Ti elengednétek a 16 éves lányotokat fesztiválozni a
barátnőivel?
Figyelt kérdés
Pl. Balaton Sound-ra
A szüleim nagyon féltenek.. Jól tanulok és gimibe járok. Nem azért mennék hogy lerészegedjek vagy cigizzek/drogozzak vagy akár megerőszakoljanak.Ezeket itthon is meg tudnám tenni, nem kell ahhoz fesztiválra mennem. De nem teszem. Csak bulizni szeretnék egy picit pár barátnőmmel. Mit tehetnék hogy a szüleim belemenjenek?
7-es vagyok: miért kell lepontozni? Én csak elmondtam azt, amit mi láttunk, tapasztaltunk. Ez nem azt jelenti, hogy nem történhet baj, mert az bárhol, akár a sulitól 200 méterre is megtörténhet..de korántsem láttam/látom olyan drámainak a helyzetet, mint egyesek. Egyszerűen sem nekem, sem a barátaimnak nincs rossz tapasztalata, ennyi. Ha olyan veszélyes lenne, akkor senki nem járna fesztiválozni.
2018. júl. 28. 19:32
12/37 anonim válasza:
Nem azért mennék hogy lerészegedjek vagy cigizzek/drogozzak vagy akár megerőszakoljanak.
Na, pont ezért nem engednélek, mert ennyi eszed van.
2018. júl. 28. 19:34
13/37 anonim válasza:
Tipikus élettelen szülők, akik mindenhol a bajt látják és nem hagyják élni a gyerekeiket. Miért kell egyből a rosszra gondolni ? Miért kell megfosztani az élményektől ? Annyira szeretem az ilyen embereket. Ennyi erővel ne vegyen levegőt mert fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye, és ne menjen ki az utcára mert megerőszakolhatják. -------> Itt lehet lepontozni, mert ha én szülő lennék (de mivel utálom a babákat és a munkám sem olyan hogy én gyerekkel legyek 7-24, nem lesz ) akkor adnék neki élményeket, és nem korlátoznám le mindenben.
2018. júl. 28. 19:49
14/37 anonim válasza:
11es, akkor neked mázlid volt. Én láttam már ott újraélesztést(túlhevülés miatt), olyan tömegverekedést hogy patakokban folyt a vér, majdnem megerőszakolt, anyukája után síró 16 évest, számtalan túladagolást, alkoholmérgezést.
Bár igaz, én, elsősegélynyújtóként általában a sötétebb oldalt láttam, de akkor is elborzasztott. Igen, vannak normálisan szórakozni tudó fesztiválozók is, de van olyan is, aki a drogtól, önkívületi állapotban esik neki bárkinek aki az útjába kerül, és két biztonságis is alig tudta lefogni.
2018. júl. 28. 19:53
15/37 anonim válasza:
Jaj, 13, bírom az ilyent...
Azért ne hasonlítsuk össze az erőszak esélyét egy ismerős környezetben, normál élethelyzetben, egy olyan helyzettel, ahol vadidegenek vannak, nem tudja, kire számíthat, hol van segítség, stb.
2018. júl. 28. 19:58
16/37 anonim válasza:
13as tipikus amit irsz... szerencsere te nem voltal olyan huzos helyzetbe ahol lehet hogy csak a szerencse hogy nem tortent baj vagy ferfi vagy... de az is gaz hogy utalod a babakat tehat gyerekeket akkor mi a szarnak irsz ide majd ha neked lesz engedd el ha barmi tragedia tortenik vele hat igy jart mi.. persze ez ilyen...
2018. júl. 28. 20:03
17/37 anonim válasza:
Attól függ, hogy elengedném-e a lányomat, hogy mennyire ismerném illetve mennyire tartanám megbízhatónak. Ez vonatkozik a barátaira is, akikkel menne.
Ha úgy gondolnám, a lányom megbízható és a barátai is, és nem hagyják egymást cserben, ha valami baj történne, elengedném őket. De ha a legkisebb kétségem is lenne, akár a lányommal, akár a társaságával kapcsolatban, akkor nem mehetne sehová!
2018. júl. 28. 20:05
18/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Teljesen megértem a féltő és az engedékenyebb oldalt is. De viszont jonne velunk felnőtt is. Az egyik barátnőm szülei. És jönne velünk pár 18 eves haverom is akik elég felelősségteljesek és megbízhatóak.
2018. júl. 28. 20:15
19/37 anonim válasza:
Ugy más, ha mennek szülők is, akkor, ha vállalják a gyerekemért a felelősséget, akkor elengedném. Viszont én nem fizetném. Ha akarna menni, keresse meg az árát.
2018. júl. 28. 20:24
20/37 anonim válasza:
Ha szülő is megy, akkor komolyan nem értem, mi lehet a gond. :D
(Tök jó, hogy itt mindenki mintaszülő, a felelősség és a józan és szobra egyébként..de csak egyszer fiatal az ember, senkit nem szabad megfosztani az élményektől.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!