Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy győzzem meg a szüleimet,...

Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy végre vegyenek nekem egy laptopot?

Figyelt kérdés
Már nyár óta nagyon szeretnék egyet,mert a gépem nagyon lassú,még a filmeket is akadozva játsza le.És azért laptopot akarok,mert az hordodható és az nekem jó lenne.És filmezés mellett csak böngészős játékra használnám tehát nem kell drága sem.
2018. márc. 10. 10:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%

"mert szegény gyerekre nem tud havonta többet költeni mint a saját fizetése."

Az ugye megvan,hogy itt senkinek sincs mélyenszántó pénzügyi információja a kérdező családjának anyagi helyzetéről? Ugyanolyan alapon lehet feltételezni azt is,hogy havi 800 ezerből élnek,mint azt,hogy havi 150-ből.

Meg különben is, még ha tényleg nagy kiadás lenne a családnak,honnan tudja itt mindenki,hogy a szülei nem akarnák a gyereknek megadni azt,amire tényleg nagyon vágyik? Azon az alapon,hogy "minden megterhelő" ezentúl ne vegyenek semmit se a gyereknek,ami - teszem azt - 25e ft-nál drágább? Az emberi kapcsolatok nem így működnek,pláne nem a szülő-gyermek viszony. Egy szimpla laptop nem a gyermeki követelőzés példája, pusztán mert drága (megint kinek mi a drága ugye?).

"De ha a szülő nem akar/tud laptopot venni"

De te ezt megint már honnan tudod jobban? Nem neked kell eldönteni,hogy legyen-e laptop,hanem a szüleinek. Ha a gyerek hatékonyan érvel, majd a szülők eldöntik,hogy szánjanak-e rá pénzt (akár úgy is,hogy spórolnak rá). Nem értem neked pl miért fáj,ha mások pénzt,energiát áldoznak a saját gyerekükre?

2018. márc. 10. 11:09
 12/32 anonim ***** válasza:
30%
mert szegény gyerekre nem tud havonta többet költeni mint a saját fizetése." Jaj de bagóra piára azért akad némelyik családban..
2018. márc. 10. 11:10
 13/32 anonim ***** válasza:
30%
Hatvanhat százalékoska, az igaz hogy én se nem vagyok tisztában a család anyagi helyzetével, de te sem azzal hogy isznak-e a szülők.
2018. márc. 10. 11:12
 14/32 anonim ***** válasza:
56%
Némelyik családot irtam. ÉS nézz körül,bagóra ,szeszre mindig van ezer forintja egyeseknek,mert az fontos szivni,inni otthon,amit nem csodálok sajnos,na azt a gyerekeken sprórolják meg..
2018. márc. 10. 11:24
 15/32 anonim ***** válasza:
70%

Ezt kikérem magamnak, mi is dohányzunk, de semmiben soha nem szenved hiányt a lányom,tudjuk mire van keret.

Ha a kárára menne, leköpném magam.

,

többé nemnézn

2018. márc. 10. 11:28
 16/32 anonim ***** válasza:
82%
* többé nem néznék tükörbe
2018. márc. 10. 11:29
 17/32 anonim ***** válasza:
60%

Ne győzködj, hanem menj és dolgozz meg érte.

Nálunk az volt a módi, hogy ha akartunk valamit akkor beleadtunk!

Nem ELVÁRTUK, meg AKARTUNK, hanem GyŰJTÖTTÜNK rá, és a szüleink kipótolták.

És tudod mit? Igazuk volt, mert megtanultuk, hogy a dolgok nem csak úgy az ölünkbe esnek, hanem meg kell dolgozni értük.

2018. márc. 10. 12:04
 18/32 anonim ***** válasza:
80%
Sokan a pelenkát is felszámolnák a polyásnak is,és talpat kell nyalni h nem tették árvaházba, 12 14 éveseket is küldenék a gyárba,aztán csodálkoznak ha a később a gyerek 18 felett haza se jár..
2018. márc. 10. 12:09
 19/32 anonim ***** válasza:
94%

Hiányosak az információk, amit leírtál. Pl. nem írtad, hány éves vagy. Nem írtad, hogy állnak a szüleid anyagilag, mennyire volna megterhelő nekik.

Így nehéz ésszerű választ adni. Annyit írtál, hogy mivel hordozható, az neked jó lenne. Ezek szerint nem vagy már kisgyerek, ha hurcolni is akarod.

Írj többet az anyagi helyzetetekről, mert így nehéz reálisan válaszolni.

2018. márc. 10. 12:33
 20/32 anonim ***** válasza:
89%

Tudni kéne hány éves vagy, és hogy a másik gép miért lassú. Azért mert, nagyon régi, vagy mert tele van mindenféle szeméttel.

"Manapság a közöpiskolába is emailon kell mindent elküldeni,"

Írta a kérdező, hogy csak filmezni akar és böngészős játékokat játszani. E-mailt küldeni a lassú gépen is lehet.

2018. márc. 10. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!