Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen betegsegre, esetleg...

Milyen betegsegre, esetleg allapotra utal?

Figyelt kérdés
Anyam nagyon szeret, mindent megtenne értem, viszont van hogy olyan utálatos, ellenszenvet tud kiváltani belöĺem, hogy a saját halálomat kivanom hogy anyam a hatralevő eveit az én elvesztésembol fakado fájdalomban élje le életét

2018. aug. 10. 17:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok, itthon élek, főiskolára járok, nem dolgozok nincsenek barátaim, igazából csak az anyámra számíthatok bármiben, de sokszor vitatkozunk, álltalában olyan dolgokon, ami generációs különbségek miatt vannak, nincs lehetőségem elköltözni, magamban keresem a hibát, és bele betegszem ebbe, mert nincs egy valós tükör ami ábrázolna engem, így csak képzelgéseim vannak magamról, és utálom, undorodom magamtól, ebből nincs kiút
2018. aug. 10. 19:58
 12/22 A kérdező kommentje:
egyedül vagyok, egész nap csak itthon ülök és semmittevést csinálok, tv, sorozat nézés, pc, el is vagyok hízva, igénytelen vagyok és ezek miatt utálom magamat, undorodok magamtól, a testemtől, a belsőmtől ...mindentől, úgy érzem hogy mivel nincs kinek ezeket elmondani, így leírva talán valaki megért, és próbál reagálni erre a szánalma életre amiben élek, és amit megélek,
2018. aug. 10. 20:01
 13/22 A kérdező kommentje:
nem akarok erről anyámnak vagy a bátyjámnak beszélni, mert nem értenek meg! tapasztaltam eleget ahhoz hogy tudjam hogy ugyan csak rájuk számíthatok, de valójában nem számíthatok rájuk, semmiben. orvoshoz sem megyek, mert úgy is kiderülne hova megyek el, mit csináltam stb, mert ugye egész nap itthon vagyok, persze hogy feltünne ha hirtelen csak ugy elindulnék itthonról, úgy érzem csak rosszat akarnak nekem, persze lehet vagy még inkább csak nekem vannak a hibáim ami miatt ezeket érzem
2018. aug. 10. 20:04
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

Ez depresszió, és ha nem mész "semmilyen orvoshoz", konkrétan pszichológushoz kéne menned, nem orvoshoz, mert ide nem gyógyszer kell, akkor pont így marad, márpedig azt te nem szeretnéd. Kezedbe kell venned a saját sorsodat. Nem tudom, milyen anyagi helyzetben vagy, mert egy pszichológusra kb heti tízezret kell szánni. El kéne menned valahova dolgozni, akárhova, Mekibe, Tescoba árufeltöltőnek, hogy legalább a pszichológusra valót megkeresd. Meg ráadásul csinálnál is valamit, emberek között lennél. Anyáddal szépen közlöd, hogy elmentem dolgozni, mert kell a pénz pszichológusra. És ne érdekeljen, hogy mit mond és mit gondol, mert ha véletlenül neki nem is tetszik, akkor is ezzel tudsz magadon segíteni. Be kell vállalnod, hogy önálló döntéseid vannak, mert felnőtt vagy, és mivel rosszul érzed magad, szakmai segítséghez fordulsz. Ne szégyelld a saját életedet az anyád előtt. Egyébként még az is lehet, hogy egyáltalán nem ellenezné.

Azon kívül kapcsolatokat kell keresned, lehet ez egy kedves rokon, vagy a főiskolán a társaid, egészen biztos, hogy van köztük normális, szimpatikus. Beszélgetni kell, mosolyogni, időt tölteni velük, mondjuk ebédidőt, kávézást, szüneteket, és a végén még ki fog derülni, hogy a magánéletedet is megoszthatod velük. Járj el uszodába, hogy mozogj. Neked magadnak kell megtenned az első lépéseket, és utána már gördülékenyen fog javulni az életed.

2018. aug. 10. 20:34
 15/22 A kérdező kommentje:
vissza húzódó tipus vagyok minden tekintetben, első lépéseket nem tudom megtenni, vagy nem akarom, nem tudom,
2018. aug. 10. 21:25
 16/22 A kérdező kommentje:
talán azért mert félek a következménytől a változástól esetleg a bukástól nem tudom
2018. aug. 10. 21:26
 17/22 anonim ***** válasza:
Végig kell gondolni, hogy mitől félsz. Bukástól? Milyen bukástól? Alapkérdés: mi a legrosszabb, ami történhet? És kiderül, hogy tulajdonképpen semmi. Ez most itt rókafogta csuka, mert pont azért kéne neked a pszichológus, hogy képes legyél lépni, de már az is egy külön erőfeszítés, hogy pszichológushoz menj. És ilyenkor kellenének a szövetségesek: valaki, aki ebben támogat. De ha nincs ilyen ember (mert azért időbe telik, mire kialakul egy barátság), akkor magadnak kell, hogy a saját barátod legyél. Végiggondolod, mi a teendő, azt fő vonalakban én már leírtam, utána azt aprópénzre váltod, tehát bemész egy diákszövetkezetbe, felajánlanak neked munkát, elvállalod, dolgozol egy hónapig (meg persze azután is), kapsz fizetést, keresel az interneten egy szimpatikus pszichológust, felhívod vagy írsz neki, elmész hozzá, aztán már ő kézbe vesz. Tessék ezeket az apró egymás utáni lépéseket megtenni, kihúzni saját magadat a saját hajadnál fogva a mocsárból. És valamit sportolni, talán lehet a főiskolán is, mert az önmagában boldogsághormont termel.
2018. aug. 10. 21:55
 18/22 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz, itt nem fog tudni senki segíteni neked. Ehhez pedig először ki kéne lépned ebből a dagonyázó önsajnálatból és lustaságból is,mert tenni azért, hogy pl.:ne legyél kövér, nem atomfizika :) Meg kell tanulnod szeretni magad, akkor mások is szeretni fognak, illetve szimpatikusabb leszel nekik, mert gondolom az önutálat és önsajnálat sugárzik belőled társaságban is :/
2018. aug. 11. 08:10
 19/22 anonim ***** válasza:
A "betegség" neve önutálat. Azt nem vitatom, hogy talán ebből fakadóan depressziós is lettél, de az biztos, hogy az önutálat miatt vagy a jelenlegi állapotodban. Én már túl vagyok ezen, néha ugyan visszaesek, de már könnyebben helyre tudok jönni, mert tudom, hogyan kell.
2018. aug. 11. 09:30
 20/22 anonim ***** válasza:
37%

A betegseg neve kronikus lustasag orias csecsemo allapota

Huzzal dolgozni nem lesz idod baromsagokon gondolkodni.

Tanulas kifogas arra hogy elyartsak a segged.

Ha kuzdend kene a mindennapok miatt akkor tobb eletkedved lenne

Koltozz el menj dolgozni tapasztald meg a nyomort sokkal jobban leszel

2018. aug. 11. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!