Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kifizetnétek a családi házban...

Kifizetnétek a családi házban lakó 19 éves lányotok szoba felújítását? Csőtörés volt felázott 2 fal, parketta bútorok is.

Figyelt kérdés
2018. aug. 11. 21:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%
Miért kérdés ez? Egyedül lakik egy másik családi házban? Vagy még a szülőkkel otthon? Aki a tulaj, az fizesse. Meg a biztosító.
2018. aug. 11. 22:22
 12/28 anonim ***** válasza:
77%
Miért kérdes,mert sok család csak papiron az,nézz körül,h viselkednek egymással a rokonok a közvetlen szülő testvér stb,10 forinton is. :(
2018. aug. 11. 22:24
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

Hogyne fizetném?

Ha már 19 éves akkor nem az én gyermekem vagy micsoda?

Azért melózok, hogy a gyerekeimnek mindene meglegyen. Természetes, hogy mihamarabb megcsináltatnám.

Miért szenvedjen szegényke?

2018. aug. 11. 22:57
 14/28 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem a kérdést.

A saját házamban lakó saját lányom csak nem hagynám, hogy lepukkant szobában lakjon. Mi az hogy kifizetném? Alapból nem lenne ilyen kérdés, mert én magam intézném a javítást. De ha külön lakik, akkor is ugyanígy tennék.

Ha esetleg albérlet, ott a tulajjal beszélném meg mert azt elvileg neki kell állni.

2018. aug. 11. 23:07
 15/28 anonim ***** válasza:
84%

Természetesen.

Ha a tulajdon házamban keletkezne a kár, akkor is megcsináltatnám, ha nem lenne gyerekem.

2018. aug. 12. 05:51
 16/28 anonim ***** válasza:
64%

Persze. Az én házam, nekem kell megcsináltatni, és arra is én csellózok rá, ha ellepi a penész a vizes falakat.

A lány szobája, tehát olyan lenne a fal és a parketta, ami neki (is) tetszik.

Egy részét úgy is állja a biztosító. Erre van kitalálva, erre fizetem. Volt már, hogy levitt pàr cserepet a szél, csúnyán beáztunk, akkor is 4-5 napon belül kifizették. És nem a 7 éves gyereken spóroltam le az árát, mert az ő szobàja.

Viszont: ha ennyire rossz a helyzet, hogy neked kell állni, akkor az utolsó szögről is kérj számlát, és követeld vissza az árát, akár bírósági úton. Ha a biztosítási összeget is felvettèk, és nem is újítja fel, akkor azért is megütheti a bokàját.

Más hàzába nem fektetünk be.

2018. aug. 12. 07:03
 17/28 anonim ***** válasza:
80%

Nekem nem fizették ki semmit 18 után, mondván menjek el dolgozni és oldjam meg... végülis, jot tettek vele, mert igy olyan "motiváciot" kaptam hogy egészen Svájcig költöztem munkaügyben.

Amugy ki, persze.

2018. aug. 12. 07:19
 18/28 anonim ***** válasza:
92%
Nem, fizessen a biztosító, azért van biztosításom
2018. aug. 12. 07:46
 19/28 anonim ***** válasza:
55%
Biztosítás fizet... De ha nem lenne, akkor fizetném vagy nem, attól függ, hogy lenne-e rá pénzem. Persze alternatív megoldások is léteznek egy ideig..
2018. aug. 12. 08:38
 20/28 A kérdező kommentje:

Anya nem engedi megcsinálni. Tesóm 16 éves elkezdett hisztizni fensegetőzni, ha nekem lesz a szobám csinálva akkor neki is. De neki semmi baj sincs csak annyiy hogy szilveszterkor berúgott és letépte a tapétát. Akkor apa azt mondta oldja meg ezt maga. Anya most ugyan ezt mondja nekem.

Bútor nélkül megvagyok falfestésre még lenne pénzem, kifesteni kitudom. Egyedül a visszafalazáshoz kellene segítség és a parkettához. De anya ezt sem engedi. Most van egy szobám 2 fal teljesen tégláig leverve, a szoba felében nincs parketta. Bútor helyett dobozok vannak. Anya kijelentette vagy mind a két szobát megcsinálják vagy egyet sem. Tesóm röhög rajtam a barátainak mutogatja milyen putriban lakok. Semmit nem tudok tenni ellene mert anya védi.

Költözni januárban tudok leghamarabb :(

2018. aug. 12. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!