A párom (ő a férfi) ragaszkodik hozzá, hogy előbb gyerekünk legyen, aztán esküvőnk - ez mennyire normális?
A válaszolók felfogják, hogy a gyerekvállalás 1000x nagyobb felelősség, mint gyereket szülni/csinálni? Én a házasságba még belemennék, de hogy senkinek nem csinálnék gyereket az is 100%.
25N
"Te titkolsz valamit, például, hogy nem tudsz teherbe esni? Ezért akarod annyira azt a házasságot?"
Na ennél a mondatnál ábrándultam volna ki belőle. Miért b+, ha nem tudsz teherbe esni, akkor mi történik? Errre van a TÁRS, akivel közösen megoldjuk így vagy úgy. Mint valami alá-fölé rendelt viszony...kislányom ha jól viselkedsz kapsz fagyit? Vagy hogy? Ha jól viselkedsz és szülsz, kapsz esküvőt?
Szerintem az utolsó néhány komment picit erős lett. Néha én is érzem úgy magam, mint te. Tudom, hogy szeret a párom, érzem is, de aztán jön egy nagy értékrendbeli ellentét és azon gondolkodom, hogy jobb lenne szakítani, mert 10 év múlva meg fogom bánni, hogy együtt maradtunk. Nagyon szokott fájni, hogy nem érti mi a problémám és látszatmegoldásokat ad rájuk. (Mint nálatok, hogy te szeretnéd a családoddal megünnepelni, hogy úgy döntöttetek a pároddal, hogy életetek végéig együtt maradtok, ő meg felajánlja hogy akkor szerezzetek papírt róla csak ne legyen ott senki).
Nekem kívülállóként teljesen érthető mindkettőtök álláspontja (ház vs esküvő). Szerintem azt lehetne, hogy ahelyett, hogy távolodnak az elképzelések megpróbáltok mindketten lejebb adni az igényekből. Egy közös ebéd a családdal valószínűleg jobban belefér a költségvetésbe, mint egy hajnalig tartó buli, lehet érdemes megpróbálni arra rábeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!