Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak anyukámmal?

Mit csináljak anyukámmal?

Figyelt kérdés
Segítő válaszokat várnék.. Édesanyám egy betegségbe szenved ezért rokkantnyugdijat kap, illetve 4 órába dolgozhat. És becsülöm hogy még betegen is képes dolgozni. Sajnos pár éve lett egy társa aki alkoholista így anyukám is az lett.. Az élet társa nem fizet semmit bele a lakásba, de itt él és anyukám folyton szidja őt még se szól neki semmit. 14 éves korom óta iskola mellett dolgozok, hogy új ruhákat vagy épp befizessem a iskolai tankönyvek árat, mert anya nem hajlandó adni.. Mindig azt mondja hogy nincs pénz pedig havi 40 ezret italra költ.. A család eléggé szét esett miatta de ő nem veszi észre, mindig a másikat hibáztatja. Az ital miatt romlik az egészségügyi állapota is.. Szeretnék neki valahogy segíteni, de ha szembesitem vele hogy nem jó ez amit csinál akkor csak kiakad rám, ezért fogalmam sincs mit tegyek.. Lehet gyerekes de gondoltam arra hogy "megzsarolom" ugyanis apukám 50 ezer gyerektartast fizet neki plusz a 13 ezer családipotlek.. A gyerektartast ha kérem akkor apukám nekem utalna. Esetleg kötnek egy kompromisszumot anyukámmal hogy ha az élettarsa is fizet majd ennyit neki havonta akkor én is oda adom neki a pénzt.. Legalább akkor egy teher leesne a válláról talán mert megnyugodna hogy mindent ki tudna fizetni.. És lehet kevesebbet is inna mivel mindig azt mondja azért iszik mert ideges.. Elkoltozni nem tudok, mert nem keresek annyit és egyetem előtt állok, illetve nem akarom anyukámat ilyen helyzetbe hagyni meg akkor sem ha engem semmibe vesz..
2018. jún. 10. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Költözz apukádhoz!

Alkeszekkel nem tárgyalunk és nem bizniszelünk, hanem kerüljük őket amilyen messzire csak lehet. Az alkohol nem játék.

2018. jún. 10. 18:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Apukám messze lakik tőlünk egy nagyon kicsi albérletbe..
2018. jún. 10. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
nem tudsz rajta segíteni. sajnos. ha ő abba akarná hagyni az ivást támogathatnád, de valószínűleg fel sem fogja mennyire tönkreteszi magát és téged is ezzel. ha egyetemre készülsz költözz kollégiumba. édesapád utalhatja neked a gyerektartást, te pedig vállalhatsz valamilyen diákmunkát. de őt ne támogasd anyagilag, csak elinnák
2018. jún. 10. 19:16
 4/4 kispotzak ***** válasza:

Kedves Kérdező, szerintem is jó ötlet, hogy édesapád neked utalja a gyerektartást. Rokonszenves, h azon agyalsz, hogyan tudsz neki "jól" segíteni - én arra gondoltam, hogy a gyerektartás összegéből meg tudod oldani, h pl a rezsi (egy része) ki legyen fizetve (pl néhány rezsiktg-es csekket te fizetnél be ebből a pénzből).

Azt nem tudom, hogy meg tudod-e beszélni vele és az élettársával, hogy ő (az élettárs) ugyanennyit beleadjon a rezsibe, mert ezt lehet hogy ők zsarolásnak éreznék, és totál kiakadnának :(

A gyerektartás-ügyet viszont minél hamarabb rendezném a helyedben, mert ha egyetemre készülsz, az azt jelenti, h nemsokára nagykorú leszel, és akkor már nem fog járni gyerektartás (ill ha összejön az egyetem akkor talán annak az idejére igen, de nem ismerem az ide vonatkozó szabályozást).

Még egy: mi lenne, ha megpróbálnád mindig felírni, h mire mennyi pénz megy el? És esetleg havonta egyszer megmutatni anyukádnak, nem szemrehányóan, csak ha pl gond van a pénzzel, és megbeszélni, hogy nézd anya, ennyi ment el rezsire, ételre, ITALRA, stb, ebből ennyit fizettem én, ennyit te, ennyit (semennyit?) a párod... Ha ezt újra és újra látná, lehet, hogy megpróbálna kicsit változtatni.

Ami az alkoholizmust illeti, nem kecsegtetlek: még akkor is nehéz leállni, ha kifejezetten eltökélt szándéka, hogy abbahagyja. Ha nem is akarja, akkor nem fog :(

2018. jún. 11. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!