Mit tegyek ha egyetemista koromban egyedül akarok lakni szülő nélkül?
Egy év múlva szeretnék menni egyetemre egy másik városba egy albérletbe szobatársakkal. Úgy gondoltam, hogy addigra gyűjtök pénzt úgy, hogy dolgozok, van munkám is. Szeretnék lakótársakkal lakni.
De anyukám felvetette az ötletet, hogy ő is odaköltözik és mi ketten fogunk lakni egy albérletben és én miközben tanulok ő ott dolgozik.
Azért akarok más városba menni, hogy megtanuljak önállóbb lenni és megszabadulni a szüleim veszekedésétől, valamint csak abban a városban van olyan szak, ami érdekel is. És mivel csendes és zárkozott vagyok úgy gondolom, hogy egy vátozás az életemben segítene.
Ha magadnak kéne eltartanod magad, akkor vedd bele, hogy sokkal nehezebb lesz az egyetem, ha dolgozol mellette. Nem lehetetlen egyáltalán, de azoknak akik így vágnak bele az egyetembe egy nagy része soha az életében nem bírja befejezni, és otthagyja. A legbölcsebb az lenne, ha megkérnéd szüleidet, hogy támogassanak anyagilag, és egyedül menj egy albérletbe lakótársak mellé.
Ne feledd, nem csak a saját magad eltartása jár felelősséggel, hanem a saját jövőd iránt is felelősséggel tartozol. Ha most nem hozol áldozatokat a tanulmányaidért, akkor a jövődet teszed sokkal nehezebbé.
Már csak azt kell eldöntened, hogy mi a kissebb áldozat, munka mellett tanulni és lemondani minden szabadidődről (amire csak a legszorgalmasabb emberek képesek), vagy anyukáddal együtt lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!