Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim többek között...

A szüleim többek között mesterei az idegi kicsinálásnak, évek óta tart, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ott tartok, hogy jobb nem felébredni.
2018. máj. 31. 05:11
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Hány éves vagy?Ha már nagykorú, költözz el.Ha még nem, várj addig.Ha elviselhetetlenül durva dolgokat csinálnak, menj be a gyámhivatalba, családsegítőbe és ott mondd el.De először nézz magadba, te hogy viselkedsz, nem ismerlek, de sok gyerek a szülők normális nevelésére is ezt mondja.
2018. máj. 31. 05:31
 2/8 anonim ***** válasza:
25%

Valószínű ismét céltáblája leszek a kényszeres lepontozásmániásoknak, de nekem egy cseppecskét eltér a véleményem a fősodortól.

Ha megszúletünk, tanulni, tapasztalni születünk "le" a földre. Egymás tanítói vagyunk. A gyermek is ahová születik, ott van dolga azokkal, akikhez születik.

Sajnos az energiavámpírok nagyon nagy pusztítást végeznek, tehát a legeslegvége valóban az lehet, hogy az ember elköltözik és akár minden kapcsolatot megszakít a szülővel, ha az mérgező.

Susan Forward Mérgező szülők c könyvét nagyon ajánlom elolvasni, tele van ilyen példákkal.

Node, mielőtt költözést kiált az ember, azt kell megnézni, hogy a "kicsinált" gyermek vajon megtesz-e mindent magáért. Meg tudod húzni a határaidat? Tudsz nemet mondani, ha úgy adódik? El tudsz vonatkoztatni magadtól és le tudod szarni? Ugyanis a legtöbb bántalmazás azért jön létre, ha hagyják magukat a bántalmazók.

Gondolj bele, mekkora tükröt tarthatsz a szüleid elé, ha egyszerüen nem veszed magadra a szájhuzogatásaikat. Nekem is olyan az apám, és anyám is olyan volt, míg élt, hogy szerettek fontoskodni, érzelmi zsarolni, drámákat rendezni stb.

És ezek nem mentik fel a bántalmazókat, tehát a köcsög szülő az köcsög szülő marad.

Ám jó hír, hogy tehetsz ellene.

Járod az utadat, nem engeded magad befolyásolni. Simán visszakérdezel, hogy ez meg ez konkrétan miért.

Ha megőrzöd a nyugalmadat, tudatossággal, nem ragad rád az idegbeteg hisztijük, akkor le fognak szokni róla.

Pl nekem anyám csinálta meg a húgommal, este megkérte, hogy mosogasson el. Tesóm azt mondta, hogy inkább másnap reggel. Ebbe mutter bele is egyezett. De a tesóm reggel elaludt, később jött le. Anyám: "hát nem jöttél, megcsináltam, ennyire nem számíthatok rád".

Namost ez úgy ahogy van, egy elég szemét drámázás.

Ugyanis valójában arról van szó, hogy a tesóm másnapra ígérte a feladat elvégzését. De nem volt konkrét határidő. Ha anyámnak ennyire zavarta a szemét a mosatlan, akkor előbb fel kellett volna ébreszteni, hogy tegye meg. De mivel később kelt fel, esélye nem volt betartani az ígéretet. De a sztoriban anyám is hibás, hiszen nem volt 'szerződésszegés' pusztán ő volt türelmetlen.

Az ilyenek egy gyerek lelkében nyomot hagynak.

Viszont az érzelmi zsarolásra ha úgy tekintünk, hogy az a szülő tehetlensége, és hozzá tartozik, nem a gyerekhez, akkor a szülő is tapasztalni fog. Átéli, hogy a zsarolás, dráma, játszma nem a járható út.

Ne vedd magadra a hülyeségeiket, ők járnak rossz úton ha szekálni próbálnak. Ne foglalkozz velük. Tedd a dolgodat, ne zökkenj ki a harmóniából. És változni fognak.

2018. máj. 31. 06:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Ilyenről beszélek, hogy üvöktözik, őrjöng, fenyeget, akár olyannal is, hogy megöl.

Magamva néztem, tönjretette az életem.

2018. máj. 31. 06:43
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Fogadjunk, hogy még 17 se vagy. Köszi a temérdek infót, szerintem tedd azt, hogy.
2018. máj. 31. 07:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen idegi kicsinálásnak általában van előzménye. Idegileg kikészített szülők játsszák el ezt általában.. persze az előzmények vagy nem, vagy egyoldalúan derülnek ki.
2018. máj. 31. 08:40
 6/8 anonim ***** válasza:
61%

Vagy épp ellenkezleg, már elmúlt 20 a kérdező, de könnyebb nyávogni, mint elköltözni :D

Mint a 25 éves "tönkretesz anyám"-hisztérika, aki hetente kérdést ír ki, ahelyett, hogy RÉG lelépett volna.

2018. máj. 31. 09:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Menekülj onnan!
2018. jún. 2. 23:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem írod hány éves vagy.Ha segítséget akarsz, konkrét helyzeteket írj le, mikor mi miatt üvöltenek rád, stb.Kicsit nézz magadba, te mit csináltál mielőtt üvöltöttek rád?Ismernünk kéne mindkét oldalt, hogy véleményt írjunk.Ha ezeket nem írod meg, azzal elismered, te rászolgáltál az üvöltözésre,igaz nem jó módszer a gyereknevelésre, de a szülő is ember, és sok kamasz tényleg ki tudja őket idegileg csinálni bizonyos viselkedéssel.
2018. jún. 3. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!