Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni a túlzott...

Mit tudok tenni a túlzott szülői szigor ellen?

Figyelt kérdés

Tegnap este elmentem valakivel étterembe, aztán inni a városba, amúgy korábban sosem csináltam ilyet (nem tiltás miatt). 19 éves vagyok. Fél 11-kor küldtem nekik SMS-t hogy minden jó. 11 óra körül hívogattak a szülők, és nem kerülöm a forró kását, az én hibám hogy nem a telefonomat majmoltam biliárdozás közben, nem a szomszéd kutyáé.

Viszont én ülök nyugodtan, mikor 12-kor azt az SMS-t kapom hogy anyám a rendőrséggel kerestet. Nagyon megijedtem, és autónál gyorsabban hazabicikliztem.

Az én hibám ez, vagy mit tegyek? Azóta nem beszélek velük, rájuk se nézek miután ezt tették.

Köszönöm a tippeket.

2018. júl. 1. 11:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Időközbe megoldódott a rejtély, mégse az én hibám volt, mert az említett biliárd ugye mindig pincében van ahol nincs térerő. Már anyáék is értik.
2018. júl. 1. 14:56
 12/18 kovpet ***** válasza:
95%

"Ezentúl biztos hogy nem megyek sehova."

Dehogynem mész. Teljesen helyénvaló, ha valaki 19 évesen szórakozni megy. Étterem, biliárd, pia, ezek hozzá tartoznak az élethez. OK, túlzásba nem jó esni, de nálad erről szó sincs.

"12-kor azt az SMS-t kapom hogy anyám a rendőrséggel kerestet"

Kerestessen, semmi rosszat nem tettél. Ha esetleg igazoltatnak, akkor megmondod, hogy felnőtt vagy, biliárdoztál, anyád meg túlreagálta. Ennyi.

2018. júl. 1. 14:58
 13/18 kovpet ***** válasza:
100%

"Már anyáék is értik."

Nem, nem értik. Azt nem, hogy már nem a kisgyerekük vagy, hanem egy felnőtt ember, akit nem jó megfojtani a szeretetükkel.

2018. júl. 1. 15:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Hát biztos nem folytanak meg, mert már régóta nem vagyunk jóban, és apa ma nagyon finoman elmondta nekem, hogy jóformán semmi alkoholt nem kéne innom (nem a biciklizés miatt). Persze ezt nem tudja ellenőrizni...Csak 19 vagyok de sosem kérnek már személyit (persze mindig van).

Meg egy buliba voltam csak eddig, egyetemibe, szintén 19 évesen.

2018. júl. 1. 15:16
 15/18 kovpet ***** válasza:

"jóformán semmi alkoholt nem kéne innom (nem a biciklizés miatt)"

Hanem?

2018. júl. 1. 15:32
 16/18 A kérdező kommentje:

Őt az is zavarja, viszont a városunk délután 5 óra után síri csend és hullaszag.

Amúgy azt válaszolta..."mert én hölgy vagyok". És fiú haverral voltam.

2018. júl. 1. 15:36
 17/18 A kérdező kommentje:
Meg nagyon antialkoholista mindenki alapból, de mégis jobb mintha alkoholisták lennének.
2018. júl. 1. 15:37
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha küldtél sms-t miért csinálták? Szerintem egyértelmű, hogy egy programnál nem a telefon lesz közel. Azt hibáztad, hogy valamiért nem voltál.elérhető, de ez semmit sem jelent az ő szempontjukból.., főleg, hogy az sms külön utal is arra, hogy kevésbé leszel elérhető. Ez azt jelenti, hogy mással foglalkozol, nem hogy bármiyl szinten nem vagy elérhető, főleg, hogy nem tudod, mikor fontos egy hívás( még ha egy életben csak.egyszer is kapsz ilyet).

Ne kérj elnézést.

2018. júl. 1. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!