Jogos a szüleim sértődése az új autóm miatt? Nekik kellett volna adnom a pénzt?
2 éve lett meg a jogsim, akkor rá pár hónapra kaptam is tőlük egy autót (használt Lancia Ypsilon). Szerettem, mert aranyos kisautó volt, de valljuk be, nem éppen egy olyan kategória, amitől leesik az ember álla... Nem panaszkodtam, nem is mondtam nekik, hogy én többre vágynék. Viszont most a vőlegényemtől kaptam egy autót, a szüleim pedig szinte megsértődtek emiatt. Hogy fogalmam sincs, nekik mennyi lemondásba került, hogy azt a kocsit megvegyék nekem (jelzem, én is adtam bele pénzt, mert 16 éves korom óta dolgozom), mennyire hálátlan vagyok, minek kell nekem ilyen kocsi, hogy fogadhattam el ajándékként.
A párom szerint az a bajuk, hogy a régi autómat eladtuk és nem kaptak a pénzből. De amúgy egyáltalán nem ilyen pénzéhesek, meg sosem volt az, hogy fizessek bele ebbe, vagy abba, stb.
Bocs, de nekem az is fura, hogy a "vőlegényed" vesz neked csak úgy egy vadi új autót, amitől már -gondolom- minden ismerősödnek "leesik az álla".
Főleg, hogy tudják, hogy neked nem tellene rá.
Hány hónapja van vőlegényed?
Kis aranyásó...
Elég fura a hozzáállásod. Egyetértek az előzővel.
Inkább becsülted volna meg a kocsit, nagyon is jól néz ki a Lancia. Ha másnak akarsz megfelelni ilyen téren, elég nagy bajok vannak veled.
Nem valószínű, hogy sértődés, nem is irigység.
Ők megdolgoztak azért az autóért, és eladtad. A munkájukat, és azt a szeretetet, amivel ők adták, egy vadi új, idegentől kapott tárgyért. Ezek csak tárgyak.
Az új biztosan jobb, szebb, de a régiben benne volt a szívük-lelkük.
Szerintem bántja őket, hogy ők egy kis autót tudtak neked ajándékozni sok spórolás és lemndás árán, egy náluk fiatalabb ember pedig kb. "mellényzsebből" rittyentett egy nagyobbat, drágábbat. A saját szülői gondoskodásukat érzik legyőzve ebben, pedig ez nem verseny. Nem tudom, hogy a vőlegényed részéről meglepetés volt-e a nagyobb autó (ebben az esetben mit tehettél volna mást, mint elfogadod, vagy ellenkező esetben a srác sértődött volna meg). Ha előre megbeszéltétek, hogy lecserélitek a Lanciát, az kicsit bonyolultabb dolog. Persze, objektíven nézve az ajándék a tiéd, azt csinálsz vele, amit akarsz, és nem igazán sértődhet meg ezen senki. Viszont valahol megértem (még ha nem is "hideg racionális" dolog), hogy ez bántja a szüleidet. Kb. olyan lehet, mint amikor egy fiatal a diákmunkás kis pénzéből vesz egy ajándékot egy szeretett rokonának, aki ezt eladja a bolhapiacon és vesz az árán sört meg cigarettát (a "luxus" autó az ő szemükben kb. ilyen "fölösleges" lehet).
Szerintem ebben a helyzetben mindenkinek igaza van, és senkinek sincs igaza. A megoldás talán az lenne, ha nem csak a saját kicsit nézőpontját venné figyelembe a történet minden szereplője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!