Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önző vagyok, ha ebből kilépek?

Önző vagyok, ha ebből kilépek?

Figyelt kérdés

Apukámnak 5 gyereke van, egész életében rettegésben tartotta a családját. Én vagyok a legidősebb, de úgy érzem, már nem bírom tovább. El fogok költözni albérletbe, de ezzel cserbenhagyom a testvéreimet és anyukámat is. Anyukám teljesen irányítható, és mindig bízott eddig abban,hogy jobb lesz,valamint pénze sincs,és ezért nem is mer kilépni a házasságából. Én viszont már 20 éves létemre nem bírom az állandó lelki terrort, az állandó félelmet, hogy minden nap lelkileg porig vagyunk alázva, hogy semmi önbecsülésünk nem lehet. (Ráadásul értelmiségi szülők, mindig mindent megmagyaráznak, és a külvilág azt hiszi mintacsalád vagyunk)

Nem tudom mi lesz a családommal, de én nem tudok tovább maradni.

2018. júl. 8. 19:02
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Hiába könyörögtem anyukámnak, hogy váljon el, csak vállat von,és azt mondja, hogy tűrjek tovább, nem tudunk mit csinálni..
2018. júl. 8. 19:03
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Tűrjetek tovább. Hol itt az értelmiség? Csak csődtömegeket látok, értelmet nem.
2018. júl. 8. 19:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nem vagy önző.

Nem hagyod őket cserben.Saját életet élsz,önállósodsz.

Anyukádat,tesóidat így is szereted Támogathatod őket,ki tilthatja?A te döntésed

2018. júl. 8. 19:06
 4/14 anonim ***** válasza:
2018. júl. 8. 19:07
 5/14 anonim ***** válasza:
22%
Előző kérdesedbe még a testvéreid léptek le..
2018. júl. 8. 19:07
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Igen, önzővagy, ami nagyon helyes, az ember ne önsorsrontó legyen, hanem egészségesen önző.

A negatív önzőséget nem meríted ki a leírás alapján. Anyádon nem lehet segíteni, úgy tűnik, a tesóidnak nem is tudom, rosszabb lehet-e attól, hogy elmész, de ha igen, akkor is megértelek. A leírás alapján erősen hat rád a környezet, úgy értem, nincs olyan személyiséged, hogy megóvd magad lelkileg (már ha ez lehetséges, belül valószínűleg igen, alapszemélyiség kérdése is ez, tájékozottságé is... nagyobb korban az ember azért eljut odáig, hogy tudja, igaza lehet-e a szülőnek, aki lebecsüli), legalább te segíts magadon, ha még anyád sem teszi, amit azért rossz szemmel szoktam nézni :(

2018. júl. 8. 19:09
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
egyszer ideírtam, szerintem kik írják az ilyen kérdéseket. rögön törölték
2018. júl. 8. 19:10
 8/14 A kérdező kommentje:
Ez az első kérdésem itt,bár valóban hasonló a sztori, szomorú... és láthatod,ha már azzal jössz,hogy már kiírtam a kérdést, hogy itt én vagyok a legidősebb, ott meg a kérdezőnél idősebb testvérek is voltak. :)
2018. júl. 8. 19:10
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy önző. Ha maradnál, akkor sem lenne jobb. Apukád nem lenne jobb, anyukád nem lenne határozottabb.

A testvéreid is majd lelépnek, ha nagyobbak lesznek.

Menj és próbálj normális életet kialakítani.

2018. júl. 8. 19:21
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy önző. Gondolj arra, hogy ha megfelelő körülményeket teremtesz, később akár valamelyik tesódnak is tudsz majd segíteni, hogy ki tudjon lépni onnan.
2018. júl. 8. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!