Ebben a beteg helyzetben hogyan serulhetne legkevesbe egy kisgyerek?
Adott egy csalad, anyuka, apuka, kisfiu, nagymama (apuka anyukaja). Nagymama beteg, skizofren, eros gyogyszereket szed evtizedek ota, nyugtatot, hashajtot, mindent. Orvos nem latja, hallucinal, teveszmei vannak, tettlegessegig is fajult mar. Latszolag is le van robbanva, de nagyobb baj a mentalis egeszsege.
Napkozben anyuka van otthon vele, az anyosaval es a 3 eves kisfiaval.
Mama minden nap megy oda az anyukahoz, hogy "hivja fel az unokajat, hogy otthon van e mert meg fogjak olni/elraboltak/fogva tartjak/megvertek/megoltek". Anyuka szo nelkul naponta akar tizenotszor is telefonal ha keri, hallgatja ezt a szoveget, tobb mint 5 eve.
Nem akar otthonba menni, elvitetni elmeletileg nem lehet.
Bekovetkezett amit senki se ert: apuka korhazba kerult mutet miatt 1 napra, tehat nem aludt otthon. Erre a 3 eves kisfiu azt mondta, hogy "apat elraboltak a gonosz emberek".
Ezen anyuka csak mosolyog. En majdnem elajultam. Az en csaladomrol van szo. Az en ocsemrol es az en anyamrol, rokonilag csak a mamahoz nincs kozom es nevelofateromhoz.
En elkoltoztem, de 4 evig eltem ezzel a novel egyutt, engem is megviselt, hogy ezeket hajtotta egesz nap, hogy halatlan, hogy egyszer felment a felsoszomszedhoz zokniban, hogy adjak vissza az unokajat, mert hallja, hogy fogvatartjak.
Mit tudok tenni? Nagyon feltem ocsemet, rhadtul nem tartom egeszsegesnek, hogy egy ilyen beteg emberrel el egy fedel alatt akinek a gyogyszere sincs beallitva es kezelest sem kapott soha. 3 eves alig mult es mar o is mond ilyet...lehet csak belelatom mar, mert eleve mindig is tartottam, hogy be fog kovetkezni.
Beszeltem errol a pszichologusomnak, o azt mondta, hogy nem igazan tudok mit tenni, csak majd lelkitamaszt nyujtani ocsemnek ha nagyobb lesz, ez miatt is meg anyam miatt is, hogy ne eljen negativ burokban ahogy anno en.
Tehetetlen vagyok es baromira bosszant... hogy lehet ebbol a helyzetbol kimaszni?
20/L
Az a baj, hogy ezzel egyedul anyam foglalkozna, de neki sem hagynak, mert legutobb is hatalmas balhe volt, hogy mit szol bele... nyilvan felnek tole, hogy lebaszna oket az orvos, hogy miert hagytak ennyire lecsuszni. Nem csak mentalisan van baj, ugy mozog mintha bena lenne, csoszogva kozlekedik, alig tud beszelni, konkretan a parkinson kor tunetei is rahuzhatoak, plusz meg tikkel is. Ezt nekem is nehez volt latni idosebb fejjel, hogy van hogy maga ala pisil, hogy bekakal, hogy havonta egyszer a wc ossze-vissza van szrva, hogy budos, mert nem furdik normalisan, nem mos fogat, meg eleve ugy nez az emberre, mint egy ellensegre. Nem akarom, hogy ocsem is feljen a helyzettol, mert legbelul kicsit azert en is feltem. Csak ha mar a szulok bsznak lepni, en mint testver tudok barmit tenni?
Volt mar ra pelda, hogy szetszorta a gyogyszereit a foldre es ocsem szajaban talaltak egyet, akkor meg kisebb volt es mindent a szajaba vett.
Helyi családsegitő szociális gondozóval kimenni.Aki felmérheti a nagymamát,onnantól kórház,gyógyszerbeállitás.Stb....
Kisgyerek,nincs veszélyeztetve,igazán.A leírtak alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!