Velem lenne a baj?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Babát várunk a párommal és mivel albérletben laktunk mondta anya, hogy költözünk haza jobban tudunk majd spórolni. Hát haza költöztünk. Ketten keresnek, apu havi fizetése 300e körül van anyuék 140e körül. Megbeszéltük hogy adunk haza valamennyit (30e) pont ennyit fizettünk az albérletérf is. Eddig nem is lenne gond de anyám kezeli a pénzt és 19.már nem volt semmi a fizetésük ő sem még abból sem amit mi adtunk. Azt mondja a számlára megy el de az áramot is kikapcsolják mert nem fizette. Azt hogy hova teszi a pénzt senki nem tudja. Nekünk is vannak kiadásainak azon kívül amit haza adunk meg a gyereknek is kell vásárolni. Ha én nem megyek el boltba a pénzemen amit a kiságyra szántam akkor nem eszünk egész nap. Sokszor már a sírás kerülget. Mondtam neki hogy hagyjon pénzt elmegyek boltba és főzök, de azt nem lehet mert siet haza és majd ő vásárol,(tejfölös tésztát) soha nem tudunk normális kaját enni csak ha én magam megveszem. Többet fizetünk így mint amikor külön laktunk. Félre tenni nem tudunk semmit mert az utolsó 300 Ft arra kötöm hogy legalább kenyér legyen itthon. Arról nem is beszélve hogy hiába takarítok 1 óráig nem tart. Nem csinál itthon semmit csak ha apu már nagyon kiakad és kiabál. Ha én nem csinálom meg akkor az 2 hétig ugyan úgy van. Már elegem van... 5 hónapos terhes vagyok, már nem tudok mindent térden állva kisikárni... Múltkor vártam a védőnőt látogatásra kitakarítottunk mindenhol erre anya saras cipővel még a szőnyegre is ráment elkezdett enni és minden szauna szét volt. El tudjátok képzelni mennyire égett a pofám.... Szóltam neki és még neki állt feljebb hogy nehogy már ne csinálhasson amit akar a saját házában. Bármit csinálok mindig én vagyok a szar és ne szóljak bele semmibe. Megbeszélni nem lehet vele mert egyből hisztériás rohamot kap hogy én ezt hogy merem. Egyszerűen már nem tudom elviselni és hova menni sem tudunk mert amit össze próroltunk is arra költöttünk hogy vissza kapcsoltassuk az áramot és az internetet, meg persze az elmaradását kifizessük. Velem van a baj és tényleg én vagyok túl hisztis?
2018. jún. 21. 11:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%
Semmivel sem vagytok előbbre.Nem tudom hol laktok,hogy 30- ért lehet albérletet találni,de ha ott ilyen árban mozognak,akkor keressetek gyorsan egy másikat,és tipli.
2018. jún. 21. 12:12
 12/22 Kései Sirató ***** válasza:
79%
Nem kellett volna a szülőkhöz költözni felnőttként. Azonnal költözzetek el, ha nem szeretnéd, hogy a gyermeked állami gondozásba kerüljön. A védőnő, családsegítő szolgálat rászáll azokra, ahol a villanyt kikötötték, lassan fűtés se lesz, a gyereket elveszik. Gondolkodj most időben, és lépjetek!
2018. jún. 21. 12:26
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Jaaa,ez a mártír szöveg. Mindenkinek akad szar időszak az életében, nemcsak neked, de nem fejeli meg a gyerekszüléssel a semmire.
2018. jún. 21. 13:29
 14/22 anonim ***** válasza:
90%

Bocs, Kérdező, de nekem nem kerek a történet. Annyit adtok most a szüleidnek, amennyit albérletre is elköltöttetek. Akkor hogy gondoltad ezt a spórolás témát? Azt értem, hogy rezsit kell fizetni, de azt az albérletben is kellett, tehát ennyire olcsó lett volna a bérleti díj?

