Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rühellem a nevelőapám! Mit...

Rühellem a nevelőapám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eleinte nagyon kedves volt, azonban ahogy telnek az évek, egyre rosszabb a viselkedése. Állandóan kiabál, nagyon agresszív, mindig baja van valamivel/valakivel. Nincs olyan nap, hogy hozzá lehetne szólni, mert konkrétan alapjáraton ingerült. Sosem kér, parancsol. Nincs olyan, hogy ,,légy szíves, mosogass el", csak olyan van, hogy ,,na, akkor most mosogass el". Nem csak a saját tányérjaim, hanem az övét is. Folyton azt mondja, hogy semmirekellők, ostobák vagyunk, akik sosem csinálnak semmit, pedig ez egyáltalán nem igaz. Rendszeresen megaláz engem vagy a páromat az ismerősök előtt. Odáig fajult ez a feszültség, hogy elgondolkodtam már elég végzetes megoldásokon is. Nem bírom őt elviselni, de persze anyámmal beszélni nem lehet. Sajnos van beleszólása a dolgok menetébe, a nevelésbe, mert egyenjogúsítva lett a szava anyáéval. Kilátástalan a helyzet, költözni még nem tudok, nincs miből, kollégiumba nem engednek, mert ,,elzüllenék". Tudnátok tanácsot adni?

Köszönöm szépen! (17)

2018. aug. 15. 10:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Próbáld meg felvenni minél több dühkitörését, és mutasd meg anyukádnak, talán ha nem átéli ezt a viselkedést, hanem kívülről látja, akkor jobban felfogja, hogy milyen élhetetlen ez a légkör.

De keress munkát, szedj össze minél több pénzt, és akkor jövőre elmehetsz kollégiumba. 18 éves korodtól nem tilthatják meg neked, és addig csak 1 évet kell várnod. De addig is anyukádban van a legnagyobb reménységed; próbáld meg rávenni, hogy válasszon közted és a szenny nevelőapád között.

2018. aug. 15. 18:31
 12/13 A kérdező kommentje:

Egy közösük van, emiatt nem tudnak olyan könnyen szétmenni.

Egyébként pedig segítek itthon, többet, mint egy átlagos korombeli. Továbbá nem iszom, nem járok bulikba, jól tanulok és tisztelettudó vagyok. Pusztán annyi a baja, hogy én parancsolgatás nélkül is csinálom a dolgaim, a kötelességeket, így anyának nem kell szólnia. Őszerinte pedig utasítgatni kell.

2018. aug. 15. 22:12
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Szeresd meg :) Tudos ha ide kiir egy nevelőszülő hogy kezelhetetlen a pàrja előző hàzassàgàból a gyerek,pimasz, szemètkedik, mufurc, tiszteletlen, akkor erre àltalâban az a vâlasz, hogy szeresse meg. Gondolom akkor a tàrsadalom ezen elvàràsa visszafelè is èl.
2018. aug. 18. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!