Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell minden egyes...

Miért kell minden egyes alkalommal elmondani? 16l

Figyelt kérdés

Ha valaha is írok bármit is és megmutatom valakinek és beszélek otthon anyának vagy bárkinek a poztív visszajelzésekről mindig ugyan azt mondják. Most is egy sulihoz kapcsolódó művészeti dolgon, amiben más sulik is részt vettek, második lettem a novelláimmal, tökre örültek meg minden aztán azt mondják, hogy "Ne akarj író lenni"

Ennek mégis mi értelme van?

2018. jún. 20. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg csak aggódnak a jövőd miatt, nehéz életük van a magyar íróknak, ha nem áll mellettük óriási szerencse.
2018. jún. 20. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem úgy értik, hogy találj valami mást is, amit majd szívesen csinálnál, mert csak nagyon befutott és híres íróként lehet megélni manapság. Sorozatosan, egyfolytában kell írni a műveket ahhoz, hogy ebből meg tudj élni. Ne csak erre építs, de nyugodtan írj, ha kikapcsol és szórakoztat.
2018. jún. 20. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Írjál csak nyugodtan, de egy percig ne hidd, hogy abból meg tudsz élni.

Ennyi.

2018. jún. 20. 11:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ettől függetlenül nem azt mondom, hogy ne csináld, főleg, hogy én is hasonlóan nehéz célt tűztem ki (bár pár fokkal jobb a helyzetem), de ha író akarsz lenni, főleg kezdetben kell, hogy legyen egy B terved, amiből finanszírozni tudod az írást, mint hobbit, legalábbis amíg nem tudsz kizárólag abból megélni. A szüleid is valószínűleg erre akarnak utalni, hogy ne kizárólag az írás legyen a szemed előtt, hanem minimum egy ideiglenes irány, B terv.
2018. jún. 20. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
32%

Az nagyon fontos, hogy nehogy tőlük kérdezd ezt meg “Anya-Apa, miért mondjátok ezt minden alkalommal?”

Amúgy meg te vagy az író, próbáld használni a kreativitásodat és a fantáziádat, hogy mi okból mondogathatják.

2018. jún. 20. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Csak írásból nem fogsz megélni.
2018. jún. 20. 12:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Öhmmm.... Vannak halvány elképzeléseim, de az írás soha nem volt közte. Mármint ez csak egy hobbi, maximum néha névtelenül osztottam meg eddig, de azt sem sűrűn.
2018. jún. 20. 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne mutasd meg anyádnak, ennyi, probléma letudva. Egyébként azért mondja ezt, mivel aggódik érted, és köztudott hogy csak írásból nem lehet megélni. De ha például autószerelő vagy és emellett írsz, akkor az már élhető. Hulye példa, de nagyjábol igy mukodik manapság ez a dolog. Persze az írok általában egyetemeken tanítanak, vagy játják az országot és rendhagyó órákat tartanak középiskolákban, stb. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy tökmindegy mi lesz belőled, írni attol még fogsz tudni, és muszáj is, ha téged ez kapcsol ki, akkor ne hagyd elveszni 😊
2018. jún. 20. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Az átlagos magyar felnottkorára felhagy minden hobbival és annyira megkeseredik, hogy másokat csak leszólni tud. Én mindig is tudományos pályára készultem, most genetikát tanulok, de a suliban jártam kulon rajz szakkorre és otthon is nagyon szerettem rajzolni. Sosem kaptam pozitív visszajelzést a szuleimtol, szerintuk értelmetlen az egész és minek csinálom, ha nem is vagyok benne tehetséges.
2018. jún. 20. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!