Szülőként mit tennétek, ha a 16 éves fiatoknak egyetlen 1 dobása lenne hátra, hogy kirúgják a középiskolából?
Vagyis egy léhűtő gyerek aki azt hiszi ez a menő viselkedés.
Nos, én már rég leültem volna vele beszélni, és a következőt mondtam volna.
Vagy megváltozik, és tanul, viselkedik rendesen, vagy továbbra is léhűtő marad, amíg ki nem rúgják.
Ha megváltozik, tanul, nincs panasz a viselkedésére akkor támogatom továbbra is, és támogatom a továbbtanulását is. Ha léhűtő marad, kirúgják, akkor kap 1 hónapot, hogy munkát találjon, dolgozzon. Sok lehetősége nem lesz vagy meki vagy gyár de dolgoznia kell. Ha 1 hónap után nincs meló, akkor összepakolhatja a holmiját, és éljen ott ahol eltűrik a viselkedését.
Lehet mondani, hogy a szülők hibája, de ez nem egészen így van. 18 évesen már elég érett felfogású az ember, hogy felfogja miképpen kell élni, és hogy kell viselkedni.
8-as, nem tudom, hogy valóban átvennék-e, de megpróbálnám.
Lóg, cigizik: lennie kell ehhez néhány társnak is, egyedül nem hiszem, hogy akkora buli lenne az elmászkálás. Nem írtam, hogy az iskola hibája az egész, hanem hogy tróger banda verődött ott össze, amiből kiszakítanám.
Ne haragúdj de ti vagytok 70-80%-ban a hibások, nem nevelted meg megfelelően!
Engem apám úgy pofán vágott mikor cigiztem vagy visszabeszéltem bármelyik jó akaró felnőtnek, hogy elfeljtettem a nevemet.
Közölném vele, hogy nálam is csak egy dobása maradt. Olyan szigort vezetnék be, hogy visszasirja azt a napot amikor kicsapták.
Nincs kószálás a haverokkal, otthon besegit minden házimunkába, nincs telefon, nincs internet.
Plusz átbeszélnénk, hogy milyen lehetőségei vannak a továbbtanulásra.
Vagy elfogadja a feltételeket, vagy 18 éves kora után pakolhatna.
Tisztában vagyok, hogy a serdülőkor kellős közepén jár, de nem szeretném ha a jövője menne tönkre egy rövid korszak miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!