Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy ne érezzek haragot anyám...

Hogy ne érezzek haragot anyám iránt ezek után?

Figyelt kérdés
Érzem, hogy elegem van már. Van anyám, aki semmit nem csinál itthon, csak össze-vissza mászkál, az unokatestvére jön, hogy menjen a bárba beszélgetni vele, ő elmegy, míg én egyebet nem csinálok itthon, mint tanulok, főzök, sütök. Tanulni sincs rendesen időm, mert kellene menjek apummal bevásárolni, mert anyum ennyire se képes. Egy ideig nagyon dühös voltam rá, de most úgy érzem, hogy kezdem megutálni őt. Én vagyok a fiatal, nekem kellene élni, erre ő viselkedik úgy, mint egy fiatal, én meg vegyem át az ő szerepét.
2018. máj. 26. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Én annyira átérzem a helyzetedet...

Készülj fel rá, hogy kapni fogod az íveket, hogy lusta vagy, meg ők már 3 évesen ellátták az egész háztartást :D

Egyébként én is végigmentem ezeken: düh, utálat, gyűlölet, majd belefásulás.

Mert bár az én anyám munkanélküli volt (bocsánat: háztartásbeli), de nem volt hajlandó semmilyen házimunkát csinálni 7 éves koromtól fogva. Onnantól kezdve megtanított mosogatni, főzni, sütni, elmenni az 1 órára lévő bevásárlóközpontba gyalog, mosógépet használni, hogy ő a gép előtt ülhessen. Hát köszi, talán 10-11 évesen nem az a legjobb gyerekkor, ha hazaérsz, bedobsz egy adag ruhát mosni, pénzt könyörögni vásárlásra, futva elmenni odáig, bevásárolni, hazamenni, pofont bezsebelni mostohámtól, mert nincs főtt kaja miattam (!), gyorsan főzni, közben teregetni, felporszívózni, felmosni, kutyát sétáltatni, mindent csinálni.

2018. máj. 26. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Helyetekben egyetlen alkalommal megpróbálnék elbeszélgetni vele, aztán ha nem sikerül akkor elköltöznék apámmal máshova. Mégis mit képzel, majd ti veszitek át az ő feladatait.? Igenis jogos hogy ezek után nem tudsz rá szeretettel gondolni.. Egyébként hány éves vagy? Ha 18+, akkor egész nyugodtan egyedül is elköltözhetsz..
2018. máj. 26. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
Egészen addig egyet értettem veled, amíg azt nem írtad, hogy neked kellene élned, mert te vagy a fiatal. Miért neki nem szavad már élnie, mert idős, és fel kell áldoznia az életét, és az összes szabadidejét, és ki kell szolgálnia a családot? Kényszerítenek rá, hogy te süss, főzz, vagy miért vállaltad magadra ezeket a munkákat? Ha nem csinálnád meg, akkor anyád megcsinálná, nem? Vagy akkor nem lenne főtt étel az asztalon?
2018. máj. 26. 14:31
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

14:31 Csak azért mert "idős" (ami amúgy szerintem nem 80-90 évet takar, hiszen a lány velük él), már nincs semmi feladata?

Szépek lennénk ha ezt minden idősebb ember kijelentené, szerintem vicces szintre fejlődne vissza a társadalmunk.. A kor csak egy állapot, attól valaki még lehet lusta ember vagy kihasználós mert belecsúszott egy életkorba. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

2018. máj. 26. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
Itt az eredménye a szülői tulféltesnek,h kamaszként bevan vki zárva, hát családanyaként fogja a tinikort, élős korszakot potolni a családja kárára.. Mindent a maga idejében kéne..
2018. máj. 26. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:
55%

Azért azt fontos lenne tudni, hogy ezt valaki el is várja tőled, vagy csak te gondolod, hogy meg kéne csinálni.

Apukád pl mit szól mindehhez? Miért kell őt vásárolni kísérni?

2018. máj. 26. 16:19
 7/7 anonim ***** válasza:

mert kellene menjek apummal bevásárolni, - miért, apád életképtelen talán? :D

Meg is érdemled, ha hagyod, hogy csicskáztassanak.

2018. máj. 27. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!