Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megbeszélitek a szexuális...

Ti megbeszélitek a szexuális életeteketva szüleitekkel?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon rengeteg szüzességgel kapcsolatos kérdést olvasok, hogy pl. "Hogy mondjam el anyukámnak, hogy már nem vagyok szűz?", "Hogy közöljem a szüleimmel, hogy 16 évesen el akarom veszíteni a szüzességem?", stb.

De nem értem, az emberek miért éreznek késztetést arra, hogy ezeket elmondják a szüleiknek, nekem eszembe nem jutna a szexuális életemről beszélgetni a szüleimmel. Ők se mesélik el nekem, ha szexeltek..

Csak szerintem kicsit beteges ez a dolog? Miért kéne tudniuk arról a szülőknek, hogy a gyerekük ivarérett lett és szokott közösülni a párjával? (Nyilván más, ha a gyerek pl. valami nőgyógyászati gonddal fordul feléjük, vagy ilyesmi..Csak alapból ezt a szüzességelvesztést nem értem, miért kell kijelenteni, ha lenne egy kamasz/fiatal felnőtt gyermekem és lenne párja, valószínűleg sejteném, hogy nem csak sakkoznak, amikor kettesben vannak.)

2018. jún. 25. 13:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
46%
Attól, hogy valaki nem érzi szükségét annak, hogy élete minden percéről beszámoljon anyucinak/apucinak, esetleg egyfajta engedélyt vagy beleegyezést kérjen és mindennel hozzá rohanjon stb., attól még nem feltétlenül szr a kapcsolatuk.... Imádom a szüleimet és ők is szeretnek engem, sok mindenről szoktunk beszélgetni és mindenben támogatjuk egymást, de még egy percig se fordult meg a fejemben, hogy elmondjan nekik, hogy mikor, kivel, hol szeretném elveszíteni/veszítettem el és ők sem kérdezősködtek vagy aggódtak, mert bíztak bennem és tudták, hogy nem vagyok ostoba.
2018. jún. 25. 18:15
 22/24 anonim ***** válasza:
26%
Utolsó, én is hangsúlyoztam, hogy nem osztottam meg soha intim részleteket. Ettől függetlenül nagyjából tisztában voltak dolgokkal. Mikor megjött az első menszeszem, kb. 3 napig titkoltam, "lopkodtam" a betéteket anyutól. Ezután beszélgettünk és a fontosabb dolgokat levette. Ennyi. Pontozzatok le újra.
2018. jún. 25. 18:33
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Sosem értettem miért kell ezt a szülőkkel közölni, semmi közük hozzá.

Az enyémek évekig nem tudtak róla, hogy már nem vagyok szűz, 19 évesen vesztettem el nem jelentettem be. Sosem éreztem azt, hogy rájuk tartozna. Túl személyes. Én se kérdeztem meg, hogy milyen gyakran szexelnek például, mert nem tartozik rám. AZ első 2 pasimról pl nem is tudnak. A többit sem ismerték személyesen, csak a férjemmel találkoztak.

23 éves voltam, amikor egyszer anyám egyenesen rákérdezett mikor az aktuális pasimmal jártam, hogy lefeküdtünk-e. Megmondtam, hogy igen, de inkább nem beszélnék erről. Ezzel le is zártam a dolgot. Nem is értettem miért hozott ilyen helyzetbe, 100% magánügy. Kényelmetlen téma, ha anyám ül velem szemben. Már akkoriban is így gondoltam, de hazudni, letagadni nem akartam. 32/N

2018. jún. 25. 19:17
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám abszolút elzárkózik ettől a témától. Én se mesélek el mindent, arra magától rájött, hogy kb mikortól nem kártyázni járok a barátomhoz. Viszont ez néha rossz. Szerettem volna tanácsot kérni, mert problémáim voltak, nem tudtam kihez forduljak és nem volt hajlandó erről beszélni.
2018. jún. 25. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!