Hogyan értessem meg a családdal, hogy nem akarunk még gyereket?
28 éves nő vagyok, párom 31 éves. 7 éve vagyunk együtt, ebből 5 éve együtt is élünk. Egy ideje már a szüleim és az anyósomék elkezdtek rászállni az gyerek témára.
Először csak ártatlan, de célzó megjegyzésekkel, mint "jajj, de szeretnék már unokát, nézd milyen aranyos kisbaba, az xy ismerősömnek már 3 unokája is van". Egy ideje azonban már minden találkozásnál előjönnek a témával, és most már ilyeneket mondanak:
- Mire vártok még? Pont benne vagytok már a korban, az óra ketyeg, kifuttok az időből!
- Csak nem akarod megvárni a 30 éves kort mire az elsőt szülöd?
- Sokkal jobb fiatalon szülni! Ti ezt nem értitek még, de mi már tudjuk, hogy sokkal jobb huszonévesen szülni, mint később!
- Öregek lesztek, mire a gyerekeitek felnőnek!
Borzasztóan idegesítenek már ezek megjegyzések. Már ezerszer próbáltam nekik elmagyarázni, hogy mi a helyzet. Mi a párommal elég aktív életet élünk, alig vagyunk otthon. Munka után a szabadidőnkben sportolunk, barátokkal találkozunk, szórakozni, bulizni járunk meg utazgatunk. Szinte csak aludni járunk haza. Ebbe az életvitelbe nem fér bele egy gyerek. Szerintem a gyerekvállalás nem kor függvénye, hanem fejben kell érettnek lenni hozzá. Én bevallom, hogy mi még nem értünk meg erre. Egyelőre el sem tudjuk képzelni, hogy pl. a kedvenc együttesünk koncertjét, vagy egy baráti házibulit ki kellene hagyni azért, mert babázunk. Nekünk most az a fontos, hogy élvezzük az életet. Majd ha már kiéltük magunkat, jöhet a baba. Hogy mennyi idő, azt még nem tudjuk.
De ezt ők nem tudják megérteni, mindig ilyenekkel vágnak vissza, hogy "Most már meg kéne komolyodni, nőjön már be a fejetek lágya, ne húzzátok még az időt évekig. Ne a szórakozás legyen az első".
Eddig nagyon jó volt a kapcsolatom a szüleimmel, meg az anyósomékkal is, de ebben a témában sajnos hajthatatlanok. Nem szeretnék összeveszni velük.
Hogyan értessem meg velük végre, hogy hiába járunk a 30-hoz közel de még nem akarunk gyereket? Nektek is voltak hasonló vitáitok a szülőkkel?
Pont ma gondoltam rá, hogy lecserélem a barátnőim felét.
Mert az agyamra mennek: Unokát szeretik a legjobban a világon, hogy az milyen zseni, milyen szép, meg ilyenek.
Nekem nincs unokám, (korom szerint lehetne) de nem is akarom hallgatni, mert semmi más nem érdekli őket, csak az unoka..
Szinte kisebbségi érzést keltenének bennem, ha hagynám.
Lehet, szerencsétlen szülők is ezt hallják.
Nekem azt mondta a lányom, tartsak macskát unoka helyett.
Tartok...
Én nm is akarok.
Anyám mégis néha nyomatja, hogy jaj unoka. Ekkor mindig megmondom, hogy felejtse el, mert nem lesz.
16oska álljá' már le!
"Mi közöd hozzá,h mi a fontosabb bárkinek,gyerek melett is lehet buluzni" - írod így sötéten 16-os
Nos:
Semmi közöm - a kérdező tette fel a hetente 10-szer megjelenő ostoba kérdést. Én pedig válaszoltam. Az egész világon mérhetetlen túlnépesedés van - nem kell szülni, aki nem akar, MERT AZ SENKINEK SEM JÓ! Ez ennyi. Nyugodj már le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!