Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha egy szülő egyszer...

Szülők! Ha egy szülő egyszer kezet emel a gyerekre onnéttól kezdve ha ideges lesz újra becsúszhatnak nagyobb valószínűséggel ismét a pofonok?

Figyelt kérdés

16L

Összevesztem anyukámmal. Ezelőtt ő még soha sem emelt kezet rám. Se apa, ő csak egyszer mikor feleseltem arcul csapott de nem fájt. De amikor azt találtam mondani, hogy szeretnék elmenni a nagymamámhoz egy éjszakára mert egyedül szeretnék lenni és kisíni magamból a bajom, anyukám bedühödött és egyszeriben a hajamnál fogva rángatott a szobámba és kaptam pár pofont. Utána persze bocsánatot kért. Azt mondta tőlem hallani hogy elmegyek... begurult. Elkezdett sírni és hát mit tehetnék... mondtam hogy nem fáj, nincsen baj. Ez ma történt.

Csak ettől már féltem én is. Eddig aligha ütöttek meg, de most megtörtént elég durván. És félek ha már megtörtént következő is lesz. Hog ha egyszer ez megtörtént akkor is mégha ők ez ellen vannak, akkor is a következő dühös állapotában anyám újra megteszi. Szülők mit gondoltok nem kell féljek attól hogy ezentúl kicsúszhat a pofon, mert már egyszer idáig eljutottunk? Eléggé fájt és hát mit mondjak... elég félelmetes volt.

2018. aug. 13. 20:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%
6-os könnyű ráfogni bármire is, ha maga az ember gyenge jellemű... Mint a 2-es, és 4-es is.
2018. aug. 13. 21:12
 12/20 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem ennek a sztorinak van előzménye is, nem csak az az egy mondat miatt kaptad amit kaptál. Van az a pont amikor elszakad az embernél a cérna a pofátlan kamasszal szemben, anyukádnál így jött ki. Bár én verekedni nem szokam, de ha elszakad a cérna, akkor állítólag elég félelmetesen tudok ordibálni. Sajnos a mai kamaszok azt hiszik a lekvár főzi a nagymamát.
2018. aug. 13. 21:16
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Tökéletesen egyetértek a "2-es, és 4-es aki ugyanaz" válaszával.
2018. aug. 13. 21:17
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Anya és a nagymamáék nagyon jóban vannak, minden héten együtt ebédelünk, anyának a szülei szóval tényleg ez nem lehetett baj. Megkérdeztem és azt mondta hogy nem is érti mert nagyon fáradt volt, takarított egész nap és azt mondja azért lehetett mert annyira kimerült. Eddig is volt hogy takarított, és való igaz anyát tényleg ki lehet hozni a sodrából, mert apával is sokat veszekednek, de sose verekedtek és ilyen intenzíven se reagált. Az sem lehetett baj hogy nem síegítek be a takarításba mert elmosogattam, kiteregettem és vasaltam is. Azt is mondta hogy a legjobban az tett rá egy lapáttal hogy azt mondtam "elmegyek" de akkor is, tudta hogy jó helyre megyek és hogy most egy kis magányra lett volna szükségem. Igazán le akartam higgadni de vele otthon akkor nem ment.

Anya száját az is elhagyta miután most beszéltünk, hogy: Sajnálom, én ígérem többet nem fordul elő, de ha mégis akkor én nem is tudom... üss vissza nekem kislányom! Erre én megmondtam neki hogy én nem fogom őt megütni és hülyeség amit beszél.

Lehet én fújom fel ezt, csak azért érzem így mert még friss a dolog. Eléggé sokkolhatott, mert még mindig eléggé fáj a gyomrom. Nem igazán szólogatok a szüleimnek és higgadtabb fajta vagyok, és anya sem idegbeteg, de most eléggé maga alatt van. Apa aki látta a jelentetet mikor a pofonokat kaptam, ő is utána elbeszélgetett anyával, mert neki is fura volt. Hát nagyon reménykedem hogy anya az a fajta aki tényleg ezentúl nem csap le rám hirtelen.

2018. aug. 13. 21:39
 15/20 anonim ***** válasza:
43%
Füvezik.
2018. aug. 13. 21:48
 16/20 anonim ***** válasza:
48%

“12-es, és 13-as aki ugyan az:”

Igen, gondolkodtam. Komoly következményei lettek a válaszomnak, ugye? Leponzoztak. Ez van💁‍♂️

2018. aug. 13. 22:03
 17/20 anonim ***** válasza:
79%
50 es inkább az gyenge aki veri a másikat főleg ha nő meg gyerek,de tudom ez a férfiaknál egymásközt hőstett.. :(
2018. aug. 13. 22:06
 18/20 anonim ***** válasza:
76%

A hozzáfűzött kommentjeid alapján nem az az agresszív típus édesanyàd alapvetően. Viszont valami komolyabb gondja van most, lehet a kimerültség és ezért reagált így. Erre figyeljetek oda, mert ha az ő szellemi/lelki egyensúlye nem áll helyre, akkor előfordulhat még ilyen.

Az én szüleim nem voltak azok a gyerekverős típusok, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor járt el a kezük, pedig 4-en vagyunk testvérek. Viszont volt anyukámnak egy nehéz időszaka, fáradt és kimerült volt, nem volt az igazi a munkahelye sem és a saját szüleivel (nekem nagyszüleim) is sok volt a gond/konfliktus. Na ebben az időszakban történt meg, hogy egyik este nagyon elszaladt vele a jó és olyat lekevert nekem (akkor voltam 21 éves), hogy szabályosan sokkolt. Az okát sem igazán értettük plusz jelen volt az akkor 8 éves kishúgom is, így duplán fájó volt a szituáció. Apukám közbelépett, erre őt is verni kezdte. Másnap (addig amúgy nem szólt senkihez) természetesen bocsánatot kért, de hogy őszinte legyek, nálam itt valami eltörött, megváltozott. Nem haragszom rá, azt is tudom, hogy nehéz helyzetben volt, és ki is segítettük azóta ebből az életszakaszból, de soha nem lesz már a régi a hozzá való viszonyulásom. Azóta már évek óta külön élek, ha valamit meg akarok osztani a szüleimmel vagy csak csevegni szeretnék velük, valahogy automatikusan apukámat hívom.

Kívánom, hogy ez nálad ne legyen így, ne hagyjon ilyen mély nyomot, mint bennem. Fiatalabb is vagy, mint amikor velem történt meg édesanyád is nagyon megbánhatta a tettéd, így próbálj meg túllépni rajta. Ha megtudjátok anyukád feszültségének az okát, akkor szerintem elkerülhető az ilyesmi a továbbiakban.

2018. aug. 14. 12:15
 19/20 anonim ***** válasza:
26%
Engem egyszer vágott pofon Anyám 10 éves koromban, mert lek*rváztam a nagynénémet.
2018. aug. 15. 17:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Az a baja hogy kezd elapadni a puncijából a vér. Változókor. Ilyenkor megbuggyannak
2018. okt. 20. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!