Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni? Miért...

Mit tudnék tenni? Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
Egy átlagos tini lány vagyok és hát az a helyzet, hogy anyukámmal nem a legfényesebb a kapcsolatunk. Próbálok vele kedves lenni, mindig segítek neki, amikor szüksége van, de még is olyan velem, mintha nem is a lánya lennék. Sokszor úgy érzem mintha nem is szeretne. S ezt el is szoktam neki mondani, s mindig azt mondja, hogy hát hogyne szeretne, hiszen mindent megkapok amit kérek. És igaza van, mindig meghálálom, mert tényleg így van. De én nem csak ruhákat, pénzt, vagy ajándékokat szeretnék kapni, hanem egy kicsi bíztatást, azt hogy legyen kivel megbeszéljem azokat a dolgokat, amikről ő is kéne tudjon. El szeretném neki mondani, hogy ki tetszik, beszélni a fiúkról, mint ahogy más lány is teszi. Sokszor a barátnőm is mondja, hogy beszélt az édesanyjával, és szinte úgy tudtak beszélni, mintha barátnők lennének. Én is próbálok vele beszélgetést kezdeményezni, de valahogy mindig elkezd velem ordibálni, vagy veszekedni, teljesen egyéb dolgokról, mint amiről addig beszèltünk. És sokszor màr úgy vagyok, hogy nem is mondom el, mert úgyis veszekedés lesz belőle, de olyan rossz, hogy sokszor ez miatt kell hazudjak neki. Mit kéne tennem?
2018. jún. 29. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Velem is hasonló a helyzet az anyukámmal(18/N) érzelmileg nem állok hozzá közel, de megkapok tőlük mindent. Szerintem próbálj meg vele egy nyugodt pillanatában beszélni, vagy mondd neki, hogy szereted, hátha működik, és rádöbben. Ha nem, ne ess kétségbe, lehet csak nem tudja kimutatni az érzelmeit, szeretetèt. Ha igényed van rá, hogy megoszd vele, akkor próbálkozz, de ha nem, akkor fogadd el, hogy vele ez nem fog menni, mert csak érzelmileg kikészülsz.. vannak ilyenek, nekem sem működik, a fontosabb dolgokat elmondom neki, de az érzelmeket a barátommal, vagy barátnőimmel beszélem meg. Ők úgy értem jobban értenek, mint anyám. Fontosabb dolgokban, pl hol vagy, ne hazudj neki, mert abból hatalmas balhé lehet, és csak még távolabb fogod őt magadtól érezni, és ő sem fog bízni benned.
2018. jún. 29. 16:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát ha valamit el is mondok neki, akkor ha az neki nem tetszik mindig veszekedik velem. Ès attól fèlek hogyha elmondom azt a fiút akivel alakul, akkor eltilt tőle és ezèrt nem tudom mit csináljak. De azèrt köszönöm a vàlaszod
2018. jún. 29. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
9%
Addig örülj amíg nem ver
2018. jún. 29. 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Ugyanez volt velem is meg anyámmal. Én nem tudtam a dolgon javítani, mióta elköltöztem tőlük, nagyon ritkán beszélünk. Remélem te több sikerrel jársz..
2018. jún. 29. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
(Elso kommentelo vagyok) nekem is az volt, hogy nem mertem a baratomat elmondani neki. Aztan sajnos magatol rajott, es folyamatosan balhek voltak belole, veszekedtunk,minden... most harom eve vagyunk egyutt, jo lett volna, ha nem igy indulunk nala.. szerintem mindenkeppen probalj meg vele beszelni, hogy tudna eltiltani tole? A hazba csak nem zarna be, nem? Egyre nosz fel gondolom, semmi gond nincs azzal, ha lenne baratod. Mondd el neki, mert egyszer ugy is el kell majd mondanod, ha meg nem akkor rajon.. legy eros, ha nem akkor meg elkoltozol tole ha felnosz, de legalabb benned lesz, hogy te megprobaltad! (Sajat tapasztalat, identol mi is osszekoltozunk a baratommal, vagy koliba megyek) es apud esetleg nem lehetne anyudra hatassal? Vagy o nem tudna koztetek segiteni?
2018. jún. 29. 16:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Hàt apum mègrosszabb mint anyum. Ő olyan, hogyha meglát egy fiú baráttal, már elkezd kérdezősködni, hogy ugye nem jàrtok vagy valami...ő rontana az egészen
2018. jún. 29. 16:46
 7/9 anonim ***** válasza:
#1 sajnálom, átérzem a helyzeted teljesen. Ha szeretnéd, írj nyugodtan privibe, akkor beszélhetünk részletesebben is róla.
2018. jún. 29. 16:49
 8/9 anonim ***** válasza:
nem tudom, miért kell ezt erőltetni. ha ő nem akar ilyenekről beszélni, nem nyitott rá, akkor ne beszéld meg vele. beszéld meg a barátnőiddel. sosem értettem, miért kell a szülőkkel barátkozni. sosem beszéltem meg a nemi életemet a szüleimmel, nem is volt rá soha igényem.
2018. júl. 1. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:
68%
Anyukád valószínűleg teljesen más szellemben nőtt fel mint te. Az is lehet hogy nem tudja kimutatni az érzéseit saját lelki problémái miatt. Tereli a szot kellemetlen neki a téma. Javaslom ne erőltesd megváltozni nem fog legalább is biztos nem úgy hogy olyat nyomsz le a torkán amit bem akar. Találj egy idősebb nőt aki lehet a nőies példa előtted akivel még tudod beszélni a problémáidat kérdéseidet. Fogadd el a helyzetet hogy magadban és a saját döntéseidben mert ha -beszélget is veled valószínűleg nem azokat a válaszokat fogod kapni amit te elvársz. Arról nem is beszélve hogy jobb példa híján át fogod venni a stílusát és te is ezt fogod csinálni mert azt gondolod hogy ez a helyes viselkedés. Járd a saját utadat ésszerű határokon belül értem ezalatt hogy természetesen nem pasizunk ész nélkül és nem dőlünk be semmilyen pasis dumának mert mindegyik ugyan azt mondja csak a tették szamitanak. Én is tudok bármit ígérni név nélkül pl. Elviszlek jövő nyáron Máltára de persze nem. Azt a fiút keresd aki nem ígér hanem még is teszi. Aki sokat ígér alapból gyanús. Ha valakivel dumcsizni szeretnék írj privit 31L
2018. júl. 1. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!