Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?

Miért csinálja ezt anyukám?

Figyelt kérdés

Anyukám állandóan pénzeli 20 éves bátyámat aki nem jár suliba és dolgozik.

Bátyám mindig hülyeségre költi a pénzét,elszórja.Mindennap kér több mint 1000ft-ot valamikor akár 3000ft is kért.

Ezzel nem lenne bajom,de itt vagyok én is aki csak 16 éves és csak zsebpénzt kap vagy 2-3 hetente egy ezrest ha eszükbe jutok.Nekem nég munkám sincs(jövőhéten kezdem a diákmunkát,ami nem fizet sokat)én vásárolok az állataimnak is a saját pénzemből,de ezzel sincs gondom mert mindig marad egy kis pénzem beosztom ezt a kicsit is.(van egy alkalmi munkám is,de az ritkán)

Azzal van a fő gondom,hogy anyukám panaszkodik,hogy már megint kért pénzt a bátyám és többet nem fog neki adni másnap újra ad.Apa is mondja neki ne adjon neki többet mert így is kevés pénzünk van.Hónap végére van,hogy költsön kell kérniük pénzt,mert elfogyott nekik.

Mit mondjak anyának,hogy ez így nem jó,hogy sose marad pénzünk?és ha bátyámat pénzeli akkor ő sosem fogja megtanulni milyen értéke van a pénznek.

Nekem inkább apa szokott pénzt adni.

2018. jún. 29. 07:28
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Ne legyen gondod, anyukád szimplán képtelen nemet mondani > az ő baja, a tesód meg kihasználja.

Majd előbb-utóbb rájön, hogy a 20 éves fia, aki elmehetne melózni nyaranta! csak lehúzza.

2018. jún. 29. 07:45
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Én is tapasztaltam ilyet hogy a nővéremet támogatták. De aztán mikor azzal szembesültek a szülők hogy a nővérem férje meg lelépett egy tekintélyes vagyonnal, én meg tanultam és a második találmányomon dolgoztam mivel az első már sikert hozott, akkor a szülő pálfordulatot csinált és akkor is támogatott ha nem volt rá szükségem. Azt mondták hogy tudják hogy van, de nekik meg öröm ha szülőnek érezhetik magukat és adhatnak a gyereküknek tehát fogadjam el. Hozzátették azt is hogy a nővérem nem fogják támogatni mert az új élettársa is házasságszédelgő aranyásónak tűnik férfi változatban.

Ne állatokra költs hanem tedd félre a pénzt. Ha meg lesz ötleted ami pénzt hoz, akkor lesz mihez nyúlni. Állatbarátként is lehetne talán valami pénztermelő és nem pénzt vivő tevékenységet folytatni. Tehát nem az állatokkal lehet gondja a szüleidnek sem, hanem úgy érezhetik hogy fontosabb dolgokra is lehetne költeni. Nem tudok bevált ötleteket adni az állatokkal való pénz keresésre, ezt magának kell kitalálnia mindenkinek. Csak egy hasonlatot írhatok, ha mondjuk egy állateledel boltot nyitsz ami komoly bevételt hoz, akkor más lesz a szüleid hozzáállása. Egyből "részvényesek" akarnak lenni benne.

2018. jún. 29. 07:46
 3/10 A kérdező kommentje:

Muszáj rájuk költenem a kutyáknak megveszik a tápot,de a macskáknak semmit.Jelenleg a cicám ivartalanítására gyűjtök.

Nekem csak ebben az a baj,hogy néha még sampont sem tud venni mert most nincs pénze.

Egyébként állatorvos szeretnék lenni és tudják is ez mennyi költséggel jár,hiszen magántanárhoz is kell majd járnom,meg az egyetem is nagyon drága.

2018. jún. 29. 07:54
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Bár inkább a 20 éves bátynak is állattartás lett volna a hobbija! A kérdező szépen megtanulta a gondoskodást, a beosztást, a bátyja viszont nem. Ha az idősebb gyerek dolgozik, miért kell pénzelni? Ossza be a keresetét, EBBEN kell segíteni neki.

Sajnos, anyukád nem méri fel, hogy mennyire rosszat tesz az egész családotoknak!

2018. jún. 29. 08:15
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
Aha. Szóval kutyakajára van pénz de samponra nincs. Kicsit próbálj meg összeszedettebb önsajnáltató-önfényező sztorit kiagyalni, mert ez így több sebből vérzik.
2018. jún. 29. 08:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Képzeld a kutyakaját fizetéskor vesszük meg amikor még van pénze.Veszünk akkor sampont is de az hamar elfogy ezért hónap végén már nem igazán tud venni.
2018. jún. 29. 08:32
 7/10 anonim ***** válasza:
25%

Off egy kicsit... Milyen gyakran fürdettek, hogy így fogy a sampon? :o

Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom, hogy évi 1-2 fürdetésnél több nem ajánlott, mert szárítja a bőrt, szükségtelen.

Különben az állatorvosi félévente kerül kb 10 millióba, szóval tanulj szorgalmasan, kerülj jó gimibe, talán akkor nem is kell magántanár, és államilag támogatottra majd felvesznek :)

2018. jún. 29. 09:37
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Ez megint egy olyan dolog, hogy csak a te szemszögedből látjuk a történetet. Nem tudjuk mi áll a háttérben. Néha van úgy, hogy első hallásra azt mondod ez hallatlan, aztán amikor jobban a dolgok mögé látsz, akkor jön a "no ez így azért más" és akkor megérted, hogy miért is van ez így.

Gyerekként én sem értettem miért pénzelik a testvéremet, engem meg nem. Ilyenkor kijön belőled az irigység, hogy ha ő igen, akkor én miért nem? Most felnőtt fejjel megértettem. Nem arról volt szó, hogy őt elkényeztették volna és csak otthon lustult meg szórakozott. Jelenleg főnöki poszton dolgozik egy nagy cégnél, van saját élete, lakása, párja és csak 26 éves.

Másik dolog meg az, hogy mindig a gyengébbet támogatja a szülő erősebben. Ha tudja, hogy te életrevaló vagy a testvéred meg nem, akkor nem igazságos egyformán kezelni kettőtöket, mivel az egyiknek nyilvánvalóan sokkal több támogatásra van szüksége.

2018. jún. 29. 09:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Mi a sampont hajmosásra használjuk.Mivel 3 vagyunk lányok elég hosszú hajjal ezért hamar fogy egy 500ml-es tubus.

Tudom az egyetem drága.Jól tanulok csak sajnos nem gimibe hanem szakgimnáziumba.

Egyébként én nem vagyok írigy de nekem ez egy kicsit rosszul esik,hogy ennyit panaszkodik anya miközbe ő csinálja.

2018. jún. 29. 10:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Az állatorvosi fél évenként 1.150.000. De egyaltalán nem mehéz államira bekerülni.
2018. jún. 29. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!