Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek való, vagy nem?

Szerintetek való, vagy nem?

Figyelt kérdés
Szüleimmel egy napos fürdőzésre megyünk, eddig mindig hármasban mentünk, de most örülnék, ha jönne a barátom is. Másfél éve vagyunk együtt. Én nem merem mondani a szüleimnek, mert félek, hogy rosszul esne nekik, vagy nem is tudom. Gondoltam, hogy majd ők mondják, hívják, de nem. Szerintetek szóljak nekik, hogy szeretném, vagy nem illő? Nem merek lépni.
2018. júl. 4. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne illő?? Ha szeretik, jóba vannak nyugodtan rákérdezhetsz. Persze ha nem olyan a viszony akkor ne hozd kellemetlen helyzetbe se a barátod se a szüleid.
2018. júl. 4. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondhatod. Én megérteném, ha a gyerekem ezt szeretné. Kezdődik a felnőttkor, társad van, aki az életed része.🙂
2018. júl. 4. 19:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen szeretik őt, csak nem akarom, hogy kellemetlenül érezze magát anyum. Eddig mindig csak hárman mentünk. És reméltem, majd ő említi meg.
2018. júl. 4. 19:10
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy ezt csaladi programnak szanjak, ezert nem jutott eszebe meghivni a sracot.
2018. júl. 4. 19:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, de arra is gondoltam, hogy lejárt jobb lenne nekik néha kettesben is. Meg már idősebbek is és mindig csak napoznának, keveset lennének a vízben stb
2018. júl. 4. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

Nem egyéjszakás kapcsolatban élsz egy vadidegen sráccal, tehát gondolom, szüleid is ismerik, tudják, kiről van szó.

Miért nem egyenes szóval mered megkérdezni és/vagy megkérni a szüleidet?

Vagy azt mondják, hogy "Persze, jöjjön csak! "

Vagy azt, hogy "Legalább egy-két napot bírj ki nélküle! "

Húzd félre anyudat, és ne félj: nem fogja leharapni a fejedet,

ha ellenzi az ötletedet, ha nem.

Üdv és szép napot :)

2018. júl. 4. 20:13
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Menj el a szüleiddel, legyen ez a nap a "családé".

A nyár folyamán pedig szervezz be 1-2 nap kiruccanást, ha elengednek a sráccal!

2018. júl. 4. 20:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Mondtam neki és az volt a válasz, hogy akkor menjünk máskor. Mert ugye a párom most nálunk van pár napig ma jött és haza kéne hogy menjen míg megyünk kirándulni és anya mondta, hogy az úgy már hogy jön ki. Majd megyünk máskor ha akarok
2018. júl. 4. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Tehát lényegében számukra a párod, a komoly kapcsolatod NEM családtag.

Kellemetlen. Nálunk is ez volt, exem anyja simán eltolta a már megbeszélt programokat, ha éppen akkor én is ott voltam.

Az exem ilyenkor ment az apjával erre-arra, én meg otthon csücsültem náluk, anyja sütött az öccse meg bunkóskodott.

Érdekes, mikor én nem voltam exemmel, akkor elmentek "családi program" ürügyén mindenfelé.

A húga diplomaosztójára is csak azért mehettem, mert a húga meghívót adott nekem, amúgy anyjáékban fel sem merült, hogy 25 évesen 3 éves kapcsolatban meghívjanak.

2018. júl. 5. 09:56
 10/10 anonim ***** válasza:
62%

A párom szülei ezzel szemben simán elhívnak, ha mennek valahová, vagy ha ott vagyunk és épp program van.

Fagyizni, strandolni, kutyás dologra, pizzázni, stb. Ha a párom épp nincs otthon, akkor odahívnak magukhoz beszélgetni, közösen! sütünk, stb.

Teljesen más.

2018. júl. 5. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!