Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ödipális konliktusom van mit...

Ödipális konliktusom van mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok biztos hogy ilyenem van.Mit tegyek hogy ne legyen?Egyántalan baj ez?
2018. júl. 21. 20:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
ugye tudod h ez 3-7 éves kor között van? Már nagyon régen, a fallikus szakaszban meg kellett volna oldani. Menj pszichológushoz, szükséged van rá!
2018. júl. 21. 20:55
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
és ki is fejtenéd mondjuk hogy mi ez, azoknak akiknek nincs és fogalmuk sincs róla???
2018. júl. 21. 20:56
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem szeretném mert ha vki nem tudja akkor arra nem dzíveswn hallgatok.Én a googlerol nek tudtam elég infót szerezni de a hozzaertok biztoa jobban tudjak.

Szval aki nem tudja mi ez az írja be a keresőbe hogy ödipális konfliktus de tudod mit leszek olyan kedves és a definiciót kiirom ide viszont ehhez hattertudas kell dzval ez egy kistehal amit be kell epiteni egy magyobb tudasba ezert jobb ha olvastok sokat! :)

Pszichoanalitikus tétel, mely szerint a fiúk 3-7 éves korukban erős, vérfertőző vágyat éreznek az anya iránt, és rivalizálnak az apával. A lányok esetében ugyanez az Elektra-komplexus. Az elnevezés Szophoklész tragédiájából ered, melynek hőse, Ödipusz akaratlanul megöli az apját és feleségül veszi az anyját. A freudista elmélet szerint az események normális menete szerint mind a fiúk, mind a lányok kinövik a komplexust. Fiúknál ez átalakul kasztrációs félelemmé, és az apával való fokozatos azonosulássá, a nőknél pedig az asszonyi szerep fokozatos betöltésévé.

Lényegében recskázásoknál sokat gondolok anyámra és riválisnak telintem apámat,amúgy elváltak....

És ez normális dolog megfigyelheto minden kisgyermeknel de nekem nem sikerult kinőni....

2018. júl. 21. 21:01
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
általában óvodáskorban jelenik meg, a kisfiúk úgymond szerelmesek lesznek az anyukájukba, olyanokat mondanak, hogy anya lesz a feleségem stb, az apára pedig féltékenyek lesznek, ez teljesen természetes folyamat. Úgy oldódik meg, hogy a kisfiúk azonosulnak az apával, illetve a kislányok az anyával. A fiuknál ödipusz komplexusnak, a lányoknál elektra konfliktusnak nevezik.
2018. júl. 21. 21:02
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nálad kimaradt az azonosulás valószínűleg. Komolyan mondom menj pszichológushoz, ő majd segíteni fog!
2018. júl. 21. 21:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként igen nagyon nagy gond, a későbbi párkapcsolataidra, kötődésre kihathat, az hogy megrekedtél a fallikus szakaszban. Nézz utána a pszichoszexuális fejlődés szakaszainak, és tényleg menj el szakemberhez.
2018. júl. 21. 21:08
 7/15 A kérdező kommentje:

Lehet ezért nincs csajom?Tenyleg nagyon ritkan kozodom barkihez is...

Es ha segitseget kapok akkor ez a par ev kimaradt vagy egybol egy atlag 16 eves szintjen leszek?

2018. júl. 21. 21:10
 8/15 anonim válasza:
97%
Legalább vagy az öntudat olyan szintjén, hogy ezt felismerd és belásd, hogy nem valami egészséges. Szakembert keress fel!
2018. júl. 21. 21:18
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg köze van hozzá, a pontos menetét nem tudom, nem vagyok pszichológus, csak tanultam pszichológiát. Viszont biztos, hogy a pszichológus segíteni fog ezt megoldani.
2018. júl. 21. 21:19
 10/15 A kérdező kommentje:

Mennyire súlyos?

Külföldön vagyok és csak szeptembernben megyek haza.

Kérjek online segitséget vagy nembaj ha várok?

2018. júl. 21. 21:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!