Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Hogy reagálnátok ha a...

Szülők! Hogy reagálnátok ha a 21 éves lányotokat eljegyeznék?

Figyelt kérdés
Adott egy 21 éves lány, 18 éves kora óta együtt van a párjával aki most eljegyezte, és javában tervezik az esküvőt/közös jövőjüket. Nem tartanátok korainak? A lány még nem diplomázott, 2 éve van még az egyetemből. A fiú 1 évvel fiatalabb a lánynál. Mit szólnátok az esküvőhöz?

2018. aug. 1. 20:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem hasonló a szitu. Nálunk elég érdekesen reagáltak. :D

21 éves vagyok, párom 27, 2 éve együtt vagyunk és 1 éve lakunk együtt, mindketten dolgozunk.

Anyu meglepődött, különösebben más reakció nem volt. :)

Apám kisebb sokkot kapott, a párja őrült és úgy valamennyire oldotta a hangulatot. :D

Mindketten mondták, hogy azért szerintük az esküvővel ráérünk.

2018. aug. 2. 07:39
 22/29 A kérdező kommentje:

Köszönjük :)

Dehogynem úgyis hozzámennék ha elleneznék, csak szerettem volna tudni más szülők reakcióját.

2018. aug. 2. 08:16
 23/29 anonim ***** válasza:
31%

Ha külön élnek, van pénzük, amiből fizetik, akkor azt csinál amit akar.

Nálunk nem lakhatnak, meg nem fizetném.

2018. aug. 2. 08:22
 24/29 anonim ***** válasza:
És úgy tervezgetik, hogy két tanú, oszt' jónapot, vagy a terveikben az szerepel, hogy majd kifizetik a szülők? Mert alapon nekem nincsen gondom avval, hogy segítik a házasulandóakt a szüleik, már ha tudják, bár az én értékrendemben ez úgy zajlik/zajlott, hogy akkor csinálok haccacárét, ha telik rá. Ha nektek suli mellett dolgozva, magatokról gondoskodva egy esküvő finanszírozása belefér, akkor hajrá, még be is segítenék, de ha 21 évesen elém állnál a tuti tervvel a 200 fős csokiszökőkutas lakodalom-tervekkel,hogy ugyan, fizessük már ki, egészen biztosan nem bírnám ki röhögés nélkül... Vannak korán házasulandók, azért statisztikailag nagyobb az esély ilyenkor a kudarcra, bár persze akad bőven ellenpélda is, nem az a jellemző, hogy tizenéves korban megismert párral éli le az ember az életét. Mondom, tudom, hogy van rá példa, nem kell felsorolni, hogy a Bözsi is korán házasodott és 40 éve együtt vannak, 17 éves koruk óta és nyilván későbbi korban kötött házasság vége is lehet válás. Ettől függetlenül sem értem minek rohanni, mit veszítenek vele, ha várnak még pár évet, egyetem végén is ráérne az eljegyzés, a fiú is csak 20 éves, lehet addig még 2 évet együtt élni, nem értem hova kerget a tatár. Így igen, én elvből korainak tartom hozzámenni valakihez 20-21 évesen, akit tini korom végén ismertem meg, bármilyen nagy is a szerelem és hiába a fiam/lányom, nem tudnék őszintén örülni a terveiknek. A boldogságuknak persze igen, tiszta szívemből, de az esküvői terveknek, eljegyzésnek nem, persze nem törném le, vagy húznám a szám, hiszen a gyerekem, mellette állnék, de nem meggyőződéssel, csupán szeretettel.
2018. aug. 2. 09:44
 25/29 anonim ***** válasza:
46%

Barátnőm anyja mondta anno hogy egy év együtt élés legyen az eljegyzés előtt, náluk ez megvan, el is tartják magukat, szerintem nem gond.

én is 21 vagyok de 6 éve vagyunk együtt párommal, most tervezzük az összeköltözést, szerintem arra rá kb fél évvel már elkezdi várni a család :D

2018. aug. 2. 10:23
 26/29 anonim ***** válasza:
az eljegyzés még nem garancia semmire.sokan évekig vannak jegyben, utána meg szakitanak. még nem jelent semmit, de szép dolog én örülnék.
2018. aug. 2. 10:31
 27/29 anonim ***** válasza:
52%
Semmit, de hozzám ne költözzenek, ha nincs pénzük.
2018. aug. 2. 13:34
 28/29 anonim ***** válasza:

Hát én úgy örülnék ennek,hogy nem is tudok honnan szavakat elővenni.Remélem hogy sokáig ott is marad a férjinél.Hacsak az vissza nem küldi egyszer postafordultával.Ezt nagyon szeretjük itt az Alföldtől

2000 kmre nyugaton.

2018. aug. 3. 00:35
 29/29 anonim ***** válasza:
Annak örülnék, hogy eljegyezte.Annak viszont nem, hogy jövőre pl össze akarnak házasodni.Semmi ellen vetésem nem volna azonban akkor, ha suli vége után teljes munkaidőben dolgoznának már és akkor lenne esküvő kb 3 év múlva.Valóban lakva ismeri meg az ember a másikat... csak az a baj, hogy nagyon fiatalon jöttetek össze.25 éves korodra sok dolgot másképp látsz majd, mint most.Hasonló kapcsolatban voltam én is..akkor 21 évesen simán hozzá mentem volna, de eltelt egy év és befuccsolt a dolog.5 évig voltunk együtt.Mára már férjnél vagyok, gyerekünk is van.Jól ki is buliztam magam, éltem is kicsit.Aztán megismertem a férjem.
2018. aug. 3. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!