Mit tegyek? Tisztára ki vagyok lelkileg.
Te odaviszel ilyen nőhöz egy pici babát.. Komolyan mem értem az ilyen kapcsolatokba kapaszkodó embereket,meg a lelkifurdalást se,nekik se volt,nekem se lenne. AZ oké h téged tönkretett már,de tálcán nyújtod
át a lehetőséget h a gyerekedet is tönkre tegye? Kapcsolat megszüntetése,ház részt birósgra vinni,fizessen ki,kijelenteni magad,egy csepp lelkifurdalásod se legyen,rúgják csak ki,aki téged okol az cuccoljon össze egy ilyen emberrel,ne agodj egyik se óhajt,csak téged dobálnak meg sárral,kiskorod ota iszik,akkor vele voltál,kifogás.. A gyerekedet ne ilyen környezet lásson maga körül,és higye azt h ez a normális.
Ne hagyd, hogy bűntudatod legyen. Egy súlyos alkoholistával nem lehet mit kezdeni. Esetleg utolsó lehetőségként hagyjál ott neki pár telefonszámot, címet, ahol kaphat segítséget (anonim alkoholisták stb.), talán leírhatnád neki egy levélben, hogy tönkretette a gyerekkorod, mit érzel most, van, akinél ez kissé segít, hogy összekapja magát.
Az én apám is 30 éve iszik, anyósom is alkesz, borzasztó, amiket a férjemmel már miattuk átéltünk. Nem tudsz mit csinálni, ha ő nem akarja abbahagyni, nem tudsz segíteni.
Az én apám volt elvonón, 1 évig nem ivott, viszont olyan idegbeteg volt, nem lehetett hozzászólni.
Én nem is engedtem a közelükbe amúgy a gyerekeimet, mert nagyon igénytelenek voltak.
Az ilyen menthetetlen emberektől el kell búcsúzni. Ők az alkoholt választották a család helyett, neked új életed van, saját családod, nem áldozhatod fel magatokat.
Sajnos a legtöbbször az alkoholisták hozzátartozói a lelki betegek, én is átéltem, főleg a magatehetetlenséget, a dühöt, hogy nem tudok segíteni, előttem teszi tönkre magát az apám. De szerencsére ez már elmúlt.
Haragszom rá azért, mert nem veszi ki a részét az életünkből, amiért a gyerekeimnek nincs nagypapája :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!