Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek is elvárják...

A ti szüleitek is elvárják tőletek, hogy értsetek különböző dolgokhoz anélkül, hogy azt megtanították volna nektek?

Figyelt kérdés
Állandóan azzal jönnek, hogy ők ennyi idősen már tudtak pl. vezetni, főzni, de közben lehetőséget nem adnak, hogy megtanuljak bármit is, mert a seggem alá tesznek mindent, emiatt életképtelen lettem... Ez a generációra jellemző, vagy csak én vagyok ilyen elcseszett?
2018. máj. 27. 20:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell magadra venned senki károgását. Te életed, te tapasztalásod, te utad. Minden eljön a maga idejében.

Azzal nem leszel előrébb ha utálni fogod magad ezek miatt.

2018. máj. 27. 20:29
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

Miért hagyod, hogy a szüleid mindent a feneked alá tegyenek, mindent oldjanak, csináljanak meg helyetted???

Ajánld fel a segítséged a konyhában édesanyádnak, közben kérdezz rá erre-arra. Mihez ért édesapád? Less el tőle 1-2 mesterfogást úgy, hogy felajánlod neki a segítségedet ahhoz, amit éppen csinál. Miért ülsz a tojásaidon, mint a fészkelő madár???

2018. máj. 27. 20:44
 3/19 anonim ***** válasza:
92%
Persze. Nekem anyám előhozakodott egyszer azzal, hogy neki x idősen már jogsija volt miközben nekem azért nem volt annyi idősen még mert nem engedte meg, hogy megcsinálhassam... 😀 Engem inkább azzal piszkálnak, hogy nincs férjem, gyerekem, családom 25 évesen miközben Anyukámnak már volt ilyenkor. Sajnálom, de ez nem egy olyan dolog amit levehetek a boltban vagy egy vizsga után...
2018. máj. 27. 20:47
 4/19 anonim ***** válasza:
39%
Talán csinálj valamit. Iratkozz be autós iskolába, nem lehetetlen dolog, sokan megteszik. Menj le a boltba, vegyél tésztát meg húst is csinálj ebédet. Mi tart vissza?
2018. máj. 27. 20:53
 5/19 A kérdező kommentje:
Csinálom én, most tartok a jogosítvány gyakorlati részénél, de mivel még életemben nem vezettem, így nagyon béna vagyok, és amikor nem sikerül elsőre, akkor már mérgelődnek, hogy hogy lehet ez, miért nem vagyok született sofőr... Főzni is szoktam néha, de ha a konyhában vagyok, akkor meg csak "láb alatt vagyok", és inkább kiküldenek.
2018. máj. 27. 21:11
 6/19 anonim ***** válasza:
19%

Egyáltalán nem nagy dolog a főzés nagyon egyszerüen megtudod tanulni biztosan.

Nem egyböl pörköltel kell kezdeni de rizset biztos megtudsz csinálni elsőre.

Rántotthúst ilyesmiket csak olalyba kell kisütni , van aki 40éves korára se jut el idáig mindennek megvan a maga ideje , és ha szeretnéd megtudod tanulni , neten minden fent van , de irhatsz pm be is.

