Nem kapok egy forintot se szinte?
Év eleje óta havonta 25-30ezer ösztöndíj érkezik anyám számlájára.ami azért lett az övére írva mert az enyém addig nem készült el azt mondta nyugi majd oda adom
Aztán már május van számoljátok ki mennyi pénzt kaptam eddig össz vissz 4,80 átlaggal vagyok és 10 ezret kaptam eddig... bármire kérek aztmondja már megint az ösztöndíjjal hivatkozol de sokra mész azzal a kis pénzzel..már felidegel hogy hétvégén 500forintot viszek kocsmába/bulizni ami még a belépőt se fedezi a barátnőm is azért szakított velem mert nem mentünk sehova kikapcsolódni mindig lemondtam mert nem
volt pénzem... nagyon szomorú vagyok már.. 17/f
Ávasági min.35ezer, családi 12ezer, ösztöndíj 30ezer.
Hogy jönnek ki ezek az összegek? Kizárt, hogy 100ezer legyen úgy, hogy már dolgozik anyukád.
A pontozásból tökéletesen látszik, mennyi gyerekét lehúzó sz@rházi van a gyiken.
Nem bánnátok, ha 15 éves korától dolgozna a gyerek és a fizetése nálatok landolna természetesen, hiszen a kaja, meg a villany, meg a meleg víz, meg a levegő - egyszóval a 17 éves gyerek fizesse csak ki a lakhatását!
Szórakozni természetesen nem járhat, arra pénzt nem kap, még a sajátjából sem.
H@nyadékok vagytok. 😁
20as, miért nem kerek a történet?
Nem világos, hogy az anyja nem is akart neki számlát, mert menjen csak az övére a gyerek pénze?!
Te nyitottál a gyerekednek számlát, az ő anyja meg nem -ennyi.
Egyedül nem tudja megoldani, hiszen nem felnőtt személyként nem nyithat magának, ahhoz nincs joga.
Ellenben dolgozni nyugodtan elmehet, hogy aztán majd azt is elszedje az anyja, ugye, díszpinty válaszolók.'.
Ha megbeszélte volna vele, hogy figyi, fiam, látod, hogyan vagyunk, szükségem van minden fillérre, de igyekszem ez ellen tenni és amint találok jobb helyet, kicsit engedünk a gyeplőn.
(Mondjuk nekem valamiért anyuka nem tűnik a munka élharcosának.)
Erre így azt mondom, rendben.
De itt az anyuka szó nélkül elvesz mindent a gyerektől. Nem, bocs, átlagot vonva havi 2000 ftot kap.
A bankszámlát meg szerintem mindenki érti, hogy fiatalkorúként nem tudja megoldani, anyuka meg nem akarja.
De nem lehet csodálkozni, amikor az emberek nagy része ezt normálisnak tartja.
Az csak természetes, hogy itt a gyakorin, azon kívül, hogy:
- nem kell anyós nyakára költözni
(Írják a sárkány anyósok, akik lehet maguk is úgy kezdték, de most jó a frusztráltságukat vkn kirugdosni.)
- el lehet költözködni rögtön a 18 szülinap napján
(Kivéve ha fejőstehénként is funkcionál a gyerek, mert akkor kötelező is maradnia.)
- ki lehet fizetni lehetőleg a levegőt is itthon, most már 18 alatt is.
Ezenkívül természetesen mindenki dolgozott gyerekként már 14 évesen, főzött, mosott, takarírott (gondolom éjjelente), anélkül, hogy szólni kellett volna egyetlen mukkot, valamint szintén, önként azonnal odaadta minden fillér diákmunkával keresett pénzét. Hiszen azért is ment el dolgozni.
Igényei, mint egy átlag tininek soha nem volt az ilyen tökéletes mára felnőtt példányoknak, bulizni, öltözködni nem akartak, egyéb hiábavalóságokon (fiúzás, csajozás) nem járt az eszük.
Jóóóóvanakkor utolsó válaszoló.
Csak azt nem tudom, akkor miért kell morálisan ilyen mélységekben leledzeni, hogy megbeszélés nélkül elszedem a gyerek ösztöndíja EGÉSZÉT?
Még jó, hogy hisztis, sajnos neki nem sikerült olyan tökéletes egyeddé válni, mint a fent válaszolgató embereknek.
17 éves gyerekként
szeretne az ösztöndíjából valanennyit havonta.
Szerintem is agyon kéne ütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!