Hogy mondham el otthon, ha nem sikerul a vizsga?
"Az a helyzet, hogy lesz zarovizsgam, es anyumek nem ertik meg, hogy miert nem keszulok."
"A problemaimrol nem tudnak, kevesszer jarok haza Pestrol, es nem ertenek meg, ebven biztis vagyok."
Ugye Te is érzed az ellentmondást? Meg sem próbálod elmondani otthon, és mégis azt várod, hogy értsék meg, mi a gondod. Ez így nem fog menni. Pia és depresszió ügyben irány a szakorvos, otthon kitálalni a helyzetről, lesz ami lesz, és menteni a menthetőt, hátha még elérheted, hogy átrugdossanak záróvizsgán. Ha meg nem, az különösen jó figyelmeztetőjelzés lesz számodra, hogy ez az életmód semmi jóra nem vezet.
Egy éve, az a régmúlt, azzal már nem lehet takarózni!
Kérj segítséget és lépj tovább!
Ja, tanulj!
(Mondom ezt úgy, hogy igen, engem is hagytak ott, és igen, nekem is sokáig tartott, míg továbbléptem - de ettől még pl. lediplomáztam és elvégeztem a napi feladataimat.)
Figyelj ha eljutottak a záró vizsgaig már az teljesítmény és biztos megvan benned a képesség h igenis megszereztek azt a diplomát.
Én másod évben (gyógytornász szak) kezdtem el inni mert tul stresszeltem az egészet és csak a pia tudott lenyugtatni. Na ennek az létra vége h a problémáim ugyanúgy megmaradtak ( főként a lustaság ész önbizalom hiany) a memoriam baj meg nagy részét leromboltam. Harmadévet kín szenvedéssel megcsináltam de a szakdoga félig meddig se lett kész. Úgy volt feladom az egészet semminek nem lattam értelmet , egyedül is voltam semmi támogatást nem éreztem.
Aztán egy nap vmi be villant , mi lenne ha megpróbálnám.. legalább meglenne az élmény h megpróbáltam . Megfogadtam h csak akkor iszom ha ünnepeltek vmit ezt sikerült is betartanom, helyette a finom kajakban kerestem az élvezetet és h ne hozzák el meg + endorfin forrás volt otthon videóra torna.
Az alammvizsga egy része sikerült de a szobelin hasaltam de megvolt az érzés h igen , képes voltam megpróbálni.
Fel évet utána kemény tanulással, sok-sok gyakorlással töltöttem, etetem h legalább már nem ott tartok mint 2 évvel előtte jött az önbizalom bár apró mértékben de folyamatosan és láss csodát meglett a diploma. Nekem, aki szinten az alkoholban kerestem a barátot. Csak rájöttem h kétszínű ez a barát, nem éri meg együtt maradni vele.
13:01-es vagyok véletlen hamarabb elküldtem.. szóval csak annyit akartam ezzel h próba nélkül soha ne adj fel semmit es ha nem is sikerül akk próbáld meg újra es újra. Vagy ha nem látod értelmet, nem szereted akk vmi mással próbálkozz. Szeretnéd ezt a szakmát? Tudnál passzívalni fel évet h jobban koncentrálhass a felkészülésre?
Ha nehéz lejönni az alkoholról mindenképp kérj tanácsot ilyen fórumtól, szervezettől, nem éri meg ilyen fiatalon ilyen buta hibába bele csúszni!
* létra= lett , * ne hozzák el= hízzak el
Bocsánat telóról vagyok
Bocsánat, de 24 évesen, azaz 6 éve nagykorúként nem tudod, hogyan beszélj a szüleiddel?
Honnan tudod, hogy depressziós vagy, ha nem voltál szakembernél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!