Sziasztok. Edesanyam mellet vagyok ebben a percben a korhazban es haldoklik. Sajnos tudorakja van es mar morfiumozak,amitol mar nem onmaga. Sokszor van,hogy fel ismer minket,de sokszor csak a a tekintete elore nez es nem reagal. 30 eves no vagyok es 6-an vagyunk testverek,en vagyok a legkisseb. Ket eve Angliaban elek a ferjemel, februarban tudtuk meg hogy 4-es stadiumban van. Most meg csak Julius van es ennyit romlott az allapota. A vilag legjobb anyukaja aki sokszor nem evett,csak hogy nekunk jusson amikor kicsik voltunk. Viragot arult hogy vegyen nekunk reggelit es amikor en voltam beteg egy percre nem hagyott magamra. Itt ulok az agya mellet es most epp alszik es csak bamulom hogy milyen szepen alszik. Nagy fajdalmai vannak es olyankor sokat nyog es reszket de amikor megkapja a morgiumot akkor sokszor fel se ismer minket,sokszor mar nem tudom hogy melyik a jobb???ha maganal van es tud beszelni velunk par szot de viszont kegyetlen fajdalma van,vagy hogy ha megkapja a morfiumot de akkor mar sokszor nem ismer fel minket. Buntetem magamat,hogy ha tidtam volna hogy ilyen beteg lessz nem mentem volna ki kulfoldre. Tudom,hogy el fogom vesziteni de egyszeruen nem akarom,nem tudom es nem is tudom hogy ha fogom engedni eltemetni.Sokszor azt kepzelem hogy vigyen magaval engemet is mert egyszeruen nem tudom elkepzelni nelkule az eletem. Mivel Angliaban elek igy nincs ithon biztositasom,es meg orvoshoz se tudok elmenni,hogy irjon fel gyogyszert de olyat amitol nem tudok magamrol,volt hogy azt mondtam a novereknek,hogy adjanak nekem is Morfiumot,hogy ne fajon ennyire a szivem. Gondoltam elmegyek egy magan Psihiaterhez aki fel irna nekem gyogyszert. Azt kerem a jo Istentol hogy ne ebredjek soha azzal a tudattal,hogy anyukam mar nincsen. Az eletem fenye.
2018. júl. 10. 08:37
1/8 ZoltanAnglia válasza:
Szia. A halala mar csak megvaltas lesz neked is es neki is. Ugyanugu halt meg apam tavaj.azaz tudorakban es morfiumoztak. Neked van jovod es arra gondolj. Xx
2018. júl. 10. 08:58
2/8 anonim válasza:
Gondolj bele, hogy ha te lennél a helyében, azt kívánnád, hogy a lányod éljen boldogan, és nem azt, hogy haljon utánad vagy szomorú legyen élete végéig. Sajnos a hosszú élet csak illúzió, ezért meg kell becsülni minden napot, mert nem mi döntjük el meddig élünk. Találkozni fogtok egy következő életben, mert a tudat az alapvető anyagtalan létezésünk forrása, és meghalni sem tud.
2018. júl. 10. 08:59
3/8 anonim válasza:
Sajnos az élet rendje ez... Meghalunk egyszer. Most nagyon nehéz, de megtanul az ember együttélni a hiánnyal...mert muszáj.
4/8 anonim válasza:
Bátor vagy,hogy mellette vagy így az utolsó időkben.Én láttam édesanyám haldoklását,kínjait,jajgatását.Arra ébredtem fel,hogy haldoklik,mert apu nyitva hagyta az ajtót.Mindent megtettünk ,mégis elment ! A mentősök is megérkeztek az utolsó pár percben,és akkor még élt anyu,csak már önkívületi állapotban volt.A halála után nekem is volt bűntudatom,hogy talán ha nem sürgetem a mentőket akkor nem hajtanak túl a házunkon.2 évig ezen agyaltam,hogy mi lett volna HA...Én azt javaslom,hogy mondj el neki,hogy mit érzel iránta ! Azt,hogy szereted ! Mondj el mindent ami a lelkedet nyomja.Mit is mondhatnék még neked... Sajnálom ezt az egészet.
5/8 anonim válasza:
Ideje elfogadnod, hogy meghal, és igenis adják neki a morfiumot ezerrel, akkor is, ha zavart lesz tőle, mert legalább nem szenved feleslegesen.
Búcsúzz el tőle, mert reméljük, mielőbb meghal, hogy ne szenvedjen (én anya halála előtt már azért könyörögtem, hogy menjen már el, mert borzasztó volt látni, ahol haldoklik és fájdalmai vannak) egyébként gratulálni tudok, hogy Angliában élsz, de "tb-"-t nem fizetsz oda, felelősség nulla.
2018. júl. 10. 09:34
6/8 anonim válasza:
"...egyébként gratulálni tudok, hogy Angliában élsz, de "tb-"-t nem fizetsz oda, felelősség nulla."
Otthon nem fizeti, nem pedig Angliában.
2018. júl. 10. 09:48
7/8 anonim válasza:
Én is ott voltam Anyával, és nagyon fáj, amikor rád néz és nem tudja ki vagy, de nem lehetsz olyan önző, hogy inkább a fájdalmát választod.
Most anyukádnak van szüksége rád, de te folyamatosan magadról beszélsz... Hidd el, túl sok időd lesz magaddal foglalkozni, ha Ő már nem lesz. Légy mellette, mesélj régi, boldog emlékeket.
Nekünk azt mondta az orvos, hogy a tudomány keveset tud a halálról, de ő személy szerint elképzelhetetlennek tartja, hogy rosszulesne a szerettei közelsége a végső órán.
Ha már nem is ismer fel, attól még érezni fogja a szeretetet és ennél többet már nem tehetsz érte.
2018. júl. 10. 10:22
8/8 anonim válasza:
Ez nagyon szörnyű... Sajnos nem tehetsz mást, mint elfogadod.
Mellesleg attól még, hogy Angliában élsz, kint van TB-d és EHIC card-od, amivel otthon is elmehetsz dokihoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!