Mit szólnátok, ha gyermeketek szerezne egy alapdiplomát,
aztán megkérne titeket, hogy továbbra is támogassátok
anyagilag, mert kutató szeretne lenni?
Amíg tanulni szeretne tanuljon, számomra ez természetes. Most tanuljon, ne később. :)
Amiben tudnám támogatnám, küldenék neki ennivalót, ha nem lenne pénzem pedig megkérném, hogy ösztöndíjból / részmunkaidős állásából valahogy fedezze legalább az alberletet.
De én kijáratnám Msc-ig mindenképpen. Phd-n pedig már úgy tudom kapnak pénzt a diákok, szóval onnantól kezdve megpróbálhatsz önállósodni. :)
2018. jún. 10. 15:01
Msc-ig oké, onnantól a maga ura.
2018. jún. 10. 15:04
A mesterképzés még "hozzátartozik" egy "igazi" diplomához.
Ha anyagilag megtehetném, természetesen támogatnám.
2018. jún. 10. 15:04
En lennek a legboldogabb ember.
2018. jún. 10. 15:05
Én gyakorlatias ember vagyok. Ha a gyereknek célja van, tesz érte, akkor azt támogatom, ameddig erőm engedi. Azt azért jó lenne tudni, hogy milyen területen szeretne kutatni, mert ha "csak" érdekli, de a jövőben nem tudja hasznosítani a célterület vagy a kereslethiány miatt, akkor azért legalább átbeszélném vele, hogy megéri-e éveket fektetni bele. Ha ez utóbbi nem áll fenn, és később önellátó tud lenne belőle, akkor amit csak tehetek, megadok hozzá.
2018. jún. 10. 15:11
Nem ismerjük a pontos helyzetet de én addig támogatnám a gyereket amíg van értelme a tanulmányainak. Ha egy tényleg sikeres kutatómunkát csinál és lesz Msc végzettsége is akkor kapós lesz a munkaerő piacon és messze többet fog keresni mint egy alap bsc képzés után.
2018. jún. 10. 15:17
Hany év a több év ? Mit jelent a támogatás, az egyetemi költségeket is a tandijjal, vagy csak az eltartását ? Van e valós esélye ezzel a majdani diplomával állast találni ? Milyen amúgy a kapcsolatunk és hogy áll az otthoni helyzet?
2018. jún. 10. 15:19
23 évesen még miért csak alapdiplomát tesz le? Ekkorra már a msc is meg kellene, hogy legyen. A kutatói pályán meg ott a pályakezdő fizetéshez képest egész szép szép phd ösztöndíj. Ha ez az álma, tegyen érte, hogy felvegyék ösztöndíjas helyre!
2018. jún. 10. 15:20
Én mondjuk kifejezetten kutatni nem akartam, de már eleve úgy indultam neki, hogy mindenképpen szeretnék majd mesterre is menni, jelenleg pedig egy új alapszakon tanulok. A szüleim mindig támogattak ebben, minden szempontból. Kifejezetten örültek neki, hogy ilyen jellegű terveim voltak :)
2018. jún. 10. 15:49
8-as válaszadó, ki szerint kellene, hogy 23 évesen minek kell meglennie? Ki mondja meg?
Mert hogy én pl. érettségi után dolgoztam, s csak aztán mentem egyetemre. Tudod ahány élet...
Kérdező, én ha tehetném, támogatnám, büszke lennék rá, hogy ilyen munkát akar végezni:)
2018. jún. 10. 21:28
Kapcsolódó kérdések: