Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek a 17-18 éves...

Ti elengednétek a 17-18 éves lányotokat egyedül külföldre az alábbi helyzetben (többi lent)?

Figyelt kérdés

Először is, tisztázni szeretném, hogy én a szóban forgó lány vagyok.

Mint szerintem sokan, én is vágyok arra, hogy beutazhassam a világot. Rengeteg ország vonz, és régi álmom már egyedül, kötetlenül pihenni valahol, mindentől és mindenkitől függetlenül, csak a saját elmémre fókuszálva. Megemlítendő, hogy Európán belül gondolkozok.

Természetesen édesanyám, mint aggódó szülő, nem díjazza ezt az ötletemet. Egyébként részben megértem, mert azért mégiscsak kiskorú vagyok, és nincs tapasztalatom bizonyos dolgokban, meg aztán ott van az örökös anyai féltés is.

A másik oldalról viszont megbízhatónak tartom magam, olyan típusú lány vagyok, aki érettebb a koránál, nem csinál hülyeségeket, felelősséget vállal a döntéseiért. Jó a helyzetfelismerő képességem, és tudni kell, hogy nem inni és bulizni mennék, hanem várost nézni, kulturálódni, pihenni. Mindemellett felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkezek, illetve alapszinten németül is beszélek, így az eligazodással biztosan nem lenne gond. Az anyagikat tekintve fontos, hogy az egész utat én állnám diákmunkával keresett, illetve rokonoktól és zsebpénzként kapott, gondosan félrerakosgatott pénzből.

Jelenleg még csak 17 éves vagyok, vagyis kiskorú, ami természetesen korlátokat szabhat ennek az egész tervnek, mind szülői, mind jogi tényezők miatt (bár ez utóbbinak nem néztem tüzetesen utána). Decemberben töltöm be a 18-at, ami fordulópontot jelenthet ennek az egésznek a megítélésében.

Kérdés tehát, hogy a fentiek ismeretében ti mennyiben engednétek engem el most ősszel (17), vagy jövő tavasszal (18) egy ilyen útra? Érdemes ezzel anya fülét rágnom, vagy el kéne napolnom ezt az egészet 5-10 évvel későbbre?

2018. jún. 29. 23:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%

El. Egy mindenre kiterjedo tervvel, illetve a felsofoku nyelvtudas "anyai feltetel nalam."

A lanyunkat, aki 16, majd 19 eves volt, egyedul engedtuk el Amerikaba,( Los Angeles)

Kisero meg volt rendelve mindket utra. Tobb legitarsasagnal ingyenes.

Felsofokon beszel angolul, nemetul. Megbizhato.

Csalad kint el.

Az oda-visszautazas problemas opcioit atbeszeltuk.

Telefonos-, internetes kapcsolat volt 0-24- ben.

Kint nyelviskolaba jart, egyedul kozlekedve. Biztonsagosabb, de kiszamithatatlanabb, mint itthon a pesti tomegkozlekedes. Uber applikacio a telefonjan volt, az autot, sofort kovetni tudtuk, ha nem jott a busz, es hasznalnia kellett a taxizast. Ritkan, de sor kerult ra.

Felfedezhette a varost, tisztazott parameterekkel. Ocean part, egyeb varosreszek.

Megfelelo tecnikai hatter biztositva volt, ez nagyon fontos.

Mindig elertuk, o is elert minket! Telefonja potaksival, toltovel nala volt. Penz nelkul nem ment sehova. A balesetbiztositasi kotvenyszama nala volt. Tudta, minden problemara, mit kell tennie, es a nyelvtudas itt nagyon sokat szamitott.

Semmi problema nem volt.

Mindent meg kell szervezni, "szulonyugtato modon", es akkor csak a "normal izgalmak" maradnak, de azzal nekunk kell megkuzdeni, Mindez ez egy itthon nyaralasnal is ugyanugy elfordul.:)

2018. jún. 30. 05:50
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
Meg tarsasaggal sem engednelek most, nem hogy egyedul. 17 evesen arra vagysz, hogy egyedul legyel, egyedul pihenj? Itt valami baj van. Szerintem a penzedbol egy pszichologushoz menj beszelgetni. Amugy meg 2-3 evig meg a Varosligetbe jarj pihenni, termeszettel ismerkedni.
2018. jún. 30. 06:21
 13/19 anonim ***** válasza:
43%

Elozo vagyok:

Ha a szuleid nagyon aggodnak azt is lehetne csinalni, hogy kozosen elutaztok az adott orszagba, es ket orszagreszen pihentek. Egyutt es megis kulon...

Szuloi szemmel az utazasi irodak kotott, szervezett utjai is biztonsagosak.

1 het pihenes, idegen nyelvhasznalat nem hatraltatja a tanulasodat.

2018. jún. 30. 06:24
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
#11 es 13. Te egeszen masrol beszelsz mint amit a kerdezo akar. Nem csaladilatogatasrol van szo.
2018. jún. 30. 07:56
 15/19 anonim ***** válasza:
66%

Le leszek pontozva, de rágd meg a fülét. 17 évesen még nem utazhatsz egyedül, a szállodákban csak nagykorú tölthet ki írhat alá papírokat, de jövőre elmehetnél.

Amúgy nem tudom mit van oda mindenki, 18 amikor befejezi a középsulit, simán kimehet akár egyetemre is Európába. (amúgy nem tudom ez opció-e, de egyrészt jót tehet néhány száz km túlféltő viszonyok esetén, másrészt alap, hogy minél messzebb vagy, annál szabadabban létezhetsz) (ja, meg ha már kint vagy, akkor eleve minden közelebb is van utazásilag)

2018. jún. 30. 12:16
 16/19 anonim ***** válasza:
12%
Nem kell elolvasnom, én minden helyzetben elengedném.
2018. jún. 30. 14:43
 17/19 anonim ***** válasza:
47%
És 17-18 évesen van elég pénzed az utazgatásra?
2018. jún. 30. 21:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én simán elengednélek, nem látok problémát az általad leírtakban.
2018. júl. 1. 09:50
 19/19 anonim ***** válasza:
77%
Nemis egy olyan kollégám volt aki amint betöltötte a 18-at már jött ki dolgozni. Egyesek meg a 18 évest gyereknek kezelik.
2018. júl. 1. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!