Hogyan mondjam el anyunak hogy borotválkozni szeretnék? *ott*
12 éves lány vagyok, és nem szoktam anyuval komoly dolgokról beszélgetni. Egyébként attól is félek hogy elmondja valakinek.
Gondoltam, hogy veszek magamnak de nincs ilyen boltba a közelben.
Hogyan mondjam el neki?
Egyrészt a kérdező tudtommal nem azt kérdezte, hogy szerintetek borotválkozzon-e, másrészt nem értem, a tanulás és a borotválkozás milyen összefüggésben áll egymással. Attól meg, hogy remélhetőleg még pár évig rajta kívül senki sem fogja nézegetni, nyugodtan borotválkozhat, ha neki a szőrösség kényelmetlen a nemi szerv környékén.
Kérdező, az szerintem is gond, ha anyukáddal nem tudsz komolyabb dolgokról beszélni, viszont ezt egyrészt nem neked kellene megoldanod, másrészt én sok mindent megbeszéltem kamaszkoromban az enyémmel, azt viszont külön nem jelentettem be, hogy melyik testrészeket borotválnám le, mert szerintem magánügy. Csak kértem, hogy vegyen nekem egy csomag borotvát, amit meg is tett. Viszont ha a tiéd nem ilyen, akkor is egyszerű a dolog: kérj tőle egy ötszázast, menj el egy boltba (nem csak drogériákban, hanem szuper- és hipermarketekben is lehet borotvát venni, csak van egy a közeletekben) és vedd meg magadnak.
Nem tudom mit akadékoskodik itt pár válaszoló. Pl ha már menstruál (12 évesen lehetséges), akkor a női napokban ez lehet kellemetlen, extra zavaró dolog. Nem tudom anyukád mennyire földhöz ragadt, én a magam részéről megérteném, akármi is az indok.
Ha úgy érzed nem lehet vele ilyesmiről beszélgetni, akkor vegyél pár eldobhatót, csak használd óvatosan lehetőleg. Új korukban még nagyon vágnak :) Ja és ne száraz felületen :)
Gyökerek. Egy kislány egy számára kínos, intim témában kért segítséget, és ez nem a punciborotválás, hanem az, hogy HOGYAN BESZÉLJEN ezekről a dolgokról az anyjával. Nektek amúgy is mi az halál kis fäsza közötök van egy 12 éves kislány puncijához? Majd az anyjával megbeszéli, vagy urambocsá' ő maga eldönti, hogy meghagyja-e a szőrt, elvégre ő él vele, nem ti.
Gyökerek. (csak hogy meglegyen a keretes szerkezet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!