Mit tegyek? SOS

Figyelt kérdés
Na, az a helyzet hogy teljesen megörülők.Anyámék meg a nagyszüleim mindnig velem veszekednek azért mert apukám nem ad annyi pénzt.P÷ldául most is volt hogy kellet szemüveg és apukám egy vasat se adot.Azt tudni kell hogy elvált szüleim vannak.Nekem ez nagyon rosszul esik sirtam is miatta.Mit tegyek?😣
2018. máj. 14. 19:05
 1/9 Argloss ***** válasza:
94%
"Nekem hiába mondod Anya. Te választottad Apát, szóval tudod, hogy milyen. Én még annyit se tudok vele csinálni, mint te."
2018. máj. 14. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Mondd meg anyukádnak és a nagyszüleidnek, hogy ne veled veszekedjenek, nem te tehetsz arról, hogy milyen az apukád. Neked sem könnyű, ne nehezítsék még azzal, hogy ők is rosszul bánnak veled. Amúgy ha anyukád folyton veled veszekszik apukád miatt, meg lehet neki mondani azt is, hogy "nem én feküdtem össze vele, hanem te"...
2018. máj. 14. 19:11
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
"nem én feküdtem össze vele, hanem te" micsoda tanácsok, te jó ég :D ha én ilyet mondanék az anyámnak, lesülne a pofámról a bőr :D nálatok így szokás kommunikálni?
2018. máj. 14. 19:19
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom kifizeti a tartásdíjat. Neki is élni kell, osszátok be.
2018. máj. 14. 19:29
 5/9 anonim ***** válasza:
96%

Ne reagálj semmit. Csak panaszkodnak, hiszen nem a te személyed az oka annak, hogy fater nem tolja a gempát úgy ahogy ők ezt elképzelték.

Meghallgatod, ha kérdez válaszolsz, ha kijelentő módban beszél, tudomásul veszed és ennyi.

2018. máj. 14. 19:31
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Miért nem maradtál apukáddal...
2018. máj. 14. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak, velem gyerekkoromban ugyanezt csinálták a szüleim, és elég nagy részben ezért lettem lelkisérült felnőtt. Anyum és az ő szülei előttem szidták apumat, amiért kevés tartásdíjat ad, ha valamire szükségem volt, kérjem el apumtól az árát, mert úgyis keveset fizet. Egészen kicsi gyerek koromban, és úgy, hogy a szüleim egymással nem kommunikáltak, hanem rajtam keresztül üzengettek egymásnak. Volt, hogy anyum nem engedte meg, hogy egész hétvégén apumnál legyek, hanem 1nap utan haza kellett volna mennem, de én ezt nem mertem elmondani apumnak, mert féltem, hogy nagyon megbántom. Aztán később apum és a csaladjá már azzal stresszeltek engem, hogy én is megmondhatnám, hogy melyiküknél szeretnék élni, és ha apummal, nyugodtan megmondhatom anyumnak. Minden szülőnek üzenem aki ezt csinálja, hogy hihetetlen károkat tesz a gyerekével!!! A két szülő kizárólag egymással rendezze az anyagi és egyéb dolgokat, a gyerek soha ne is hallja véletlenül sem (feltéve persze ha két olyan szülőről van szó, akik szeretik a gyereküket es törődni akarnak vele. Az enyémek ilyenek voltak, csak elég rosszul csináltak sajnos..). A gyerek előtt a másik szülőt szidni tilos! A gyerekkel üzengetni tilos! A gyereket bármiféle választásra kényszeríteni a két szülő közül tilos!!
2018. máj. 14. 23:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönőm mindenkinek a válaszát. 7. Válaszoló velem is meg voltak/vannak ezzek ugyan ugy sajnos.Volt hogy egy fél éven keresztül nem láttam apumat.Persze apa is mond mindent anyumékra meg anyumék is rá.Azt sem tudom kinek higyek.Azt ÷rzem hogy szét robbanok.Anyuméknak a nagyszükeimnek meg apuméknak is megrpobálok felelni ami nagyon nehéz.Egyszerűen nem birom tovább!!
2018. máj. 15. 18:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen ez a legrosszabb, hogy neked mindketten a szüleid, mindkettejüket szereted, nem akarod egyiket se megbántani, kialakul ebben a helyzetben a megfelelési kényszer. Ami ha hosszú távon megy ez, felnőtt korodban is megmarad, és el fognak nyomni. Gondolom téged is nagyon szeretnek mindketten, csak nem tudjak felmérni, hogy milyen károkat okoznak benned. Nem tudom milyen viszonyban vagy velük, de el kellene mondanod nekik, hogy mennyire rosszul esik neked, hogy előtted szidják egymást, és ezt fejezzék be, ha problémájuk van, azt egymással rendezzék le, téged teljesen hagyjanak ki belőle. Ezt meg kellene érteniük, és szerintem csak ez az őszinteség vezethet valahova, mert maguktól valószínűleg tényleg nem érzékelik, hogy milyen rosszat tesznek neked ezzel. Próbálj meg nem haragudni rájuk, mert nem direkt csinálják, nekik egymással van bajuk, csak ezt nem tudják jól kezelni. Muszáj erre rávilágítani náluk
2018. máj. 16. 00:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!