2018. máj. 27. 21:12
 7/19 anonim válasza:
39%
Igazából, én már 18 évesen jogsival, szakmával rendelkeztem, emelett, targoncára is van jogsim, meg kamionra is szeretnék később, apám nincs 10 éves korom óta csak anyám, de őt mindent megadott nekem kocsim van és házam, emellett amit tudok egyedül szerelek stb. viszont kicsit introvertált vagyok nőkkel nehezen jövök össze, mivel mai nőknek a szociális nagyképű palik jönnek be sajnos.. próbálj meg minél több dolgot megtanulni hidd el az élethez ez kell nem az amit a suliban tanítottak, az kb semmire sem jó... tanulj építkezz szerelj főzz takaríts stb.
2018. máj. 27. 21:29
 8/19 anonim ***** válasza:
95%
Nálam is ez volt. Én mikor felajánlottam a segítséget, vagy kérdeztem, hogy mit hogyan kellene, elzavartak, mert úgyis csak elrontom. Lehetett erősködni, hogy de én szeretnék segíteni, ezt meg azt csinálni, abból ordítás lett, abból meg ha magamtól megcsináltam, még inkább. De azért is hülye voltam, mert nem tudtam megcsinálni, amit nem is engedtek, tehát nem is tudhatták, hogy képes vagyok-e rá. Ki érti ezt? :D
2018. máj. 27. 21:30
 9/19 Metionin ***** válasza:
100%
Ja, 8 évesen kaptam egy biciklit és elvárták hogy akkor most üljek fel rá és menjek vele mert a szomszéd gyerekei már azzal járnak. Oké csak a szomszéd gyerekeinek már 3 évesen is volt kis biciklije és a szüleik megtanították őket biciklizni :D vagy pl. kaptam sakk készletet és a 10 évvel idősebb rokon megvert, ők meg azzal aláztak egy hétig hogy tök hülye vagyok és hogy kár volt nekem ilyen, okosaknak való cuccot venni. Ja, végülis aznap este magyarázták el hogy hogy kell sakkozni, bocs hogy a 10 évvel idősebb srác legyőzött :D meg amúgy mindennel amibe belekezdtem és elsőre nem ment jól, azonnal vergődtek hogy hagyjam abba mert szerencsétlen vagyok és úgysem megy. Arról szerintem sohasem hallottak, hogy vannak dolgok amiket bizony gyakorlással lehet megtanulni.
2018. máj. 27. 21:38
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez volt. Tök jól hangzik, hogy az a legjobb, ha például már minél fiatalabban odaállsz anyuka mellé a konyhába és együtt főzőcskéztek, ellesel néhány hasznos dolgot, megtanulsz ezt-azt, közben beszélgettek stb., de ez nem minden családban működik. Engem is mindig csesztettek, hogy ki vagyok szolgálva, nem vagyok elég önálló, életképtelen vagyok stb. és mi lesz majd velem később...miközben soha semmit nem engedtek meg. Ha megkértem anyukámat, hogy pl. főzzünk együtt, segítek neki, ő is megmutatja nekem hogyan kell stb., akkor annak mindig az lett a vége, hogy anyám felidesítette magát valami kis baromságon, amúgy is türelmetlen volt mint állat és kivette a kezemből a kést/fakanalat, hogy menj innen, csak láb alatt vagy, majd én megcsinálom....Szóval felajánlottam én a segítségemet, erre el lettem küldve a francba :D Akkor mondtam, hogy jó, majd csinálom egyedül és akkor internet segítségével főztem stb., de mindig mindenbe bele kellett kötni, semmi sem volt elég jó, mindent megcsinált utánam még egyszer pl. újra elmosogatott. Közben persze ugyanúgy nyomatták a dumát, hogy nem értesz semmihez, nem tudsz semmit stb.... Úgyhogy azt mondtam, hogy jó engem nem érdekel, leszarom, nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni, akkor legyek csak életképtelen. Onnantól kezdve nem segítettem semmit, nem próbálkoztam semmivel sem. Ahogy elkerültem otthonról mindent megtanultam, mert rá voltam kényszerülve és ott már volt lehetőségem arra, hogy próbálkozzak, kitapasztaljak új dolgokat stb. Azt szokták mondani, hogy az ilyen elkényeztetett gyerekek életképtelenek lesznek, nem fogják tudni ellátni magukat stb...hát én semmivel sem éreztem nehezebbnek, mindent meg tudtam csinálni, meg tudtam oldani max. nem lett tökéletes. De miért is lett volna az, ha még előtte sosem csináltam? Szóval én ezért tartom undorítónak ezt a viselkedést...várja el nyugodtan a szülő, de akkor legalább adjon lehetőséget a gyerekének a tanulásra, gyakorlásra.
2018. máj. 27. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!