Segítség, hogyan lehet együttélni egy nárcisztikus szülővel?
Sok utánaolvasgatás után világos lett számomra, hogy apám nárcisztikus. Hogyan lehet egy ilyen emberrel együtt élni? A tanács mindenhol ez volt: Menekülj! De mitévő legyek ha nem tudok?
Elviselhetetlenné teszi a mindennapokat és megkeserít minden percet. Állandóan konflkiktusokat generál amiért aztán mindig más (sokszor én) a hibás. Lealáz, eltipor minket, a családtagjait. Állandóan csak elvárásai vannak, ha valami nem úgy történik ahogy szeretné akkor meg kiveri a balhét. De képes a semmi miatt is balhézni, beszólogat, aztán ha megpróbálom megvédeni a saját igazamat akkor meg rögtön támad, ordítozik meg elhord mindennek.Képtelenség ép ésszel elviselni. Tűrni kell, hogy alázzon és kihasználjon, mert ha megvédem magam akkor csak mégjobban felhergelem.
A külvilágnak meg megjátsza magát, senki sem tudja róla a szűkebb családon kívül, hogy milyen is valójában. Mesterien manipulál mindenkit, saját magát beállítja jólelkű apának/férjnek, minket meg hálátlanoknak meg mindennek.
Nagyon sok dolgot tudnék még írni, de szerintem akinek van nárcisztikus ember az életében, az pontosan tudni fogja hogy miről bszélek. Ti hogyan tudjátok kivédeni az ilyen emberek folyamatos támadásait? Hogyan lehet elviselni egy ilyet? Bármilyen tapasztalatot vagy sztorit szívesen olvasok, biztos sokan járnak hasonló cipőben.
9es te látom sajnos ismered a helyzetet. Jól hangzik amit te is írtál meg egy másik válaszoló is írt, hogy hagyjuk figyelmen kívül a megjegyzéseit, nézzük levegőnek.
De ha azt látja, hogy hat rám a szekálása akkor csak mégjobban bepörög, mégjobban szid meg utál olyankor.
Meg természetesnek veszi, hogy ugráltat mindenkit és nem tűri az ellentmondást. Borzasztó kimondani, de gyakorlatilag tűrni és hagyni kell, hogy irányítson.
Utolsó valaszoló, ez sokkal több mint puszta agresszió, az ilyen embereknek 2arcuk van és egy saját eltorzult világképük. Sokazor próbáltam már vele nagyon szépen, normálisan megbeszélni a dolgokat, de mindig elbagatelizálta meg hülyeségeket kezdett beszélni.
Mintha csak a saját apámról olvastam volna.
Pontosan ugyanilyen.
Nekem általában az szokott segíteni, hogy ha pl rájön az 5 perc akkor csak bólogatok meg helyeselek és hamar le van tudva az egész.
De például most tervezem otthagyni az egyetemet (amit amúgy csak azért kezdtem el mert ő annyira akarta, de én meg nem akartam menni) és rendesen fosok elé állni ezzel. Tudom, hogy kiabálni fog és mindennek el fog hordani, de arról halvány lila gőzöm sincs, hogy meddig fog elmenni.
Na de visszatérve a témára, egyik füleden be amit mond a másikon ki, néha helyeselj meg bólogass aztán remélhetőleg hamarabb abbahagyja.
18/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!