Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ilyen helyzetben?...

Mit tegyek ilyen helyzetben? (meleg téma)

Figyelt kérdés
Pár hónapja bejelentettem anyukámnak és mamámnak, hogy meleg vagyok. Mamám teljesen elfogadta, azt mondta, hogy attól még ugyanaz az ember vagyok, ugyanúgy szeret. Anyukám viszont nem örült neki. Azt mondta, hogy nem szeretné azt, ha ilyen lennék, és hogy ez még változni fog, ne foglalkozzak ezzel, csak a tanulmányaimmal. Pedig nem valószínű, hogy ez bármikor megváltozik. 18 éves vagyok és már kb. 5-6 éve biztosan tudom, hogy melyik nemhez vonzódom. Apukámnak nem mondtam még el, de szerintem sejti. Sokszor kérdezi, hogy van-e már barátnőm, nekem viszont nehéz erre mindig válaszolni. Azt is mondta már, hogy elfogadná, ha meleg lennék. Ő viszont szélsőjobboldali, nemzeti érzelmű. Sokszor tett olyan kijelentést a melegekre, amitől elbizonytalanodtam, hogy elmondjam-e végül. Tudnátok valami tanácsot adni? Emellett ráadásul minden órában vitatkoznak a szüleim, nagyon rossz itthon a légkör. Próbálom megérteni, hogy melyik félnek van igaza. Sokszor beszélnek velem a másik háta mögött, mintha azt akarnák, hogy én hozzájuk pártoljak, mert a másik fél "rossz". Mindig ordibálva beszélnek egymással. Van, hogy néha kibékülnek, és jól megvannak, de ez a ritkább eset. Anyukám sokszor mondja, hogy ne legyek olyan mint az apám, ugyanezt viszont apa is szokta mondani. Én meg döntsem el mindig, hogy kinek van igaza. Van egy kistestvérem is, neki sem egészséges, ha ilyen feszült környezetben nő fel. Sajnos egyelőre nincs lehetőségem elköltözni, csak 4 év múlva.

2018. jún. 3. 18:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A szexualitás véletlenül nem magánügy? Minek kell mindenki nózijára kötni?
2018. jún. 13. 12:23
 12/12 anonim ***** válasza:
62%
Azért kell, mert harcolni kell, hogy elfogadják őket, és ma azért tart itt a világ, hogy egyre többen elfogadják, mert kiállnak, és beszélnek róla, és nem a szőnyeg alá seprik!
2018. jún. 13. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!