Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj az, ha nem kellenek...

Lafajett kérdése:

Miért baj az, ha nem kellenek a családi „ereklyék”?

Figyelt kérdés

Ismerős a „ha majd meghalok, ez is a tiéd lesz” szöveg?

Sokszor hallottam, de soha nem tudtam úgy visszautasítani, hogy ne legyen belőle sértődés.

Miért kellene a szétkopott, hatvanéves faliszőnyeg?

Miért kellene a tányérkészlet, amely már 30-40 éve hánykolódik a padláson?

Nem sorolom tovább, mert legutóbb pont a tányérokon veszekedtünk. Elhiszem, hogy a senki által sohasem látott készlet nagyon drága volt a kisváros kisboltjában, de azóta eltelt egy kis idő, és az ember akár évente is vehet úgy készletet néhány ezer forintért. Én így csinálom, mert gyerekként állandóan szétkopott evőeszközökkel kellett enni a még jobban szétkopott, teljesen összekarcolt tányérokból; persze a 80-100 db tartaléktányér még mindig megvan nagyanyámnál, anyámnál, mert jók lesznek majd még! Mikor, mikor?

Ötlet, mit kellene ilyenkor mondani?

2018. aug. 3. 16:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell ezen lelkizni.

Az esetek többségében értéktelen, kopott kacatokon rugóznak a hagyatékozók, mert semmi fontos dolgot nem hagytak maguk után és azt hiszik ezzel valami nagy dolgot tesznek, mondanak.

Nagyon ritka az, amikor tényleg komoly érték kerül elő a hagyatékokból.

Az nagy átlag, a csórósága megmaradt, értéktelen romjaihoz ragaszkodik görcsösen.

2018. aug. 3. 18:37
 12/14 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk is ugyanez volt...

Oké, tényleg vannak családok, ahol értékes tárgyakat, ereklyéket őrizgetnek, de szerintem azért nem az az átlagos, hogy vagyonokat érő tányérok és szőttesek között élnek az emberek. Az én nagymamámnak is volt egy-két régi Zsolnay porcelánja, de a legtöbb dolog, amit rám akar sózni az csak értéktelen kacat volt... Régi molyrágta, foltos, rongyos lepedők és ágyneműhuzatok, kopott függönyök, karcos étkészletek, tipikus retro bútorok stb.... Volt egy-két dolog, ami még jobb állapotban volt, de eszembe nem jutott volna olyan cuccokat vinni a lakásba, mert nem tetszettek és a világon semmi szükségem nem volt rájuk. Ezt mindig elmondtam neki is, hogy nekem nem kell, nekem ne adja oda stb., de őt ez nem érdekelte, mert "vidd el, majd jó lesz valamire"... Nekem is az agyamra ment már, de szimplán megköszöntem, aztán a tudtuk nélkül kidobtam a francba vagy, ami még használható volt azt elvittem egy-két szervezetnek, egyesületnek, akik szétosztották annak, akinek szüksége volt rá. Én úgysem használom, nem akarom ide-oda rakosgatni sem feleslegesen és csak foglalná a helyet, szóval jobb ötletem nem volt.

2018. aug. 3. 19:36
 13/14 anonim ***** válasza:
6%
ha értékes tányérjai vannak tartsd meg ,de ha csak kacatok tényleg akor dobd ki .
2018. aug. 4. 05:48
 14/14 anonim ***** válasza:
54%

Én csak bologattam aztán mindent kidobtam kb. Kell a fenének három érkészlet, meg szönyeg, régi butor, egyéb limlom.

Persze ami tetszett, vagy használható volt, azt eltettem, örzöm vagy használom is. Pl ékszeresdoboz, varroskészlet, disztük, mákdarálo kávéfözö, ilyesmik.

2018. aug. 4. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!