Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van valaki aki fizet vagy nem...

Van valaki aki fizet vagy nem akar fizetni szülőtartást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám a következő:

A szüleimmel tizenéve nem tartom a kapcsolatot, a miértjére most nem szeretnék kitérni. Anyámról tudni kell azt, hogy világ életében büdös volt a munka neki, apámmal tartatta el magát, aztán a nagymamámmal, aztán mindig vetetett fel valamelyik rokonnal hitelt (amit természetesen sosem fizetett ki). Ez ment egy darabig, aztán senki nem segített neki többet. Kirakták az albérletből is, nem tudom hol lakik most (és nem is érdekel). A minap összefutottam egy rokonnal, aki közölte, hogy anyámnak ugyanúgy nincs munkahelye, de talált magának egy pasit akihez odaköltözött és viccesen elmondta, hogy már nem fog dolgozni (52 éves), hanem a szülőtartásra gyúr. Megmondtam a rokonnak, hogy inkább felmondok a munkahelyemen és élek segélyből, de tőlem egy fillért nem fog látni akkor sem, ha az éhhalál szélén van. Ha anno nem lettek volna a nagyszüleim akik etettek, taníttattak, akkor én is erre a sorsra jutottam volna gyerekkoromban.

Nem tudom pontosan hogy működik ez az egész, inkább a személyes tapasztalatok érdekelnének. Volt már valaki köztetek akit próbáltak a szülőtartásra kötelezni? Kb 20 tanúm van arra, hogy tizenéve nem néztem felé, se a számomat nem tudja, sem a címemet, de még a mail címemet sem. Ezt elfogadják a bíróságon? Vagy hogy kell bizonyítani azt, hogy "semmi közöm hozzá" és nem vagyok hajlandó neki 2 forintot sem adni?

Egyébként meg fogja próbálni, amíg tudta a régi címem addig is feljelentgetett ezzel-azzal, szóval kinézem belőle, hogy követelni fogja a pénzt.

2018. márc. 21. 13:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Kereshet,meg van sok látlelet,nem vagyok hülye.. Tőlem egy forintot nem lát,ezért is kivánom h már alulrol..
2018. márc. 21. 15:19
 12/20 A kérdező kommentje:
Nálam is hasonló az érzés mint az utolsónál, nem gondoltam volna, hogy az ember ennyire gyűlölheti a saját családját... ha kérvényezné is a szülőtartást, akkor azt hiszem sokáig pereskednénk. Legvégső esetben pedig megkérném a munkáltatómat, hogy jelentsen ki.
2018. márc. 21. 15:21
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Nem vagy egyedül sajnos,odahaza minden proli szülhet a csokért és társaiért de a gyerek csak eszköz,pszichológia vizsgához és végzettséghez munkaviszonyhoz kötném a szülést és beszüntetném a pénzelését,az állattartás is hasonlo,mert aki egy kutyát üt ver az ütni fogja a családját is.
2018. márc. 21. 15:24
 14/20 A kérdező kommentje:
Én (és a testvéreim) kivételesen nem a CSOK miatt jöttünk a világra, szimplán csak azért, hogy a jó édes anyámnak ne kelljen visszamennie dolgozni és főállású anya lehessen. :D mondjuk lehet én egy átmulatott éjszaka terméke vagyok, mert még a testvéreim is örökölték anyámék mentalitását, így velük sem tartom a kapcsolatot. Ők sem kevés pénzzel húztak le...
2018. márc. 21. 15:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
10-es, a bíróság SEMMILYEN rokontartást nem ítél meg egy piás embernek. :D
2018. márc. 21. 16:24
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A szülőtartásból anyád nem fog megélni, és csak akkor ítélik meg, ha önhibáján kívűl nem tudja eltartani magát.

ANyádnak még 13 éve van nyugdíjig (márha kap), nem írtad, hogy beteg lenne, szóval menjen el szépen dolgozni, mert így egy fillér rokontartást nem fognak neki megítélni.

2018. márc. 21. 17:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Maximum 10 ezer rokontartást szoktak megítélni. De azt egyformán, minden gyereknek.

Mivel a tesóid se dolgoznak, nincs jövedelmük, és neked is kell élni valamiből, vagy nem kap semmit, vagy a te kemény tízezer forintodból próbáljon megélni.

És azt is akkor, ha elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt.

Addig ezt a szülőtartást el is törölhetik.

2018. márc. 21. 17:38
 18/20 A kérdező kommentje:

Nincs semmilyen (általam ismert) egészségügyi problémája. Bár én (viccen kívül) kivizsgáltatnám egy elmeorvossal, mert ahogy velem és a párommal viselkedett anno az arra enged következtetni, hogy valami nem stimmel vele agytájékon.

Mindenesetre valamelyest megnyugodtam, meg már azelőtt is próbált belőlem pénzt kipréselni és nem sikerült neki...ezután sem hagyom magam. :D

2018. márc. 22. 00:36
 19/20 A kérdező kommentje:
Apám egyébként majdnem ugyanez a kategória azzal a különbséggel, hogy masszív alkoholista a mai napig is. Még pár éve felhívott, hogy segítsem ki anyagilag, mert a rendőrök bevonták ittas vezetésért a jogosítványát és elvesztette a munkáját. Mondjuk megesküdnék rá, hogy a telefonhívást követő napokban láttam céges autóval furikázni... :D
2018. márc. 22. 00:39
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem úgy megy, hogy a szülő besétál a bíróságra, aztán másnap már kapja is a szülőtartást a gyerektől. A szülőtartásnál is alaposan megvizsgálják, hogy a szülő érdemes-e rá.

Amennyiben rájönnek, hogy anyád tudna dolgozni, de nem akar, és korábban sem dolgozott és önhibájából került az utcára, akkor nem hogy a bíróságig nem jut el, de már az ügyvéd is kivágja az irodából.

Munkakerülőknek, alkoholistáknak NEM ítélnek meg szülőtartást! Főleg ha még az is kiderül, hogy a nagymamád nevelt fel, mert anyád elhanyagolt. Gyúrhat akármennyire is a szülőtartásra, semmit sem fog kapni.

2018. márc. 23. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!