Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazam van, vagy hagyjam rà,...

Igazam van, vagy hagyjam rà, aztàn majd lesz valahogy?

Figyelt kérdés
A pàrommal 12 éve vagyunk eggyütt, most vàrom az első babànkat (aki az utolso is lesz :) ) de az a sztori miatt nem is igazan fontos. A nagylànya aki ez előző kapcsolatàbol van most ballag àltalànos iskolàbol. Az anyuka csalàdja nem ad ilyenekre, ugyhogy max pàr csokor viràgot fog kapni tőlük. Viszont a pàrom, ő egy vadiuj bringàt akar neki venni, ami kb. 60ezer ft. Még ezzel sem lenne bajom ha megdumàlta volna az anyukàjàval (aranyfülbevalót vesz) meg esetleg a két tesójàval hogy közösen vegyék meg a bicajt. Szerintem ez ugy is egy szép ajàndék lenne. De nem hanem a pàrom egyedul akarja megvenni. Azt is mondtam neki vegyük meg részletre. De most egyben ez nekünk nagy kiadàs. Közös kasszàn vagyunk, én most tàppénzen. Sose szoltam bele igazan mit vesz a gyerekének. Most se vitatkozok verem a tam tam ot. Csak szeretnèm ha hallgatna ràm és màshogy oldanànk meg. A ballagási ebéd amit csinàlunk még az is benne lesz kb 20ezer ftba.
2018. jún. 8. 16:38
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
35%

20: Igen, ha ez így van, tényleg rosszul kalkulál a férjed.

Nálunk teljesen más arányok vannak.

Ha életünk végéig biztosítja a MEGLÉVŐ vagyonunk (ingatlan, ingóság, stb. összértéke, ha felélnénk mai értékén) a havi 100 E/hó költést (megélhetésre) bevétel nélkül, akkor sem költünk el 100 + 60-at egyetlen hónapban sem, mert akkor már nem elég, túlléptük a keretet.

Ez egy nagyon lényeges gondolkodásbeli különbség.

2018. jún. 8. 18:09
 22/39 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem, mi kerül 20 ezerbe egy ebéden. Rendezzetek családi kerti partit vagy egy kisebb összejövetelt, feleennyiből vagy akár kevesebből is megvan. Nem az a lényeg, hogy egy általános iskolás ballagás megünneplése minél többe kerüljön, hanem hogy együtt legyen a szűkebb család (mert azért ez nem is esküvő, hogy az ötödik unokatestvért is odahívjuk).
2018. jún. 8. 18:48
 23/39 A kérdező kommentje:

Kb 10-12 fő kaja, innivaló, valami desszert. Valamennyi alkohol annak aki iszik. Lehet kijön 15 bol

Csak saccra irtam.

2018. jún. 8. 18:55
 24/39 anonim ***** válasza:
22%
80.000 ft egy 8. Osztalyos ballagasra nagyon sok. Akkor kozepiskolaban 500.000 ft kell?? Bicajt is lehet venni 25-30 ezer ftert is ujan, 15 eves gyereknek nem kell 60.000ftos. Lehet levagja majd az elso bokorba vagy akarhol ahova elmegy es tiszta karist, serules lesz a vaz. Ezert felesleges 60000ftos bicaj. Föleg igy hogy kozos a kassza meg uton a baba baromsag ennyi penzt kidobni, foleg h anyuka vesz majd 10000ftert egy ekszert... vagy vegye a csalad kozosen mint egy nagy ajandek, vagy akkor az ekszer melle fizesse anyuka az ebedet es meg akkor is ő csak 30.000ftot ad mig ti vegyetek 30.000ftert bicajt. Igy is horror, de nem mèg nektek egyedul...
2018. jún. 8. 21:06
 25/39 A kérdező kommentje:
Nem a kislàny édesanyjàrol van szó, mint ahogy irtam az a csalàd semmit nem vesz a viràgon kivül... a pàrom édesanyja vesz aranyfülbevalöt a kislànynak kb. 25-30ezer ftért. Neki kellett volna szólnia a pàromnak, hogy ne azt vegyen mert arra igazàbol semmi szügsége a kerékpàr meg azert hasznosabb. És akkor ketten megvettük volna. Annyi pénz minket sem vàgott volna földhöz, de igy nem tudom mi lesz. És itt sokan azt hiszik azert nem akarom mert sajnàlom a kislànytol. Hàt nem sajnàlom. Ha lenne miből. De nem igen van most 80ezer ftunk erre. Csak ugye a pàrom hajthatatlan. Nagyon szereti a lànyàt, ő meg ugye kerékpàrt szeretne és nem is akàrmilyet :) na mindegy majd megoldodik minden, maximum 1-2 honapig összehuzzuk magunkat.
2018. jún. 8. 21:16
 26/39 anonim ***** válasza:

A ballagasi ebed is eleg lenne.

