Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megbeszélitek a szexuális...

Ti megbeszélitek a szexuális életeteketva szüleitekkel?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon rengeteg szüzességgel kapcsolatos kérdést olvasok, hogy pl. "Hogy mondjam el anyukámnak, hogy már nem vagyok szűz?", "Hogy közöljem a szüleimmel, hogy 16 évesen el akarom veszíteni a szüzességem?", stb.

De nem értem, az emberek miért éreznek késztetést arra, hogy ezeket elmondják a szüleiknek, nekem eszembe nem jutna a szexuális életemről beszélgetni a szüleimmel. Ők se mesélik el nekem, ha szexeltek..

Csak szerintem kicsit beteges ez a dolog? Miért kéne tudniuk arról a szülőknek, hogy a gyerekük ivarérett lett és szokott közösülni a párjával? (Nyilván más, ha a gyerek pl. valami nőgyógyászati gonddal fordul feléjük, vagy ilyesmi..Csak alapból ezt a szüzességelvesztést nem értem, miért kell kijelenteni, ha lenne egy kamasz/fiatal felnőtt gyermekem és lenne párja, valószínűleg sejteném, hogy nem csak sakkoznak, amikor kettesben vannak.)

2018. jún. 25. 13:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
98%
Nem, ez nem tartozik rájuk. Nekem ez olyan, mintha a szüleim állnának le elém elmesélni a szexuális kalandjaikat. Szerintem egyedül akkor kellene erről beszélni, ha az illető még gyerek és terhességre lehet esély. Felnőtt korban ez már nem a szülő dolga.
2018. jún. 25. 15:25
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értettem soha, amikor olvastam ezeket a kérdéseket.

Szerintem ez abszolút magánügy és nem tartozik másra, annyira intim.

Olvastam ilyeneket, hogy a lány megbeszéli az anyjával, hogy ő akkor most le akar feküdni a barátjával. Nekem ilyen eszembe nem jutna. Tényleg nagyon jó a kapcsolatom anyámmal, szinte mindenről beszélünk, de azt nem mondanám el neki, hogy tervezek lefeküdni a barátommal vagy hogy pontosan mikor veszítettem el a szüzességem, a részletekbe meg pláne nem mennék bele. Ha anyám kérdezősködne, akkor sem válaszolnék, megmondanám neki szépen, hogy ez magánügy. Én sem kérdezgettem soha őt a szexuális életéről, arról, hogy mikor feküdtek le először a párjával vagy hogy mikor veszítette el a szüzességét. Mondjuk az utóbbit elmondta, de én direkt nem kérdeztem, mert magánügy és nem akartam indiszkrét lenni.

Engem az teljesen megdöbbentett, amit egyik nap anyukám mesélt. A barátnőjének a fia, aki akkor nem volt még teljesen 15 éves, de majdnem, bejelentette, hogy ott akar aludni a barátnőjénél. Körülbelül 1, maximum 2 hónapja jártak akkor, de az anyuka kapásból belement. A lány már nem volt szűz, az anyuka még csak nem is gondolhatta, hogy csak aludni szeretnének, mert konkrétan tervben volt a szex. A fiú kérdezgette az anyját, hogy hogyan csinálja, aztán miután hazament, elmondta, hogy kicsit kicsi volt az óvszer és szerinte a lánynak nem sikerült "elmennie". Hát én lesokalltam, amikor ezt hallottam, hogy ekkora részletességgel beszélnek a dolgokról. Anyám meg semmi furcsát nem látott benne.

2018. jún. 25. 15:42
 13/24 anonim ***** válasza:
29%
Ezeket nem is a felnőtt nők irják ki ide, hanem 15-16 éves kislányok. Olyan aki szégyelli a a baráti társaságba megkérdezni , de úgy gondolja ha az anyjával megbeszéli akkor előrébb lesz vele. Mert általában a fiúknak ez eszébe se jut.
2018. jún. 25. 15:57
 14/24 anonim ***** válasza:
69%

Azért mert ezek a szülők tulajdonként tekintenek a gyerekeikre, és a gyerekek is tulajdonként tekintenek magukra.

így a szülői nyomás hatására azt érzik, hogy be kell vallaniuk, illetve engedélyt kell kérniük a szexre.

Nyilván ha önálló individumként lettek volna nevelve, nem éreznének késztetést kínos téma megvitatására.

2018. jún. 25. 15:57
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Néhány embernek ez olyan szinten magánügy, hogy még a párjukkal is túl prűdek erről beszélni.
2018. jún. 25. 16:17
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból nagykorúként vesztettem el a szüzességem (19 évesen), szóval így végképp nem éreztem azt, hogy be kellene számolnom róla. De ha éppen 17 lettem volna, akkor is privát dologként éltem volna meg. Értem én, és irigylem is, hogy sokan annyira jó viszonyt ápolnak a szüleivel, hogy az ilyen témákat simán kibeszélik, de én el sem tudom képzelni, hogy eléjük álljak ezzel a dologgal, nekem ez 100%-ig magánügy.
2018. jún. 25. 16:32
 17/24 anonim ***** válasza:
13%
Azért nem kéne ennyire sarkítani a témát. Nyilván nem arról van szó, hogy elmeséled anyunak/apunak, milyen pózban, meddig és hol csináltátok. De ha valaki még kamasz, igenis fontos, hogy a szex ne legyen tabutéma családon belül (pl. felvilágosítás). Az első komoly kapcsolatomnál anyu rögtön levágta, mikor megtörtént, rá is kérdezett, én pedig mondtam, hogy igen. Kb. ennyi volt, nem faggatózott. Később sajnos előfordult, hogy "baleset" történt és anyutól kértem tanácsot, aki elkísért a nőgyógyászhoz esemény utániért, mert nagyon meg voltam ijedve. Egy bizonyos fokig igenis jó, ha a szülők be vannak avatva.
2018. jún. 25. 16:39
 18/24 anonim ***** válasza:
11%
Akik szerint rossz dolog erről beszélni a szülőkkel, azok ugye akkor se rohannak anyuciékhoz ha baleset történik és kell pénz esemény utánira vagy abortuszra?
2018. jún. 25. 16:45
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én viszonylag későn veszítettem el a szüzességem. Javában nagykorú voltam,úgyhogy nem mondtam el itthon. Csak a baràtommal beszélek erről a témáról. Barátnőimmel sem, nemhogy a szüleimmel. Egyébként anyával mindent megbeszélek, ezen kívül. Mivel saját keresetem van, elmentem az első szex előtt nőgyógyászhoz, irattam fogamzásgàtlót, szóval attól mert valaki nem beszéli meg ezeket a szüleivel, nem biztos, hogy tudatlan vagy felelőtlen.

23N

2018. jún. 25. 17:17
 20/24 anonim ***** válasza:
12%
Nem értem, miért lettem lepontozvs (bár ezen az oldalon ez nem számít...), és sajnálom, ha valakinek sz. r a kapcsolata a szüleivel. Én megbízom anyukámban és megosztok vele dolgokat. Nyilván nem nagyon intimeket, de szerintem az, hogy tisztában volt vele, hogy nem vagyok szűz (mert ismert annyira, hogy látta rajtam) és tőle kértem segítséget ilyen témában, az lenne a normális. Tényleg rossz, ha valaki ennyire sincs bizalmi kapcsolatban a szüleivel, de ezt a frusztrációt nem itt kéne levezetni. Emellett tanuljatok ebből, hogy ha nektek is lesz gyereketek, ne a haveroktól kérjen tanácsot, ha gond van.
2018. jún. 25. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!