legjobb", hogy ő maga sem foglalkozik a gyerekével. A kislányt kb a nagyszülők nevelik, ők hordják iskolába, orvoshoz, ők tanulnak vele, mamával alszik, stb. És utána ki van borulva, hogy a lánya sehova sincs soha hívva, egy barátnője van, és kezelhetetlen mondjuk egy étteremben. Persze, hogy az, mikor sosem volt nevelve, nincs hozzászoktatva ahhoz, hogy mondjuk amíg ki nem hozzák az ételeket, nem rohangálunk fel-alá, vagy dobáljuk az evőeszközöket, vagy mászunk át másik asztalhoz... Az iskolában is hazudik, olyanokat mond, hogy X, meg Y csúfolja, megveri mindig és hogy ezért fél iskolába járni. Amikor meg komolyabb lesz az ügy, beszél velük erről az osztályfőnök, letagadja, hogy ilyeneket mondott.
2018. szept. 2. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:
16%
Milyen egyetemre jársz, kérdező! Csak mert olyan jól írsz.
2018. szept. 2. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
9%
Most mi a bajod? Nem szégyen az, ha valaki egyetemista...
2018. szept. 2. 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:
97%

Ez a kérdés pontosan ugyanígy volt már pár hete. Tökéletesen ez a sztori. Gondolom, akkor te írtad.

Ott is meg lett mondva, hogy egyenesen meg kéne mondani, hogy a kislány nem alhat ott, és kész. Nem ígérgetned kéne. Miért nem vagy egyenesebb? Ha megharagszanak, annál könnyebb.

2018. szept. 2. 22:48
 7/7 anonim ***** válasza:
A nagynénéd gyereknek néz és aként is kezel. Amíg nem fogja fel, hogy ő "felnőttként" nem mondhatja meg hogy mit csinálhatsz addig sajnos ez nem fog változni az ő részéről. Jó hír: neked kell bebizonyítanod, hogy felnőtt vagy és mások nem oszthatják be az idődet. Ez pedig rajtad múlik.
2018. szept. 4. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!