Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan prűdek egyes anyák?

Miért olyan prűdek egyes anyák?

Figyelt kérdés

Most már 23 éves vagyok, de visszagondolva a kamaszkoromra, nehéz dolgom volt.

Korán érő típus voltam, 10 évesen menstruáltam, 12 évesen már nagy melleim voltak, 7 évesen szőrösödni kezdtem, és sokat csúfoltak miatta a suliban. Anyám 50 éves koráig nem szőrtelenített, soha semmit, az én hatásomra szokott rá. Gyerekként könyörögtem, hogy vigyen el kozmetikushoz vagy főzzön kevésbé zsírosan vagy tanítson meg szőrteleníteni, vagy legalább hadd hordjak melltartót, de egyiket sem engedte, mert... nem.

Utólag kérdeztem tőle, hogy miért nem vitt el "csajosabb" dolgokra, neki az volt a válasza, hogy volt két lábam, mentem volna el a kozmetikushoz egyedül. Kösz... egy 12 éves gyerek egyedül kozmetikushoz? :O

2018. máj. 19. 20:07
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta? Dehogynem :D

"mert az 50 évesek egy teljesen más időszakban éltek, és ahhoz vannak szokva."

"Mert az ő anyjuk sem vitte el őket kozmetikushoz, nem nyalták ki a popójukat. (...) Régen teljesen más világ volt, a gyerekek sokkal önállóbbak voltak. Édesanyám 3 évesen már egyedül járt az óvodába mivel nem volt aki elvigye, 10 évesen pedig teljesen egyedül vezette a háztartást, a szülei dolgoztak látástól-vakulásig, kénytelen volt megcsinálni. Az ő korosztályuk ehhez van szokva, szerintem nem is gondoltak rá, hogy egy 12 évest el kell kísérni valahova :D"

(ez ráadásul egyértelműen költői túlzás, de ordít róla, hogy a válaszoló szentül hiszi, 30-40-50-60 évvel ezelőtt tényleg ez volt az általános gyakorlat)

"De az 50-esek jó része valóban úgy áll a gyerekhez, hogy van két lába. Ezért fura nekik, hogy jobban az anyjukra vannak szorulva, mint anno ők."

Erre azért nem mondanám, hogy senki nem írt ilyet. Többen is írtak.

2018. máj. 21. 08:18
 32/32 anonim ***** válasza:
De szörnyű olvasni:( sajnálom . Amin a legjobban ledobbentem hogy még akkor se segítettek egyeseknek az édesanyjuk amikor először megjött .
2018. máj. 31. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!