A másik, azt értem, hogy ti fizettétek ki az adósságokat, de mégis mennyi számlatartozás volt? A mi albérlőink egyszer nem fizették be időben a villanyt és kikapcsolták. Két hónap elmaradás után volt ez. Ha mondjuk 2 havi villanyszámla befizetése + visszaköttetés, ami olyan 17ezer Ft körül van elviszi a spórolt pénzeteket, meg olyanokat írsz, hogy az utolsó 300 Ft-odból kenyeret veszel, akkor, (bocsánat, tudom, itt nem lehet ilyet kérdezni, de mégis) mire vállaltatok ti gyereket? Miből akartok ti házat venni??

Ha össze is jön egyszer az önrész, és a hitel törlesztőjét kell fizetnetek, plusz a rezsit, meg még a kaját stb. sokkal nagyobb kiadásotok lesz, mint most.

Lehet, hogy félreértettem valamit, ha így van, javíts ki, kérlek, de nekem az jön le, hogy ti rohadtul nem álltok jól anyagilag és erre a majdnem semmire jön a gyerek.

És akkor arról ne is beszéljünk, hogy felnőtt emberek lassan saját gyerekkel minek költöznek a szülők nyakára, a sz*ros 30ezer forintért? Sosem lesz önerőd, ha ennyi kiadás mellett nem tudsz még félretenni. Érthetetlen.

2018. jún. 21. 14:08
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
Igen, veled van a baj.
2018. jún. 21. 14:38
 16/22 A kérdező kommentje:
#14 most konkrétan mi tartjuk el az egész családot úgy, hogy 7-en lakunk itt. Mivel nagy a ház még egy havi villany árát sem futja ki a 17e. Nem csak a villanyt fizettük ki ami amúgy 53e volt mire vissza is kapcsolták de az internetet is és a vizet is meg persze a telefonszámlák. Akár hogy számolom ez nem 30e Ft. + még a kaja és persze a mosószer meg a többi. Úgy állapodtunk meg hogy nem is fizetünk még 30at sem. És nem azért nincs pénzünk mert amúgy sem lenne hanem mert anyám elherdálta ami ezeket fedezné. Szerinted annyira felelőtelenek vagyunk hogy a semmire vállalnám gyereket??? Mondjam azt, hogy akkor nem eszünk csak hogy maradjon pénz? Igen valamit nagyon félre értettél akkor ha ezt így látod.
2018. jún. 21. 14:47
 17/22 A kérdező kommentje:
És mielőtt valaki kitalálná. Mindenkinek van külön szobája
2018. jún. 21. 14:48
 18/22 anonim ***** válasza:
93%
Mi francért fizettétek ki? Kerestetek volna inkább másik albit.Két lehetőség van.Összeszorítjátok a nadrágszíjat,és kigazdálkodjátok az albérletre valót,vagy maradtok a kakiban.
2018. jún. 21. 15:19
 19/22 anonim ***** válasza:
63%

Szóval heten laktok egy rakáson, de ti ketten fizetitek a rezsit, visszamenőleg is. Kifizettetek 53ezer Ft+ nem tudom mennyit és maradt 300 Ft kenyérre. Nekem ez akkor sem kerek, a félretett pénz és a tartalék között van egy árnyalatni különbség azért. Nektek max volt némi tartalékotok, amit mások hülyeségére beáldoztatok, most nincs pénzetek, ha jól értem, tehát félretett pénz nuku, de a gyerek pár hónap és itt van.

Nem az mi dolgunk amúgy, de ha ennyire rosszul jártatok anyagilag, de egyébként, ahogy írtad van mire gyereket vállalni, akkor feltételezem, nem okoz gondot visszamenni albérletbe sem. Mert hogy ez az egyetlen ésszerű megoldás.

2018. jún. 21. 16:13
 20/22 anonim ***** válasza:
93%
Valahogyan szerezzetek kaucióra pénzt, és lépjetek le, de nagyon gyorsan egy albérletbe. Fizetéselőleg, személyi kölcsön, bármi, amit intézni tudtok, mert ilyen kondíciók mellett otthon lakva úgyse tudtok majd 10 forintot se megspórolni, nemhogy egy kauciónyi összeget, és nektek most sürgősen lépni kell. Inkább a kamatot fizesd a kölcsönre, kisebb veszteség, mint otthon lakni.
2018. jún. 21. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!