En nagyon regen ballagtam mar de a szuleimtol semmit nem kaptam csak egy ebedet tartottak a rokonoknak.

A legtobb amit egyszerre kaptam az 40.000 forint volt de ez 10 evvel ez elott egy tehetos rokontol.

Nem tudom minek ez a nagyzolas, itt kulfoldon sokkal jobban keresnek az emberek, megse ajandekoznak nagy osszegeket.

Pelda: lagzinkra felesegem nagyszuleitol forintban atszamolva kb 50.000et kaptunk, ugy hogy itt ennyit keres kb egy atlag par(2en egyutt) 1 nap alatt.

Magyarorszagon meg aki napi 6ezret keres az is 20-40 ezreket ajandekoz lakodalomra, ballagasra.

2018. jún. 8. 21:33
 27/39 anonim ***** válasza:

Most nem értem, hogy a párod édesanyjának az ajándéka miért jön ide? Meg miről kellett volna neki szólnia? A biciklit a párod veszi, az ékszert meg a nagymama, nem? Ha mindenkinek belefér, akkor most miért állnál le veszekedni?

Mellesleg a párod a saját fizetéséből hadd vegyen már a saját gyerekének azt, amit akar. Tudom, hogy csúnya megfogalmazás, de te magad mondtad, hogy nem vágna földhöz titeket. Azt meg továbbra is fenntartom, hogy a bicikli hasznos ajándék és ha vigyáz rá, az évek alatt bőven megtérül pl a megspórolt buszjegyek, autós fuvarozások árán.

2018. jún. 8. 22:21
 28/39 A kérdező kommentje:
Na jó szerintem befejeztem az ide való irogatàst, mert hiàba magyaràzom nem érti sok ember mit akarok. Köszönöm a sok vàlaszt. Lesz bicaj, utàna két hónapig sporolunk. Amugy meg akik 12 éve közös hàztartàsban élnek ott normàl esetben nincs sajàt fizetés. Közös pénz van. De làtom a mai fiataloknàl ez a sajàt fizu a menő.
2018. jún. 8. 22:26
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Más a házasság és más az élettársi kapcsolat vagyonközösség szempontjából (még ha ezt férfi a köznapokban erősen nem is érezteti).

A legújabb trend meg az, hogy a férfiak feleségtől el sem válnak, és az új nő csak hiszi, hogy élettárs, de jogilag nem az (így a szerzés arányában való közreműködése árát sem kérheti meg a kapcsolat végén).

2018. jún. 8. 23:06
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

Kèrdező ne húzd fel magad. Ideg ha kiìrsz egy kèrdèst, hogy te vagy az új pàr, ès előző hàzassàgból van gyerek kb ezek a vàlaszok èrkezbek, mindegy mi a tèma:

1. Vàgj mindenhez jópofit, mert te tudtad hogy neki gyereke van

2. Nyugodtan költsön mindent az előző hàzassàg gyerekère, akkor is ha a közös közben èhezik( igaz a te kereseted is benne van) -kivancsi lennek ex feleseg az ő fizeteseből mikor fog a kerdező gyerekere kolteni

3. Rà kell hagyni mindent a gyerekre, azt is ha ràd gyújtja a hàzta mert te csak wgy idegen vagy (mikor takaritasz főzöl rà akkor èpp nem vagy idegen)

Ès mèg napestig sorolhanàm az ilyen ès ehhez hasonló baromsâgokat, amiket kètfèle ember vàlaszol

1. Ex felesèg, akinek csipi a szemèt az új nő új gyerek es akkor lenne boldog ha minden penzt az ő gyereke kapna, mig az uj hazassag gyermeke kb pohar vizen èlne

2. Olyan aki èletèben nem volt ilyen helyzetben, ès gyàrtja az elmèleteit valamiről, amiről semmit nem tud.

Persze ezek nagy reszenel ha holnap jonne a sajat gyerek h 8.os ballagasra 60.000 bicjat meg 20 fos ebedet akar a gyereke, ide irogatna hogy ez normalis? Ugye sok ez? Es mindenki jobne hogy igen sok. De mert itt elozo hazassag gyereke kovetelozik, te meg az uj feleseg vagy, kb az a velekedes (tisztelet a ritka kivetelnek) hogy ha a hazatok tulajdonjogat akarna 8.os ballagasra, azt is ra kene hagyni mert szegenyt biztos megviselte a valas, meg apuka azt adjon neki amit akar bal blablba...

Jol latodx 80.000 nagyon sok. Itt mindeni ennyit koltott a sajat gyereke 8.os ballagasara is. Mert ha igen akkor lehet sporolni h egy esetleges diplomanal meglegyen az ürhajó, aztan meg 5 ev mulva ne irkaljatok tele a vsalad kategoriat h nem birok a gyerekemmel mert pofatlan es kovetelozo es fejostehennek nez....

2018. jún. 9. 05:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!