Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vsnnsk itt olyanok, akiket...

Vsnnsk itt olyanok, akiket elhagytak a szuleik?

Figyelt kérdés
Hogy dolgoztatok fel? Hogy leptetek tul rajta? A parkapcsolatotokban hogyan kuzdotok meg az arnyakkal?

2018. aug. 25. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Ezt sem feldolgozni, sem ezen túllépni nem lehet. Ez olyan fájdalom, mintha a saját testedből tépnének ki egy darabot, és anélkül kell tovább élj. De bizony tovább kell élni, mert egy életünk van, csak magunk tehetjük azt jobbá. Az elhagyott ember mindig azzal harcol, hogy nem volt elég jó, hogy kelljen. Sokszor ez a párkapcsolatra is kihat. Én azt gondolom erről, hogy az embernek saját magával kell a legjobb kapcsolatban lennie, szeretni kell nagyon magunkat, becsülni, tisztelni,( ha más nem tette akkor is) és megmutatni, igen megmutatni mindenkinek, hogy "egyedül" is megy.
2018. aug. 25. 17:14
 2/8 anonim ***** válasza:
9%

Egy szülő nem hagyja el a gyerekét csak úgy ukmukfuk. Gyanítom, hogy nem írtál meg mindent, ami fontos lenen.

- Ők mentek el és te maradtál a lakásban (házban)?

- Neked mondták, hogy távozz?

- Hány éves vagy?

- Leány vagy vagy fiú?

- Mi volt az ok?

2018. aug. 25. 18:05
 3/8 HaEv ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem derül ki a kérdésből, hogy téged hagytak-e el vagy hogy valakit, aki fontos számodra.

Nagyon igaza van az első hozzászólónak, ennél jobb válasz nem is nagyon létezik a kérdésre. Az ilyen ember hihetetlen hátránnyal indul az életben. Oda szeretne eljutni, ami másnak az alap, kiindulópont. Szeretve, elfogadva lenni. Rengeteg nem funkcionáló szülő gyereke ugyanezen megy át. Nagyon nehéz. A hátrány SOHA nem fog megszűnni. Viszont bizonyos helyzetekben előnyt lehet belőle csinálni. Az olyan ember, aki hátrányból indul, sokkal több empátiával rendelkezhet. Ha te vagy egy olyan ember, aki a kérdésedben szerepel, akkor bátoríts, támogass hozzád hasonlókat. Kívülről mindig könnyebb és mindenkinek szüksége van rá. Csatlakozz támogató csoportokhoz, ott könnyebben találsz olyan emberek barátságára, akik tudnak téged érzelmileg támogatni - és ha szükséges, még pszichológus szakmai segítséget is kaphatsz. Van, hogy szükséges, nem kell szégyellni.

Egyetlen gyógyír van: a szeretet, néhány ember elkötelezett támogatása, akik a családom a családom helyett - illetve a húgom, aki a családom. Nem csak szülők léteznek a világon! :)

Árnyak. Vannak. De már nem küzdök. Aki nem tud értékelni úgy, ahogy vagyok, az nem érdemel meg. Nem ragaszkodok ahhoz, hogy párkapcsolatom legyen, mert nem ezt tartom megoldásnak. Egy ember nem azért szeret engem, mert hozzám van kötve párkapcsolat címén. Egy ember van elkötelezett mellettem vagy nem. Mindegy, hogy az egy barát, vagy párkapcsolatban vagyunk.

Nem mindegy, kinek a véleményének adsz hatalmat az életedben. Aki szeret téged, az meghagyja a döntési szabadságodat is. Nem azért szeret, mert azt teszed, amit ő akar. De aki valóban szeret, nem fogja sokáig tétlenül nézni, ha a szeme láttára tönkre teszed magad. Ha azt látja, nem tud jó hatással lenni rád, inkább eltávolodik, mert különben ő fog sérülni. És jól teszi.

2018. aug. 25. 18:15
 4/8 anonim ***** válasza:
38%
A 3-as szinte mindenre kimerítő választ adott!
2018. aug. 25. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Engem elhagytak, nagyanyámnál lettem felejtve szó szerint négy évesen. Sosem tudtam feldolgozni, úgy érzem, hogy én még a saját anyámnak sem kellettem. Nyomot hagyott, nagyon mélyet. Örök seb.
2018. aug. 25. 19:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
14 éves voltam, amikor hazamentem és nem volt otthon senki és semmi. Három nap múlva kikapcsolták a villanyt és egy hónapon belül többszáz ezer forint közösköltség tartozás miatt már kopogott a közös képviselő is. Lelépett az egész család. A bűnöm az volt, ami miatt hátrahagytak, hogy el akrtam számoltatni anyám az örökségünkkel, amit amúgy elherdált. Hosszan tudnám taglalni. Érettségi utánra sikerült mindent kifizetnem rendeznem. Egy pokol volt.....
2018. aug. 25. 19:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat :)

En is ugy gondolkodtam, ahogy fent irtatok, de mar erzem ennek az arnyoldalat is, es eljutottam arra a pontra, hogy elmegyek pszichologushoz. Magamtol en sem tudtam jobb tulelesi strategiat kitalalni, de vannak hatulutoi (pl. "nekem egyedul is megy").

Engem a parkapcsolatban ez a sok negativ elmeny leginkabb abban hatraltat, hogy elegge nehezen tudom elhinni, hogy a masik tenyleg akarna engem. Mindig azt erzem, hogy csak raterhelem magam a masikra, es sok vagyok.

(Amugy apam lelepett, par alkalommal talslkoztam vele, anyam meg erzelmileg hagyott el, es en ezert fizikailag kileptem az eletebol. Mult heten meglattam apam a teveben, lattam, hogy milyen jol elvan a vilagban, es arra gondoltam: ezert kar volt annyit szenvedni, kuzdeni magamban, magammal...)

2018. aug. 26. 04:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Off: nem tudom, ki szorakozik lepontozassal, en mindenkit bezoldeztem.
2018. aug. 26. 04:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!