Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok, és az iskolában tanulunk társastáncot, és holnap után lesz egy bemutató, amit a tanárúr megírt a szülőkenek. Én sajnos nem csinálom túl jól, és nem is szeretném, hogy bármilyen rokon jöjjön, mert nagyon ijedt lennék, és égnék, viszont anya ma mondta, hogy eljön. Erre el kezdtem kérlelni, hogy csak azt ne, mert nem szeretném és hogy ne jöjjön el. Aztán látta később nem sokkal, hogy nem vagyok túl vidám, odajött és azt mondta, hogy szeret. Én erre válaszoltam, hogy akkor ne jöjjön el, és ő akkor azt mondta szomorúan, hogy nem jön. Egyértelműen érzem, hogy ez nem esett neki jól, és megbántottam, de még sem akarom, hogy jöjjön. Most mit tegyek, mert anya úgy gondolja, hogy megnézi a kisfiât, hogy milyen ügyes. Ti mit tennétek ilyenkor?

2018. jún. 5. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem engedd, hogy megnézzen.
2018. jún. 5. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Mondd ezt el neki, így, őszintén. Az a legfontosabb.

De tudod, nem tudsz olyan ügyetlen lenni, hogy édesanyád ne legyen rád büszke. Az anyák így működnek.

3/8 anonim ***** válasza:
91%

Mondd el neki, hogy te is szereted, és nem miatta akarod ezt, hanem magad miatt, mert a hátad közepére sem kívánod ezt az egészet, és legszívesebben te sem mennél el, csak neked kötelező:S

Én a diplomaosztómmal voltam így, és nem volt sértődés belőle, a szüleimmel jó a kapcsolatunk, tudták, hogy nem velük van bajom, hanem az egyetemmel.

4/8 anonim ***** válasza:
90%
Nem gondolod, hogy egy kicsit önbizalom hiányod van? Ezen a legjobban pedig úgy lehet segíteni, ha nem kerülgeted a kását. Lehet, hogy tényleg nem megy annyira a tánc, de a szülő amúgy sem ezt fogja nézni, mert az ő szemében mindig a saját gyereke lesz a legjobb, legügyesebb, legokosabb.
2018. jún. 5. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Megmondanám anyukámnak, hogy átgondoltam és szeretettel várom. A bemutatóig is - nincs módod egy kis gyakorlásra (táncpartnered, tesó, unokatesó, netán anyukád...)?

Leírok egy megtörtént esetet: André Rieu koncertjén voltam a feleségemmel. A sor szélén ültem. Előttem ült egy ismeretlen fiatal pár. A koncert tetőfokán a nézők egy része táncra kerekedett a széksorok közti folyosón. Az előttem ülő lány unszolta a fiúját a táncra, aki ellenkezett, végül kötélnek állt. Nem gúnyolódni akarok, de életemben olyan falábú embert nem láttam táncolni. A lábai akár a kerítéskaró! A tánc végén a leány egy röpke puszival megköszönte a táncot! Boldogságukat látva én is boldog voltam.

2018. jún. 5. 17:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, fog jönni anya is megbeszéltük, kicsit félek,de meglesz
2018. jún. 6. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem jól tetted hogy meghívtad. Nekem ugyan könnyű mondani, hogy ne izgulj, de mégis ezt mondom. Igyekezz összpontosítani a mozdulataidra, lehetőleg ne görcsölj be lelkileg, mert az görcsössé teszi az izmaidat is. Bizonyára jól felkészítettek titeket erre az estére. Nagyon szorítok Neked. Aztán legalább egy rövid mondatban értesíts minket az eredményről.Hajrá!
2018. jún. 6. 21:59
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Bár nem mai a kérdés, azért válaszolok.

Én egyesületben táncolok,így rendszeresek a fellépéseim.

Eleinte én is féltem, hogy megnéznek, de mindig csak dícsértek.

Ma már eljutottunk odáig, hogy simán megbeszéljük melyik résznél lehetne javítani. Édesanyám egyszerűen, építő kritika jelleggel elmondja majd ugyan úgy hozzáteszi,hogy nagyon jó volt.

Én is azt tudom tanácsolni, hogy ne görcsölj rá az ilyen jellegű előadásokra. A szüleidnek úgyis az teszik a legjobban majd amit te csinálsz. :)

2018. jún. 10. 01:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!