Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehetne túllépni az...

Hogy lehetne túllépni az ételt nem dobunk ki elven?

Figyelt kérdés

Egyszerűen teljesen kiakaszt ez az ételt soha nem dobunk ki elv, komolyan, szüleim komolyabban veszik, mint a zsidók és a muszlimok a vallási előírásokat.

Mikor még otthon laktam, rengeteg kaja volt, és mindig muszáj volt megenni mindent, akkor is ha már nem esett jól, és akkor is, ha már egyáltalán nem volt friss. Konkrétan rosszul éreztem magam éves közben, csak azért hogy szüleim mindenáron elmondhassák, hogy ételt nem dobunk ki, mintha ez valami olyan szent elv lenne mint a zsidóknak a szombat vagy a muszlimoknak a Ramadan.

Most már külön lakom, de időnként még viszek tőlük kaját, és akkor is a lelkemet kötik, hogy egyem meg, ki ne merjen dobni. És hát néha havi 1-2 alkalommal előfordul, hogy nem tudom megenni időben, és így már nem olyan friss, és akkor bizony kidobom a kaját. Nem dől össze tőle a világ, de nekik ilyenkor mindig hazudnom kell.

Értem én, hogy ez egy normális gondolat, hogy ne pazaroljuk az ételt, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára. Nem fogok csak azért szenvedni vagy rosszul lenni, hogy egy elv ne sérüljön.

2018. máj. 29. 16:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
külön laksz, ne érdekeljen mit csinálnak otthon. Örülj, hogy megszabadultál tőlük
2018. máj. 29. 16:58
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Dobd ki. Ennyi. Ha kell, behunyt szemmel. Majd később megszokod.
2018. máj. 29. 16:58
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
Remélem nem zöldségesboltjuk volt a szüleidnek.
2018. máj. 29. 17:04
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Annyit kell főzni ammennyit megeszünk. Én is kidobom ami romlott de van ahol a gyerekkel etetik meg a romlottat.

Vagy épp jo ételt dobnak ki mert egy elefánt csorda is felfordulna a mennyiségtől,mert pl főzőbeteg a családanya és a főzés az egyetlen sikerélménye v az se..

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2018. máj. 29. 17:09
 5/17 A kérdező kommentje:
Olvastam én is az előző kérdést, de nem én tettem fel.
2018. máj. 29. 17:34
 6/17 anonim ***** válasza:
44%

Nem kell túllépni, én sosem fogok, nem dobok ki ételt... Nem romlik meg, boldogan megesszük, nem főzünk annyit, hogy nem, szóval nálam összefér azzal, hogy azt eszem, amit akarok :)

Nyilván ne legyél rosszul, de nem egy nagy dolog megenni pár napon belül az ételt, illetve ha mégse kívánjuk, bevágni a mélyhűtőbe. Bizonyos esetekben ez nem járható út, nos, én nem ítéllek el, ha ebben az esetben kidobod az ételt, de én akkor sem teszem ezt soha, nagyon tisztelem az ételt és nagyon helyesnek tartom eme hozzáállásomat. De a te utolsó mondataiddal is mélységesen egyetértek. Csak éppen nekem mindig sikerül megoldani, hogy minden ételemet kedvem legyen megenni, ne legyen túl sok, felesleges...

Ha pedig nem elég friss neked, nyilván akkor se edd meg. Egy normális étel sokáig eláll, van idő elfogyasztani, de van, aki érzékenyebb (s van, aki túlzottan sokat készít, na az komoly tervezési hiba).

2018. máj. 29. 17:41
 7/17 anonim ***** válasza:

12.!

Nem mindig! Én nagyon ritkán jelentek kérdést, pedig itt vagyok már közel 9 éve, azaz akkor regisztráltam, de eddig még mindig törölték, amit jelentettem.

Kérdező, akkor ihletet kaptál az előző kérdésből? Most már mindegy.

2018. máj. 29. 17:54
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, olyan értelemben ihletet, hogy nekem is nagyon hasonló tapasztalataim voltak.
2018. máj. 29. 17:56
 9/17 anonim ***** válasza:
17%

Én se dobom ki, ha nem muszáj, hanem inkább átviszem a nyugdijas embernek... mindig szivesen fogadja...

Tudom semmi közöm hozzá, de én is haragszom az olyanra, aki kidobja, minthogy elvinné olyannak akinek szüksége lenne rá....

Több ilyen ember mint gondolnád....

2018. máj. 29. 18:39
 10/17 anonim ***** válasza:
34%
Sehogy. Ők így gondolkoznak, te meg máshogy. Én sem dobok ki etelt. Igyekszem úgy főzni, higy ne maradjon ki, menuterv alapján vásárolok, így nincs pazarlas. Ha megis maradna valami, vagy közel van a lejarati idő, helyi élemiszer adományozó facebook csoportban kiteszem és már meg is van oldva.
2018. máj. 29. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!